دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
بخورنخورهای میگرن
میگرن، نوعی سردرد است كه جمعیت زیادی از مردم جهان به آن مبتلا هستند. بر اساس آمارهای جهانی، ۱۵ تا ۲۰ درصد از مردم جهان از میگرن رنج میبرند و سالانه ۴/۱ میلیارد حمله میگرنی زندگی مردم جهان را مختل میكند. درد میگرن اغلب به صورت ضربان دار و یكطرفه است. این درد ابتدا ضعیف بوده و كم كم شدید میشود. سردردهای میگرنی در بیشتر موارد با بیاشتهایی، تهوع و گاه با استفراغ همراه هستند. حمله های میگرن به طور معمول صبحها و اغلب آخر هفته شروع میشود. هر حمله از چند ساعت تا چند روز طول میكشد و تعداد حملهها در هر ماه بین یك تا سه بار تكرار میشود.
● مواد غذایی تشدید كننده سردرد میگرنی
ـ گلوتامات: این ماده در محصولات غذایی آماده مصرف به میزان زیادی وجود دارد بنابراین باید به برچسب روی محصولات توجه كرد. گلوتامات در انواع كنسروها و غذاهای یخی وجود دارد.
ـ آمینها: این مواد تحریك كننده عروق هستند و باعث انقباض رگهای مغزی میشوند. برخی پنیرها به خصوص پنیرهای مانده و فاسد، میوه و سبزیهای نارس، مخمرها، انواع آجیل،ماهی شور، خامه ترش، سوسیسهای تخمیری و گوشتهای مانده یا چرب حاوی آمینها هستند. همچنین مركباتی مانند لیمو، پرتقال و گریپ فروت دارای نوعی از آمینها هستند كه همین نقش را دارند.
ـ مس: به نظر میرسد كه مس در سوخت وساز آمینها تنگ كردن عروق مغزی و عود حملات میگرن نقش دارد. آجیلها، شكلات، جوانه گندم و صدف خوراكی از جمله مواد غذایی حاوی مس هستند. پرتقال، گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی افرادی كه به میگرن دچار هستند حذف شود زیرا مركبات جذب روده ای مس را بالا برده و ممكن است در ایجاد سردرد نقش داشته باشند.كافیین: زیاد مصرف كردن یا كاهش ناگهانی میزان مصرف كافیین باعث عود حملات میگرن میشود. همچنین ترك ناگهانی مصرف چای و قهوه ممكن است برای برخی افراد مستعد، زمینه ساز میگرن باشد.
ـ مواد غذایی چرب و سرخ شده: مواد غذایی چرب و موادی كه با روغن زیاد سرخ میشوند، عامل تشدید میگرن هستند.نیتریتها: سوسیس و كالباس و گوشت های نمك سود كه به آنها مواد نگهدارنده افزوده شده، در افرادی كه سابقه سردردهای میگرنی دارند، نباید مصرف شوند.
● غذاهای مفید در مبتلایان به میگرن
گوشت مرغ و ماكیان، مواد غذایی هستند كه غنی از پروتییناند. این نوع گوشت كم چرب بوده و برای درمان یا كاهش علایم بیماری مفید است. به احتمال زیاد كمبود قند خون از جمله عوامل مستعدكننده حملات میگرن است. غذاهای پروتییندار مانند تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شوند. مصرف میان وعدههای حاوی پروتیین هم مفید است. سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور از جمله میوه هایی هستند كه مصرف آنها موجب افزایش و منظم شدن قند خون خواهد شد. حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی مانند لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون كمك میكنند.
منبع : روزنامه سلامت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
غزه ایران آمریکا شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی انتخابات دولت حسین امیرعبداللهیان حجاب جنگ دولت سیزدهم حسن روحانی
فضای مجازی هواشناسی قتل تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران سیلاب سامانه بارشی آموزش و پرورش سازمان هواشناسی باران سلامت
خودرو بانک مرکزی بنزین قیمت دلار بازار خودرو قیمت طلا قیمت خودرو دلار یارانه مسکن ایران خودرو حقوق بازنشستگان
مهاجرت تلویزیون نمایشگاه کتاب سینمای ایران صدا و سیما دفاع مقدس مسعود اسکویی موسیقی سریال مهران غفوریان
معماری
اسرائیل رژیم صهیونیستی حماس فلسطین جنگ غزه روسیه اوکراین امیرعبداللهیان طوفان الاقصی ایالات متحده آمریکا نوار غزه جنگ اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر جواد نکونام رئال مادرید سپاهان بارسلونا بازی لیگ برتر انگلیس باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس
باتری گوگل آیفون اینستاگرام مایکروسافت سامسونگ اپل ناسا عکاسی
ویتامین کاهش وزن استرس توت فرنگی سیگار فشار خون کبد چرب