یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

پوشش زن در ادیان الهی


پوشش زن در ادیان الهی
سپاس می گوییم خداوند رحمان را که زن را مانند گلی زیبا و جواهری گرانبها افرید و حیا و صیانت را به او ارزانی داشت تا گوهر هستی را حفظ کند و مصون بماند.
زن همیشه در همه ادیان الهی و در کتب دینی به بهترین شکل توصیف و تمجید شده است .ادیان متناسب با فطرت او و بر حسب شرایط خاص زمانی,حفظ حجاب و پوشش را برای زنان در نظر گرفته اند .در ادیان زرتشت,یهودیت,مسیحیت و اسلام حجاب زن امری لازم و واجب شمرده شده .
در دوره زرتشت زنان از لباسهای بلند و روسری استفاده می کردند حتی زنان اشراف علاوه بر اینان در خارج, از روبند برای پوشاندن صورت استفاده می کردند.
زرتشت با پند و اندرزهای خود حجاب را تحکیم می بخشید و حتی بعد از او در زمان داریوش حجاب با الزام بیشتری در بین زنان معمول بود.اهمیت حجاب در نزد زنان زرتشتی را در قضیه اسارت دختران کسری می توان دید که با وجود تمامی تازیانه ها حاظر به کنار زدن حجاب خود نبودند.
همچنین در زمان یهودیت پوشش مناسب از جایگاه والایی برخوردار بود و در این دین علاوه بر حفظ حجاب به حفظ عفت در بین زنان بسیار تاکید می شده.زن یهود فقط می بایست خود را برای همسرش بیاراید و حق صحبت با مردان دیگر را نداشته الا از پشت پرده و محل عبادت مردان از زنان کاملا مجزا بوده.
در کتاب مقدس انجیل در داشتن عفت و اراستگی به حیا و لزوم پوشیدن لباس مناسب بویژه در مراسم عبادی تاکید شده است.
حواریون و بعد از ان پاپ ها و کاردینالهای بزرگ زنان را با پوشش به نزد خود می پذیرفتند و زنان مسیحی نیز تا قرن سیزدهم لباسی بلند در زمان عبادت به تن می کردند.
انچه از تصاویر مردم اروپا نشان داده شده ,زنان دارای لباسهای مناسب و پوشش سر بوده اند حتی زنان مسیحی ساکن ایران برای پوشاندن موهای خود از کلاه یا روسری نازک استفاده
می کردند.
دین اسلام با در نظر گرفتن چهارچوبی متعادل و با ازادی زنان در تمامی عرصه های زندگی این امر را واجب دانسته و با توجه به فلسفه واقعی ان بدون ایجاد هیچ گونه محدودیتی زن را از قرار گرفتن در معرض خطرات ظاهری و باطنی محفوظ می دارد.در سوره احزاب ایه ۵۹ خداوند فرموده اند:ای پیامبر به زنان امتت بگو خود را بپوشانند تا به عفاف و حرمت شناخته شوند تا از جسارت و تعرض هوسرانان ازار نکشند.
شواهد و قوانین در کتب مختلف همه بیانگر ان است که در طول تاریخ حیا بشر در نقاط مختلف جهان به نوع پوشش زن به طور کامل دقت می شده و لباسهای ملی هر کشور نشانگر ان بوده که حجاب به ملت و امت خاصی اختصاص ندارد و این امر تا قرن بیستم رعایت می شده.
در اواخر قرن نوزدهم و پس ار رنسانس کارخانه داران بزرگ اروپایی برای استفاده از زنان در محیط کار و تبلیغات زمینه ازادی به سبک غربی و کنار گذاشتن حجاب فراهم را فراهم کردند.
از دیدگاه جامعه شناسی نیز اشاره می شود :قوانین طبیعت حکم می کند که زن خود دار باشد زیرا مرد با تهور افریده شده.
بنابر این می توان این تضاد را از بین برد و راه ان داشتن عفت و حیا در زنان است.
همچنین زیست شناسان می گویند:نوعی احساس حیا و خجالت در جنس ماده وجود دارد که منشا پیدایش حجاب زنان نیز همین احساس حیا است.
فرهنگهای غلط و استفاده های روز افزون از جسم زن جهت کسب درامد های بیشتر هر روز زنان را به فساد و تباهی نزدیکتر می کند و به ترتیب نیز تعالیم ادیان الهی به بوته فراموشی سپرده می شود.
ویدا .خ
منبع : دو هفته نامه الکترونیک شرقیان


همچنین مشاهده کنید