یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تحلیل سازمان مجاهدین انقلاب از انتخابات


تحلیل سازمان مجاهدین انقلاب از انتخابات
به روال سال های گذشته سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در پایان انتخابات مجلس هشتم بیانیه یی صادر و این انتخابات را نقد کرد. این سازمان در این بیانیه آورد که این انتخابات «بی تردید بی سابقه ترین و تامل برانگیزترین انتخابات تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران به حساب می آید.» سازمان مجاهدین در این بیانیه به ردصلاحیت بی سابقه اصلاح طلبان در هیات های اجرایی و نظارت اشاره کرد و نوشت؛ «انتخابات مجلس هشتم به لحاظ شیوه برگزاری و اجرا انتخاباتی ویژه و قابل تامل بود. انتخاباتی که در آن ناظر و مجری به یک جریان سیاسی خاص تعلق داشتند و مانع حضور بسیاری از نمایندگان نامزدهای رقیب در شعب شدند، یا هنگام شمارش آرا از شعب اخذ رای اخراج یا از ثبت آمار مربوط به نتایج و صورتجلسه آرا منع شدند.
همچنین مرحله تجمیع آرا کاملاً در خلوت امن مجریان و ناظران شورای نگهبان صورت پذیرفت و نه تنها به اعتراضات نامزدها و احزاب در این خصوص رسیدگی نشد بلکه درخواست بازشماری آرا از سوی برخی نامزدها و نیز روسای سابق قوای مجریه و مقننه کشور نیز بی پاسخ ماند.»
مجاهدین انقلاب در ادامه دست به ابتکار جالبی زد و با توجه به نتایج سرشماری عمومی آبان ماه سال ۸۵، تعداد جمعیت هفده ساله و بالاتر از آن در کشور را که یک سال بعد ۱۸ ساله و بالاتر از آن (واجد شرایط شرکت در انتخابات مجلس هشتم) می شدند، ۴۹۴۳۱۲۴۵ نفر اعلام کرد و اینچنین اعلام رقم ۴۳۷۰۰۰۰۰ نفر از طرف وزارت کشور را به چالش کشید و نوشت؛ «آمار واجدین شرایط در انتخابات اخیر نمی تواند کمتر از ۴۸ میلیون نفر باشد.
این درحالی بود که براساس آمار رسمی اعلام شده از نتایج انتخابات مرحله اول ۲۰۷ حوزه انتخابیه سراسر کشور که مشخص نیست به چه دلیلی هیچ گاه جمع آن اعلام نشد و صرف نظر از تعدیل های احتمالی انجام شده در مرحله شمارش آرا مجموعاً ۲۴۲۳۰۶۰۲ نفر در این انتخابات شرکت کرده اند که نسبت به مرحله اول انتخابات مجلس هفتم، به لحاظ فراوانی کمتر از ۵۰۰ هزار رای افزایش داشته است. به این ترتیب حتی اگر واجدین شرایط را همان رقم غیرمستند ۴۳۷۰۰۰۰۰ نفری بدانیم که وزارت کشور مدعی است، درصد مشارکت در انتخابات مجلس هشتم معادل ۴۴/۵۵ درصد خواهد بود و نه ۶۰ درصد. حال آنکه اگر واجدین شرایط را تعداد بدبینانه ۵/۴۶ میلیون یا واقع بینانه ۴۸ میلیونی بدانیم، درصد شرکت کنندگان به ترتیب۱۱/۵۲ و ۴۸/۵۰ درصد کاهش می یابد.»
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی پس از ارائه این آمار نتیجه گیری کرد که میزان مشارکت در تهران هم حداکثر ۳۰ درصد بوده است. این سازمان سپس به ترکیب مجلس هشتم پرداخت و آورد؛ «نتایج انتخابات اخیر نیز با توجه به تمهید مقدمات صورت گرفته و مشخص بودن تکلیف بیش از ۱۵۰ کرسی مجلس از قبل به هیچ وجه نمی تواند مورد رضایت جناح حاکم باشد چرا که نگاهی به ترکیب سیاسی مجلس هشتم حکایت از آن دارد که مخالفان اصلاحات در همین بدو امر اختیار حداقل کرسی را از دست داده اند. سازمان در پایان بیانیه اش نتیجه گیری کرد؛ «اصلاح طلبان به عنوان رقیب اصلی جناح حاکم، برای کمتر از ۵۰ درصد کرسی ها امکان شرکت و تنها برای کمتر از ۲۰ درصد کرسی ها امکان رقابت داشته اند.
بی طرفی و رفتار عادلانه دستگاه های رسمی تبلیغاتی کشور و اجرایی و نظارتی انتخابات در آن کاملاً مخدوش شده است، تنها حدود ۵۰ درصد واجدین شرایط در کل کشور و کمتر از ۳۰ درصد واجدین شرایط در شهرهای بزرگی مانند تهران، مشهد، تبریز، اصفهان و... در آن شرکت کرده اند و امکان نظارت نسبت به روند برگزاری، شمارش آرا و اعلام نتایج آن برای رقبا و حتی ناظران بی طرفی وجود نداشته است.»
با این همه این سوال پیش می آید که اصلاح طلبان برای چه در این انتخابات شرکت کرده اند؟ مجاهدین انقلاب به این سوال چنین پاسخ گفته است؛ «جریان اصلاحات سه راه را پیش روی خود داشت؛ مشارکت کامل و بدون شرط،تحریم و عدم مشارکت یا مشارکت مشروط و معترضانه. که اصلاح طلبان راه سوم را برگزیدند.»
سازمان در بیانیه اش آورده مواضع و دیدگاه های تکمیلی خود را در این خصوص و انتخابات ریاست جمهوری دهم در آینده اعلام می کند.
منبع : روزنامه اعتماد


همچنین مشاهده کنید