سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


بازتاب آشپزی پس از پخش سریال جواهری در قصر


بازتاب آشپزی پس از پخش سریال جواهری در قصر
پیش از آنکه جواهری در قصر این قدر مشهور شود اغلب اهالی فیلیپین غذای کره را در یک کلمه خلاصه می کردند؛ کیمچی. اما الان بسیاری از خانم های خانه دار دانش دقیقی از یک آشپزخانه سلطنتی دارند. این سریال غذای سلطنتی را از اجزایش گرفته تا نحوه آماده سازی و سرو آن به بینندگانش معرفی می کند. در آن زمان تهیه غذا مراسم مفصلی بود.
این مساله بازتابی است از ارزش غذایی عناصر مختلف و مزه های متفاوت غذای کره ای. این نوع آماده سازی غذا همچنان بخشی از آشپزخانه کره ای محسوب می شود چنانکه برای درست کردن یک غذای ابتدایی همچون سوپ وقت و توجه بیشتری نسبت به غذاهای پیچیده تر همچون بولگوگی صرف می شود.
امروزه غذای کره ای شامل سوپ، وعده اصلی- برنج، گوشت، سبزیجات و توفو- و غذاهای جنبی مشهوری همچون کیمچی است. بسیاری از رستوران های کره ای در هنگ کنگ پس از پخش این سریال با هجوم مشتریان متفاوت مواجه شده و در نتیجه فروش بسیار بالایی داشته اند. علت آن نیز مشخص است. نشان دادن غذاهای دربار در جشن های سلطنتی با آن تصاویر اغوا کننده هر بیننده ای را بر سر اشتها می آورد.
حتی در برخی رستوران ها غذاهای سلطنتی طبخ و سرو می شود. این سریال باعث شده به لیست غذاهای رستوران ها وعده سلطنتی اضافه شود. وعده غذایی یانگوم بزرگ که در بخش قبل به آن اشاره شد شامل ۱۴ قسمت مختلف است که حاصل ساعت ها تلاش باحوصله آشپز بوده و گیاهان مغذی و مفیدی هم در خود دارد. قسمت های مختلف این غذا در ظرف های یک شکلی سرو می شوند که هر کدام ۲۰۰هزار وون ارزش دارند.
غذای سلطنتی بر خلاف غذاهای معمول کره ای بدون روغن و فلفل است البته به جز غذایی به نام کیمچی سفید. همانطور که طرفداران سریال می دانند سلاح پنهان سرآشپز سرکه ای است که ممکن است تازه تهیه شده و یا سال ها از عمر آن بگذرد. بیشترین عمر سرکه معمولاً ۱۴ سال است. تعداد کمی از وعده های غذایی شبیه غذاهای چینی هستند اما باقی مخصوص کره اند مثل ماهی بادی یا سفره ماهی و سالاد تازه با سس تخمیر شده انگور. غذایی هم دارند به نام «خود پیچ مینی» که سبزی هایش را خود مشتری انتخاب می کند.
غذای محبوب بائه یانگ ژون بازیگر کره ای، میکچا است. خانم کیم اینساک مدیر رستوران یانگوم بزرگ می گوید زمانی که این ستاره سینما در حال بازی در فیلم «سونات زمستان» بود سه بار برای صرف غذای مذکور به این رستوران رفته که یک بار هم به همراه همبازی اش چوی جی وون بوده است. سونات زمستان در سال ۲۰۰۱ و در آن نزدیکی فیلمبرداری می شد. خانم کیم یانگ می گوید یانگ ژون آنقدر این غذا را دوست داشته که هر دفعه به رستوران می رفته ۱۰ بار آن را سفارش می داده است. خانم کیم کمی هم درباره این غذا توضیح می دهد و می گوید زود هضم می شود و به پاک کردن معده کمک می کند.
از جمله اقدامات دیگری که تحت تاثیر محبوبیت این سریال انجام شد برگزاری نمایشگاهی در کشور کره بود که در آن گروهی از بازیگران لباس های سنتی دربار را به تن داشتند و در میان آنها دو نفر نیز نقش پادشاه و ملکه را ایفا می کردند و به شیوه سلطنتی غذاهای سنتی دربار برایشان سرو می شد. هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی غذاهای سلطنتی کره بود که برای تاثیرگذاری بیشتر عناصر سریال جواهری در قصر نیز در آن گنجانده شده بود.
کواک یانگ ها دانشجوی موسسه غذاهای سنتی کره در سئول که در این نمایشگاه شرکت کرده می گوید اکثر غذاهایی که در این نمایشگاه وجود دارند در سریال جواهری در قصر نشان داده شده اند. در این میان سه غذای اصیل کره ای وجود دارد که عبارتند از کیمچی (مخلوط سبزیجات سیر و گاهی ماهی)، بولگوگی (بیفتک خوابانیده شده) و تتوک (کیک برنج) در سال ۲۰۰۵ هم مرکز مطالعات کره در دانشگاه هاوایی سمپوزیوم یک هفته ای یانگوم بزرگ را برگزار کرد که میزبان سان یونگ لی آشپز سرشناس کره بود. لی متخصص در آشپزی سلسله جیسون و نویسنده کتاب «یادداشت های آشپزی یک مادر کره ای» است.
در این سمپوزیوم که به بهانه سریال جواهری در قصر برگزار شده بود بخش هایی از آن نیز به نمایش درآمد.
● معرفی برخی از غذاهای کره ای
▪ بیبیمباپ (مخلوط برنج با سبزیجات)
▪ بولگوگی(بیفتک کبابی)
▪ سامجی تانگ (سوپ جوجه)
▪ هامولتانگ
▪ کیمچی جیگائه
▪ داک گالبی
▪ گالبیتانگ
▪ جوک
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید