یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا


تولید فیلم و کارتن پلاستیکی


تولید فیلم و کارتن پلاستیکی
پارس پلاستیک الوان با راه‌اندازی خط تولید خود در خردادماه سال آینده به جمع تولیدکنندگان فیلم CPP می‌پیوندد.
محمد کشوری (مدیرعامل) از تولید فیلم CPP به عنوان فاز اول این پروژه نام برده و می‌گوید که در فاز دوم، فیلم پلی‌استر تولید خواهد شد.
کشوری پس از اشاره به سابقه طولانی پدر خود در صنعت‌چاپ می‌گوید که: <۱۰ سالی است وارد صنعت‌چاپ بسته‌بندی شده و ضمن کار به تحقیق و مطالعه نیز پرداخته‌ام. دو سال دوره تخصصی فیلم‌های پلی‌مری را گذرانده‌ام ولی هنوز چیزی نمی‌دانم و باید سال‌ها مطالعه و کار کنم.>
وی در مورد طرح تولیدCPP می‌گوید: <ضمن بررسی‌هایی که در داخل کشور و خارج در زمینه بسته‌بندی و مواد اولیه آن داشتیم نیاز صنعت ایران به فیلم‌ها برای‌مان آشکار شد. به خصوص که در کشورهای دیگر نیز بسته‌بندی به استفاده از فیلم‌های پلاستیکی سوق پیدا کرده است. کاغذ و مقوا گران است و چون مواد اولیه آن عمدتاً از چوب جنگل‌ها تأمین می‌شود، با مصرف بی‌رویه آن مخالفت می‌شود.
از طرفی نیز برای تولید فیلم BOPP سرمایه‌گذاری زیادی شده است و پیش‌بینی می‌شود که تولید فیلم BOPP ایران در سال ۲۰۰۵ به ۹۵ هزار تن برسد. پس فروش آن در گرو صادرات خواهد بود و برای صادرات رقابت با کشورهایی که قیمت‌های پایین‌تری دارند مشکل است. بنابراین تولید فیلم CPP با مشخصات بهداشتی و نوع فودگرید را دنبال کردیم و برای خرید ماشین‌آلات با حدود ۸ شرکت وارد مذاکره شدیم.>
کشوری می‌افزاید: <دو خط تولید فیلم CPP با قابلیت تولید فیلم ۲۰ میکرون تا ۸۰ میکرون از سه لایه تا ۵ لایه خریداری شده است و قرار است که خردادماه سال آینده به بهره‌برداری برسد. کارخانه با ۲۳۵۰ مترمربع سوله و ده هزار متر زمین در تاکستان واقع شده است و تمام تأسیسات نصب شده و آماده بهره‌برداری است. چون می‌خواهیم که تولید از نوع کاملاً بهداشتی باشد کف سالن‌ها از نوع اِپوکسی است. استفاده از این فیلم‌ها برای لایه داخلی بسته‌های دوی‌پک نیز امکان‌پذیر است. ظرفیت تولید هر خط ۳۷۰۰ تن در سال است.
براساس قرارداد، خرید ماشین‌آلات همراه با انتقال تکنولوژی و دانش فنی و نظارت بر تولید تا دو سال خواهد بود. کل سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی بالغ بر ۶ میلیون دلار برآورد می‌شود که ۴ درصد به‌صورت نقدی و مابقی با استفاده از صندوق ذخیره ارزی تا‡مین می‌شود. این طرح با حمایت اداره صنایع استان قزوین و سیستم بانکی اجرا می‌شود. امیدواریم با اجرای این طرح بتوانیم خدمتی هر چند ناچیز به صنعت و تولید کشور انجام دهیم.>
● چاپ لوحه‌فلکسو اسکیاوی، لمینیت نورد مکانیکا و تولید فیلم ۵ لایه‌
چاپ لوحه در شهرک صنعتی توس مشهد پس از تولید آزمایشی فیلم سه لایه بالونی با دستگاه گیولدی ایتالیایی، روزهای اول بهمن‌ماه تولید فیلم ۵ لایه را نیز آغاز کرد.
سیدحسن کریمی ایزدی مدیر این واحد همچنین از خرید دستگاه‌های چاپ فلکسو سیلندر مرکزی اسکیاوی ۶ رنگ مدل ۲۰۰۰ و لمینیت نورد مکانیکا غیرحلالی عرض ۱۳۰ نو خبر می‌دهد و می‌گوید که طبق قرارداد این دستگاه‌ها نیز اسفندماه وارد کارخانه می‌شوند.
ایزدی مجموع سرمایه‌گذاری برای ماشین‌آلات و ساختمان و تأسیسات این واحد صنعتی را به استثنای دستگاه‌های جدید حدود ۶/۱ میلیارد تومان ارزیابی کرده و می‌افزاید: <خط تولید فیلم ۵ لایه اولین تجهیزات کامل تمام اتوماتیک برای تولید فیلم‌هایی است که برای موارد بهداشتی و مواد غذایی فاسدشدنی مثل گوشت و شیر و ماهی و غیره مصرف می‌شوند.
ظرفیت تولید این خط ساعتی ۲۵۰ کیلو است و تعویض خط تولید از سه لایه به ۵ لایه کم‌تر از ۴ ساعت زمان می‌برد. این محصول به خاطر تولید بهداشتی و کنترل شده آن می‌تواند در صنایع غذایی و بسته‌بندی آب‌میوه مثل بسته‌بندی دوی پک مورد استفاده قرار گیرد.> وی می‌گوید که ماشین فلکسو اسکیاوی را از اتریش خریداری کرده و ماشین لمینیت نوردمکانیکا با همکاری شرکت ارمندتجارت خریداری شده است.
ایزدی یکی از جنبه‌های قوی و مزیت‌های خط تولید فیلم این واحد را داشتن امکانات آزمایشگاهی کامل دانسته و می‌گوید: <فیلم‌ها از جهات مختلف در این آزمایشگاه کنترل و آزمایش می‌شوند و این جنبه به خصوص برای صنایع غذایی بسیار اهمیت دارد.> وی خاطرنشان می‌سازد که طبق اظهارات کارشناس شرکت پتروشیمی آزمایشگاه این واحد از تکمیل‌ترین آزمایشگاه‌های موجود در این صنعت است.
به گفته ایزدی سایر تجهیزات این واحد شامل دستگاه فلکسو سیلندر مرکزی ۴ رنگ ویندمولر و دستگاه لمینیت ایرانی و کلیشه‌سازی است که همگی در حال کار هستند.
● صنایع کارتن پلاست نفیس‌بهره‌برداری همزمان با نمایشگاه‌
کارتن پلاستیکی محصول جدیدی است که از چند سال پیش وارد بازار شده و به دنبال افزایش تقاضا، سرمایه‌گذاری برای تولید آن همچنان ادامه دارد.
شرکت صنایع کارتن پلاست نفیس (رشت) که قبلاً از اوایل دهه ۶۰ چسب نئوپان تولید می‌کرد یکی از شرکت‌هایی است که به تولیدکنندگان این محصول می‌پیوندد.
محمد امجدی (مدیر واحد طراحی) در این زمینه توضیح می‌دهد: <این شرکت به عنوان تولیدکننده چسب نئوپان از قبل با واحدهای کارتن‌سازی و چوپ و بسته‌بندی ارتباط‌ داشت.
طی مطالعاتی که در مورد صنعت بسته‌بندی به عمل آمد، نیاز به کارتن‌های پلاستیکی به خاطر قابلیت‌ها و مزایای ویژه آن آشکار شد. البته کاربرد کارتن پلاستیکی فقط به بسته‌بندی محدود نمی‌شود و در صنایع مختلف مثل ساختمان و کشاورزی و تبلیغات و فضای داخلی نیز کاربرد دارد.
از جمله برتری‌های کارتن پلاستیکی مقاومت در برابر ضربه، فشار، رطوبت، پارگی و مواد شیمیایی و قابلیت بازیافت و سازگاری با تغییرات حرارت است.
علاوه بر این‌ها لزوم حفاظت از طبیعت، استفاده از مواد اولیه سلولزی (کاغذ و مقوا و چوب و...) را محدود کرده است.>
امجدی درباره خط تولید این شرکت می‌گوید: <قرار است که همزمان با افتتاح نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی خط تولید با ظرفیت ۱۰ هزار تن در سال راه‌اندازی شود.
تجهیزات این کارخانه را سه خط تولید کارتن پلاستیکی، ماشین‌های دایکات (فکی و اتومات)، ماشین چاپ سیلک‌اسکرین ۴ رنگ، ماشین چاپ اینک‌جت مسطح و ماشین نمونه‌گیری و ماشین برش لیزری (برای قالب‌سازی) تشکیل می‌دهد که از چند کمپانی مختلف خریداری شده است.
مطالعات خرید دستگاه حدود یک سال وقت برد و پس از بررسی پیشنهادها و مشخصات تولیدات سازندگان مختلف، کمپانی‌های اروپایی انتخاب شدند و یک سال پیش قرارداد بسته شد. برای خرید دستگاه‌های تولید کارتن پلاستیکی از راهنمایی کارشناسان انجمن‌ صنایع همگن پلاستیک استفاده شد ولی متأسفانه برای انتخاب و خرید تجهیزات چاپ هیچ مرکز و سازمانی برای مشاوره و راهنمایی وجود ندارد.>
امجدی از ایجاد واحد طراحی و مشاوره در کارتن پلاست نفیس به عنوان یکی از اقدامات ارزنده این شرکت نام می‌برد و می‌گوید که در این واحد، ارایه خدمات از طراحی تا ساخت نمونه و چاپ انجام می‌شود و اغلب کارکنان این بخش از فارغ‌التحصیلان طراحی صنعتی با گرایش بسته‌بندی تشکیل شده‌اند.
وی می‌گوید که قسمتی از سرمایه‌گذاری با وام ارزی تأمین شده است و می‌افزاید: <برای صادرات و بازاریابی سایت اینترنتی به آدرس Nafisco.ir ایجاد شده و در نظر داریم برای معرفی بیشتر کاربردهای متنوع کارتن‌های پلاستیکی تلاش کنیم.>
● کارتن پلاست آمل تولید کارتن‌های پلاستیکی‌
کارتن پلاست آمل یکی دیگر از واحدهای جدیدی است که به تولیدکنندگان ورق‌های پلاستیکی خواهد پیوست.
محمد غلامی (رییس هیأت مدیره) می‌گوید که این واحد با شراکت ۹ نفر تأسیس شده و با ۳۸۰۰ مترمربع زمین و ۱۴۵۰ مترمربع سوله در شهرک صنعتی آمل واقع شده است.
وی می‌افزاید: <بررسی و مطالعات این طرح از دی‌ماه سال گذشته شروع شد و پس از مذاکره با ۸ کمپانی سازنده ماشین‌آلات تولید ورق‌های پلاستیکی در خردادماه امسال با کمپانی کولی‌نس (Colines) ایتالیا قرارداد بسته شد.
کل هزینه سرمایه‌گذاری بالغ بر ۵ میلیون دلار برآورد می‌شود و قرار است ماشین‌آلات تولید و چاپ و دایکات با ۲۵۰۰ تن ظرفیت تولید سالانه در تیرماه سال آینده به بهره‌برداری‌ برسد.
این کارخانه ورق‌های کارتن پلاستیکی از یک میلی‌متر تا ۱۳ میلی‌متر تولید خواهد کرد.>
وی بر این باور است که استفاده از کارتن‌های مقوایی به خاطر بهره‌برداری از منابع طبیعی و آسیب به محیط‌زیست در حال کاهش است و از این رو کارتن‌های پلاستیکی روز به روز رواج بیشتری می‌یابند.
غلامی با اشاره به نقش وزارت صنایع در صدور مجوز و تبادل‌نظر، راهنمایی‌های مهندس حمید منصوری را مؤثر می‌داند.
وی می‌گوید که هدف مؤسسان شرکت انجام کار تولیدی سودمند و تأمین نیازهای صنایع بسته‌بندی و ایجاد اشتغال و توسعه صنعت است و به همین خاطر با جدیت به اجرای هر چه بهتر این پروژه اهتمام می‌ورزند.
منبع : مجله صنعت چاپ