یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


خلق خلاقیت


خلق خلاقیت
خلاقیت تعریف خاصی ندارد. این انسانها هستند که با نگاه خود توانایی درک و احساس خلاقیت را دارند, همچنین این شما هستید که با نگاهی نو و بهره بری از تکنیک های جدید, خلاقیت را در آثارتان بوجود می آورید.
برای شروع لازم است که با مبانی عکاسی بطور کامل آشنا شوید؛ با برخورداری از دانش پایه عکاسی, مطالعه فراوان, دیدن عکسهای زیاد, تمرین بسیار و در نهایت دوری از کلیشه های فراوان, براحتی می توانید خلاقیت را در آثارتان پدید آورید.
جمله ای قدیمی می گوید که تفاوت عکاس و شخص عادی در این است که؛ عکاس می بیند و درک میکند ولی دیگر اشخاص فقط نگاه می کنند.
آری, عکسهای زیبای عکاسان آماتور(ذوق ورز) به ما ثابت می کند که این افراد, از چیزهایی که ما همیشه می بینیم و بی اعتناء از آنها رد می شویم، با نگاهی جدید و بهره بری از تکنیک های ساده ای چون زاویه دید دوربین, استفاده از سایه ها، دیدن فرمهای زیبا و دادن ریتم به وسیله ترکیب بندی و.... توانسته اند چنین تصاویر زیبا و عمیقی را بوجود بیاورند.
باید این موضوع را در نظر داشته باشید که درنهایت, این شما هستید که تصویری را خلق خواهید کرد. دوربین حق انتخاب ندارد و دارای قدرت تفکر و اندیشه نیست که توانایی درک و اهمیت سوژه هایتان را داشته باشد. تمامی ابزاراتی چون دوربین های متفاوت, عدسی ها, فیلترها و... در دستان شما وسیله اند و اگر دارای بینشی صحیح در رابطه با زیباشناسی اشیاء و افراد نباشید, اگر صاحب چشمانی باز و نگاهی جدید نباشید, تمامی آنها در دستانتان تبدیل به وسایلی بی ارزش خواهند شد.
اکثر عکاسان جوان از ناتوانی در یافتن سوژه جهت عکاسی گلایه میکنند؛ سوژه ها در اطراف شما هستند, در کنار شما. کافیست به اطرافتان نگاهی دوباره بیاندازید....
سعی کنید از تکرار روشهای قبلی خودداری کنید. اضافی‌ها را از کادر خود حذف کنید, قبل از فشردن دکمه شاتر دوربین، سوژه خود را در زوایای دیگری بنگرید. همه چیز را تجربه کنید. از بالا یا پائین به اطراف و سوژه ها نگاه کنید.....
همچنین می توانید خود سوژه هایتان را جهت عکاسی خلق کنید.
سعی کنید زیاد عکس ببینید؛ عکسهای معروف و جذاب عکاسان بزرگ را به خوبی نگاه کنید. اگر شما جای آن عکاس بودید چگونه این سوژه را کادر بندی می کردید؟
در خلوت خودتان عکسها را بوسیله برش دادن, به کادرهای دیگری تبدیل کنید. این روش کمک میکند که در هنگام عکاسی به کادربندی و ترکیب عکسها یتان توجه بیشتری داشته باشید.
اکثر عکاسانی که صاحب تصاویری خلاقانه و شگفت آور هستند از عکسهای دیگر عکاسان برای انتخاب سوژه های خود الهام گرفته اند.
سعی کنید اشکال و طرح هایی مختلف, رنگهایی با تنهای متفاوت, بافت ها و ریتم هایی جالب را در محیط پیرامون خود بیابید و از آنها عکسبرداری کنید.
همچنین می توانید با نورسنجی و نوردهی های متفاوت و یا تغییر گشودگی دیافراگم دوربینتان تصاویر متمایزی را به وجود آورید. بعنوان مثال اگر از سوژه ای در محیط پرنور عکاسی کنید و معیار نورسنجی تان را با نور پشت سوژه تان تنظیم کنید, می توانید تصاویری ضد نور, با فرم هایی جالب را ثبت کنید.
از سایه ها جهت ایجاد بعد سوم در عکسهایتان کمک بگیرید. شما میتوانید در ساعات بعد از ظهر, در کوچه و خیابان, سایه هایی بلند و دراماتیک را بیابید. همچنین می توانید خودتان با استفاده از منبع نور, در منزل, سایه ها را برای سوژه ها ایجاد کنید.
سایه ها باعث به وجود آمدن تنالیته های مختلف شده و بافت سوژه را بیشتر نمایان می کنند, همچنین باعث نشان دادن فاصله ها شده و بعد را بر سوژه القاء میکنند؛ در واقع بعد سوم که همان ضخامت و برجستگی می باشد, توسط سایه ها ایجاد و احساس می شوند.
از سوژه هایی که شما را محبوب خود کرده اند چندین عکس در زوایای مختلف بگیرید.
سعی کنید هرچه را که به ذهنتان میرسد تجربه کنید. شما میتوانید ساده ترین چیزهای ممکن را به تصاویری شگفت انگیز تبدیل کنید. به دنبال حقیقت بوده و با دیدی نو, حقیقت اشیاء و افراد را عکاسی کنید.
تمامی عکاسانی که صاحب تصاویری خلاق و انتزاعی هستند، از حقیقت با نگاهی جدید, تجرید و انتزاع را بوجود آورده اند. همه اینها با تمرین بسیار به نظم در می آید.
شما در صورت باور این جمله که هیچ چیز غلطی در دنیا وجود ندارد, خواهید توانست به ابتکاراتی باورنکردنی دست یابید.
فقط این را در نظر داشته باشید که تجربه، به هیچ وجه هدر دادن وقت نیست.
و در نهایت, خلاقیت در درون شماست. سعی کنید با مطالعه و تمرین بسیار, این مهارت خاموش در وجودتان را شناسایی و بروز دهید.
نوشته: کریستوف نیمن
ترجمه: محسن بایرام نژاد
ارسال از خلیل غلامی


همچنین مشاهده کنید