یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

زنجبیل


زنجبیل
یادش به خیر دوستی داشتم كه درباره زنجبیل و مادربزرگش می گفت، هر بار كه یكی از ماها سردرد، دل درد و یا پا درد و... داشت مادرم بنا به توصیه مادربزرگم، دم كرده زنجبیل به خوردش می داد، بعدها این موارد بیشتر شد و به كمك در درمان شكستگی های دست و پا هم رسید!
▪ كلیات زنجبیل:
Ginger لفظ لاتین زنجبیل است. این ماده بسیار مفید و كم ضرر از قدیم الایام مورد استفاده مردم ایران و هند و چین بوده است.
زنجبیل تند و طعمش ملس است. این گیاه معده را تقویت می كند و اخیراً پزشكان چینی به این خاصیت پی برده اند. زنجبیل تازه و یا شربت آن با چای زنجبیل در بدن گرما تولید كرده و بدین وسیله مواد سمی و زاید بدن را به صورت عرق خارج می سازد.
مبتلایان به زخم معده چنان چه هر روز قبل از غذا یك قاشق چایخوری از شربت زنجبیل بنوشند، زخم معده آن ها پس از مدتی التیام خواهد یافت.
▪ دم كرده زنجبیل:
یك قاشق چایخوری پودر خشك زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه را درون قوری ریخته، روی آن را آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه با حرارت ملایم دم كنید و سپس آن را با عسل شیرین كرده و میل كنید. چای زنجبیل هر چه قدر بیشتر بماند و دم بكشد تندتر می شود. حتی می توان این دم كرده را بعد از سرد شدن داخل یخچال گذاشت و خنك كرد و مانند یك نوشابه سرد نوشید.
برای تهیه شربت زنجبیل، یك قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط نموده و در شیشه دربسته در یخچال نگهداری كنید و هر زمان كه خواستید، مصرف كنید. به تازگی از زنجبیل در تهیه نان هم استفاده می شود. بار دیگری كه به مغازه نان فانتزی محلتان سرزدید، سراغ نان زنجبیلی را از مغازه دار بگیرید.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید