جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


چشم‌اندازها و افق‌های روشن صنعت برق در سال ۸۶


چشم‌اندازها و افق‌های روشن صنعت برق در سال ۸۶
بهار سال ۸۶ با جلوه‌ای دیگر از كار و تلاش در عرصه صنعت برق كشور آغاز شده است
سال ۸۶ ، سالی نو برای درافكندن طرحهای نو برای مقابله و برخوردبامسایل بنیادی و اساسی درصنعت‌برق‌كشور است.
با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده در سال جاری ۶ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق كشور اضافه می‌شود. علاوه بر آن تا پایان سال ۸۸ كه سال به پایان رسیدن برنامه چهارم توسعه اقتصادی- اجتماعی است ظرفیت نامی كل نیروگاههای كشور به میزان ۵۸ هزار و ۶۸۶ مگاوات خواهد بود.
در سال ۸۸ ، همچنین طول خطوط انتقال ۴۰۰ و ۲۳۰ كیلوولت به ۶۳ هزار و ۴۶۳ كیلومتر مدار خواهد رسید و طول خط‌های فوق توزیع ۱۲۲، ۶۳ و ۶۶ كیلوولت نیز از رقم ۹۳ هزار و ۳۵۹ كیلومتر مدار تجاوز خواهد كرد.
ظرفیت ایستگاههای ۴۰۰ و ۲۳۰ كیلوولت نیز در سال جاری و سالهای ۸۷ و ۸۸ نیز افزایش پیدا می‌كند به گونه‌ای كه ظرفیت این ایستگاهها در سال ۸۸ به ۱۲۶ هزار و ۴۴۱ مگاولت آمپر می‌رسد و ظرفیت ایستگاههای ۱۳۲ و ۶۳ و ۶۶ كیلوولت هم به میزان ۹۲ هزار و ۳۷۶ مگاولت خواهد رسید.
در ارتباط با بخش توزیع نیز سیاستهای جدیدی در سال ۸۶ مدنظر خواهد بود به گونه‌ای كه در این بخش، فعالیتهای آن برای دستیابی به امور كیفی ارتقاء خواهد یافت. این بخش به تعبیر كارشناسان از نقشی چند جانبه برخوردار است در درجه اول بحث خدمت‌رسانی برای این بخش مطرح بوده و تامین رضایت مشتركان مدنظر است. ضمناً این بخش انرژی برق را به عنوان یك كالای گران قیمت عرضه می‌كند كه با تشكیل بازار برق و فعالیت گسترده آن،‌ بخش توزیع از اهمیت بیشتری در سال جاری نسبت به گذشته پیدا می‌كند. بخش توزیع دارای نقشی فنی نیز برای نگهداری، راهبری و توسعه شبكه‌های توزیع است و در همان حال این بخش حفظ ارتباط و هماهنگی را با دیگر بخشهای بالادست صنعت برق برعهده دارد و به همین دلیل هدایت و راهبری این حجم از فعالیت گسترده در شركتهای توزیع بسیار مهم و اساسی است. بدون تردید سیاست‌گذاری منسجم و یكپارچگی و داشتن هماهنگی لازم با دیگر بخشهای صنعت برق، بخش توزیع را مقید می‌كند كه هرچه بهتر و اساسی‌تر در جهت سیاستهای كلان این صنعت حركت كند.
ارتقای رضایت مشتركان و بهبود بهره‌وری اقتصادی و رشد دادن پایداری فنی از جمله اهداف كلان بخش توزیع در سال ۸۶ خواهد بود. در این میان نیز بخش انتقال به دلیل ارتباط گسترده‌ای كه بین تولید و توزیع برقرار می‌كند جزو كلیدی‌ترین و یا می‌توان گفت بنیادی‌ترین بخشهای صنعت برق است. بهمین دلیل در طول برنامه چهارم توسعه كه در سال ۸۸ به پایان می‌رسد همه ساله به طور متوسط ۵۴۳۶ كیلومتر مدار خطوط انتقال، ۸۴۲۸ كیلومتر مدار خطوط فوق توزیع و ۱۰ هزار مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاههای انتقال و ۷۷۸۰ مگاولت آمپر ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاههای فوق توزیع به بهره‌برداری خواهند رسید.
در آغاز بهار سال ۸۶ ، گام‌های محكم، متین و بنیادی صنعت برق در راه توسعه و تامین برق مطمئن و پایدار همچنان استوارتر برداشته خواهد شد...
منبع : ماهنامه پیک برق