شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


فناوری اطلاعات اقتصاد جهانی را به حرکت درمی آورد


فناوری اطلاعات اقتصاد جهانی را به حرکت درمی آورد
شرکت مایکروسافت مطابق سال های گذشته، همایش سالانه خود را با حضور ۴۰۰ مقام بلندپایه دولتی از ۷۰ کشور مختلف دنیا برگزار کرد. این شرکت در جریان این همایش اعلام کرد در نظر دارد هرچه سریع تر طرح جدید خود را با نام «تاثیرات اقتصاد فناوری اطلاعات» آغاز کند. این طرح قرار است در زمینه فناوری اطلاعات و تاثیر آن بر افزایش میزان استخدام افراد متخصص در سطح جهانی فعالیت کند. شرکت مایکروسافت درنظر دارد این طرح را با همکاری شرکت بین المللی تحقیقاتی IDC به انجام برساند. بخش های نخستین این مطالعه عظیم که در سال ۲۰۰۵ میلادی صورت گرفت، نشان داد در سال جاری میلادی کشورهای دنیا با صرف ۴/۱ تریلیون دلار، دسترسی خود به نسل جدید رایانه ها، سخت افزار، نرم افزار و خدمات وابسته را افزایش داده اند. در این زمینه همچنین مشخص شد میزان سرمایه گذاری در بخش فناوری ارتباطات و اطلاعات طی دهه گذشته به صورت سالانه ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این نتایج توانست تا اندازه زیادی دلگرمی شرکت های بزرگ فناوری را برای تولید محصولات بیشتر و بهتر در این زمینه بالا برد.
«جان گانتز» مدیر بخش تحقیقات و معاون شرکت صاحب نام IDC که در سال های اخیر مطالعات گسترده ای را در مورد رشد جهانی اقتصاد به کمک فناوری ارتباطات و اطلاعات انجام داده و توانسته است نتایج قابل ملاحظه ای را به دست آورد، یکی از سرشناس ترین محققان توسعه اقتصاد جهانی به کمک فناوری محسوب می شود. او معتقد است فناوری اطلاعات و ارتباطات هر دوجنبه صنعتی بودن و به روز بودن را داراست. در بیشتر کشورها، سرعت رشد فناوری اطلاعات دو تا پنج برابر بیشتر از سرعت رشد اقتصادی آنهاست. در این میان تا زمانی که فناوری اطلاعات به صورت محلی از خدمات سخت افزاری، نرم افزاری و سرویس های جانبی پشتیبانی می کند، صنایع نیز می توانند در بخش استخدام کارمندان جدید و دریافت مالیات های بیشتر با روندی صعودی مواجه شوند. برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر به روش امروزی، سرمایه گذاری هرچه بیشتر در این زمینه می تواند تاثیرات شگرفی را بر زندگی مردم برجای بگذارد و آنها را با آخرین تغییرات در دنیای پیچیده دیجیتالی تطابق دهد. این عامل می تواند در مجموع میزان تولیدات و در نتیجه میزان صادرات محصولات یک کشور را افزایش دهد.
راه اندازی چرخه فناوری اطلاعات در یک کشور به دولت ها و حامیان فناوری آن کشور بستگی دارد. دولت ها می توانند با برقراری شرایطی ثابت و پایدار امکان رشد همه جانبه فناوری را فراهم بیاورند. در طرف دیگر این چرخه فروشندگان محصولات دیجیتالی قرارگرفته اند. این افراد آخرین فناوری های تولید شده را به اقصی نقاط یک کشور منتقل کرده و کانال های ارتباطی برای عرضه یک محصول را فراهم می آورند. با استفاده از این کانال ها توانایی خدمت رسانی، کنترل، پشتیبانی و ... از محصولات عرضه شده به سادگی حاصل می شود.
«جاناتان موری» معاون اقتصادی شرکت مایکروسافت نیز معتقد است فناوری اطلاعات موتور توانمند و بزرگی برای به حرکت درآوردن چرخ های اقتصاد یک کشور محسوب می شود. اگر این روند با حمایت های شرکای فناوری آن کشور همراه باشد، تاثیر خود را بیشتر برجا خواهد گذاشت. همکاری این شرکت ها می تواند در زمینه افزایش توانایی، طراحی، ساخت قطعات جدید و پشتیبانی از محصولات عرضه شده به خصوص در مواقع بحرانی مفید واقع شود که همه این موارد شرایط رشد اقتصاد جهانی را فراهم می آورد.
شرکت مایکروسافت در حال حاضر با بیش از ۷۵۰ هزار مرکز تولید سخت افزار، نرم افزار و خدمات وابسته در دنیا همکاری می کند. با این روند، مایکروسافت می تواند علاوه بر عرضه خدمات خود به مناطق مختلف دنیا، نظرات کاربران را برای بهبود فعالیت های خود به کار برد. برای مثال، در کنار خدمات NET مایکروسافت شرکای ما می توانند از سرویس XML نیز استفاده کنند و موجبات رشد اقتصادی خود را فراهم آورند. شرکت IDC پیش بینی کرده، درآمدهای حاصل از فروش سخت افزار، نرم افزار و خدمات وابسته مربوط به تولیدات شرکت مایکروسافت که در سال ۲۰۰۱ میلادی ۲۰۰ میلیارد دلار اعلام شده بوده طی چند سال گذشته ده ها برابر افزایش خواهد یافت. این روند نشان می دهد، هر یک دلاری که مایکروسافت می فروشد، هشت دلار برای آنها درآمد خواهد داشت.
به طور کلی باید توجه داشت دولت ها می توانند با تصویب قوانین در این زمینه، صنعت فناوری اطلاعات در کشور خود را به میزان زیاد توسعه دهند که این امر می تواند نوآوری های هرچه بیشتر در این عرصه را به دنبال داشته باشد. پس از این مورد، باید به سرمایه گذاری و آموزش در بخش فناوری ارتباطات و اطلاعات توجه کرد. برای ۱۰ سال گذشته میزان مهارت های افراد در زمینه فناوری ارتباطات و اطلاعات به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است و براساس پیش بینی های دفتر مرکزی وزارت کار آمریکا، طی ۱۰ سال آتی از هر ۱۰ شرکتی که رشد سریع داشته اند و توانسته اند رشد اقتصادی قابل توجهی داشته باشند، هشت شرکت این کار را به کمک رایانه ها انجام داده اند. سومین موردی که باید مورد توجه قرار گیرد تشویق های مقامات دولتی از تحقیقات بخش های خصوصی در اقتصاد است. به عبارت دیگر، دولت باید مطمئن شود بخش خصوصی نیز می تواند در رشد اقتصادی جامعه مفید واقع شود. کلید راهنما در این زمینه ایجاد و فراهم کردن فرصت های جدید برای تحقیقات، پشتیبانی از رهبران اقتصادی و جمع کردن بزرگان فناوری کنار یکدیگر است. همکاری بازرگانان در کنار کارشناسان فناوری می تواند یکی از بزرگ ترین تاثیرات را در قرن ۲۱ برجای بگذارد.
به جز درآمدهای اقتصادی(منافع حاصل از جمع آوری مالیات، مشاغل و رونق تولیدات)، صنعت فناوری اطلاعات می تواند مهارت تمامی شهروندان را در زمینه چرخه فناوری، آموزش و یادگیری مقوله های مختلف فناوری بالا برد. مرکز IDC هرساله مطالعاتی را روی جوامع اطلاعاتی در ۵۵ کشور دنیا انجام می دهد. اجزای این مطالعه تمامی بخش های مختلف فناوری (نظیر میزان استفاده از اینترنت، تعداد رایانه های شخصی به نسبت جمعیت کشورها، میزان نفوذ تلفن همراه در بین مردم، میزان باسوادی افراد، آزادی مطبوعات و سطح تحصیلات) را تحت پوشش قرار می دهد. درحالی که به نظر می رسد هیچ رابطه علت و معلولی بین این عوامل وجود ندارد، جوامع اطلاعاتی در سال های اخیر قادر شده اند علاوه بر بخش فناوری، تاثیرات فراوانی را بر زندگی روزمره مردم و روابط آنها با یکدیگر برجای بگذارند. هرچه میزان توسعه جامعه اطلاعاتی در یک کشور بیشتر می شود به همان اندازه ارتباطات مردم گسترده تر شده و میزان به کارگیری فناوری های نوین توسط آنها افزایش می یابد. این تنها عامل برای توانگری در این حیطه محسوب نمی شود. برخی کشورها که میزان تولید ناخالص ملی آنها کم است توانسته اند در بخش جامعه اطلاعاتی رشدی چشمگیر داشته باشند.
شرکت مایکروسافت که به عنوان بزرگ ترین رهبر صنعت فناوری اطلاعات در دنیا محسوب می شود، با تمام توان از نوآوری ها در بخش های مختلف صنعت فناوری ارتباطات و اطلاعات پشتیبانی می کند که این امر می تواند فعالیت در بازار رقابتی امروز را افزایش دهد. مدل همکاری مایکروسافت با شرکای اقتصادی طوری طراحی شده است که همواره فرصت های مناسبی برای کاربران به وجود می آید.
در این میان برخی موارد وجود دارد که آمارگیری ها و نظرسنجی ها توان اندازه گیری آنها را ندارد. امروزه شرکت هایی که در زمینه فناوری ارتباطات و اطلاعات فعالیت می کنند تاثیرگذاری بیشتری پیدا کرده اند و بازده کارمندان آنها افزایش یافته است. این رویه موجب شده است بسیاری از کشورهای دنیا بتوانند بخش های مختلف اقتصاد خود را توسعه داده و استانداردهای زندگی مردم را بهبود بخشند. مایکروسافت با همکاری مرکز بین المللی و تحقیقاتی Oxford Analytica مطالعه گسترده ای در این حیطه انجام داده است. این بررسی ها که در چهار کشور صورت گرفت، رابطه میان دولت و بخش خصوصی در زمینه سیاستگذاری و استفاده از قوانین فناوری را به وضوح نشان داد.بر اساس بررسی های شرکت تحقیقاتی IDC، پرداختن به مباحث سخت افزار، نرم افزار و تجهیزات وابسته رایانه ای در سال۲۰۰۱ میلادی یک تریلیون دلار هزینه را به خود اختصاص داد. بین سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ میلادی نیز فناوری اطلاعات در سطح جهانی ۱۱ درصد رشد کرد که این رقم دو برابر سرعت رشد تولید ناخالص ملی در تمامی کشورهای جهان بود. طبق پیش بینی های انجام شده، تا آخر دهه جاری، فناوری جهانی بیش از ۴/۲ تریلیون دلار در زمینه سخت افزار، نرم افزار و خدمات وابسته سرمایه گذاری خواهد کرد. به عبارت دیگر، طی ۴۰ سال نخست تولد فناوری اطلاعات، کاربران این صنعت بیش از شش تریلیون دلار در بخش سخت افزار و نرم افزار هزینه خواهند کرد. در این میان، طی دهه آینده میزان هزینه های پرداخت شده از جانب آنها به ۱۵ تریلیون دلار خواهد رسید.
میثم لطفی
منبع: www.yahoo.com
منبع : روزنامه سرمایه


همچنین مشاهده کنید