چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

کوفته با سس گوجه و بادمجان


●مواد لازم :
▪گوشت چرخ كرده :: ۷۵۰ گرم
▪نعناع خرد شده :: ۲ قاشق غذاخوری
▪زنجبیل :: ۲قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یك قاشق مرباخوری خشك و پودر شده
▪پودرتخم گشنیز :: یك قاشق مرباخوری
▪گرام ماسالا :: نصف قاشق مرباخوری ( طرز تهیه آن در پایین آمده است)
▪پودر فلفل قرمز :: به دلخواه
▪ماست :: یك چهارم فنجان
▪نمك :: به میزان لازم
●مواد لازم برای سس :
▪كره :: ۳ قاشق غذاخوری
▪روغن :: ۳ قاشق غذاخوری
▪پیاز خلال شده :: ۲ عدد متوسط
▪سیر خرد شده :: ۲ حبه
▪هل پودر شده :: نصف قاشق مرباخوری
▪گرام ماسالا :: یك قاشق مرباخوری
▪زردچوبه :: یك قاشق مرباخوری
▪زیره سبز :: یك قاشق مرباخوری
▪رب گوجه فرنگی :: یك قاشق غذا خوری
▪گوجه فرنگی درشت خرد شده :: ۲ عدد
▪بادمجان متوسط :: ۲عدد ( با پوست خرد شود)
▪آب یا آب گوشت :: یك فنجان
▪گشنیز تازه خرد كرده :: یك قاشق غذا خوری
●مواد لازم برای درست كردن آب گوشت:
▪قلم گوساله حدود :: ۲ كیلوگرم
▪پیاز متوسط :: ۲عدد
▪كرفس خرد شده :: ۲ ساقه
▪هویج متوسط خرد شده :: ۲ عدد
▪برگ بو :: ۳ عدد
▪فلفل سیاه نكوبیده :: یك قاشق مرباخوری
▪آب :: سه لیتر
●طرز تهیه آب گوشت :
قلم گوساله و پیاز را گذاشته حدود یك ساعت در ظرف فر می گذاریم تا وقتی كه پیاز و استخوان طلایی شود. سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و كرفس، هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می كنیم و حدود ۳ ساعت می پزیم. سپس آن را صاف می كنیم.
۴ روز قبل آب گوشت را می توان درست كرد و در یخچال نگه داشت یا در ظرف های كوچك ریخته، در فریزر گذاشت و در موقع نیاز از آن استفاده كرد.
●مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا:
▪زیره سبز :: ۴۵ گرم
▪دانه فلفل سیاه :: ۲۰ گرم
▪هل سیاه :: ۳۵ گرم
▪رازیانه :: ۱۵ گرم
▪هل سبز :: ۲۰ گرم
▪تخم گشنیز :: ۳۰ گرم
▪میخك :: ۱۰ گرم
▪دارچین :: ۲۵ گرم
▪زیره سیاه :: ۲۰ گرم
▪گل سرخ :: ۱۰ گرم
▪برگ بو :: ۸ گرم
▪پودر زنجفیل :: ۱۰ گرم
▪جوزهندی :: ۲ عدد
●طرز تهیه گرام ماسالا :
تركیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. همه ی ادویه های ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط می كنیم . سپس در شیشه ریخته و در آن را محكم می بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده كنید، می توانید آن را حذف كنید.
●طرز تهیه كوفته :
گوشت چرخ كرده ، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز، گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمك را دركاسه ای مخلوط می كنیم و ورز می دهیم.
از مایه به اندازه یك قاشق غذا خوری بر می داریم و به شكل بیضی فرم می دهیم و در سینی چیده، یك ساعت در یخچال می گذاریم، تا گوشت مزه دار شود.
كره را در ماهی تابه گرم می كنیم و كوفته ها را سرخ می كنیم.
سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل، گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و تفت میدهیم تا پیاز كمی طلایی شود.
گوجه فرنگی ، رب گوجه و بادمجان ها را اضافه می كنیم و حدود ۵ دقیقه تفت می دهیم تا گوجه و بادمجان نرم شوند.
آب یا آب گوشت را ریخته و كوفته ها را اضافه می كنیم. در ظرف را بسته و حدود ۳۰ دقیقه می گذاریم كوفته ها بپزد تا سس غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می كنیم.
توجه: برای این كه بادمجان له نشود و شكل آن حفظ شود ، بادمجان را با پوست خرد می كنیم. پوست بادمجان نازك است و موقع پختن خوب نرم می شود.
بهتر است سبزیجات را كمتر پوست بگیریم، چون مقدار زیادی از مواد مفید آنها در پوستشان نهفته است.


همچنین مشاهده کنید