پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

دستاورد اسراییل و رژیم های عربی از جنایت غزه


دستاورد اسراییل و رژیم های عربی از جنایت غزه
بر کسی پوشیده نیست که بعد از پافشاری گروه های مقاومت فلسطین بر عدم پذیرش خواست رژیم صهیونیستی در اعطای آتش بسی مجانی به صهیونیست ها انتظار از سرگیری حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی می رفت ، اما وقوع چنین عملیاتی با این شدت وسبوعیت طی چند سال گذشته بی سابقه بوده است . به گونه ای که تحلیلگران را واداشت تا در مورد وجود نوعی همسویی بین رژیم های عربی از یک سو ورژیم صهیونیستی سخن بگویند وحتی برخی از آنها به توطئه رژیم های عربی علیه مقاومت فلسطین در غزه از طریق رژیم صهیونیستی تاکید کنند.
از همان اولین لحظات آغاز حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه بازتاب های آن هم آغاز شد به نحوی که می توان گفت چهره خاور میانه را دستخوش تغییر کرد.
▪ در بعد سیاسی : جامعه مدنی وngo ها زمام تحرکات را در دست گرفته واعتراضات مردمی باعث شد تا رژیم های عربی هرچند به شکل صوری خواستار توقف این تجاوز شوند .
▪ در بعد نظامی : در این بعد صهیونیستها در مقابل اعتراضات مردمی ، بر دامنه عملیات خود افزودند وبا ایجاد تجمع های عظیم نظامی در خشکی ودریا وبخصوص با فراخواندن نیروهای احتیاط فشار روانی را بر مبارزان فلسطینی افزایش دادند.
به اعتقاد کارشناسان بعد از آنکه دولت مبارک نتوانست گروه های مبارز فلسطینی را مجبور به پذیرش خواسته های رژیم صهیونیستی کند ، به تل آویو برای انجام این حمله گسترده وفراگیر در بعد جنایتکارانه آن چراغ سبز نشان داد .
در این چارچوب می توان به سخنان حسنی مبارک استناد کرد که در آن بازگشایی گذرگاه رفح را تنها منوط به تسلیم غزه به محمود عباس کرد تا پاسخ منفی خود را به خواسته های مردم جهان جهت پایان دادن به محاصره اهالی غزه توسط مصر تکرار کند.
مصر در حالی این موضع خود را تکرار کرد که جنگنده های رژیم صهیونیستی همچنان برفراز منطقه بسیار پر تراکم از نظر جمعیت نوار غزه جولان می دهند وهر لحظه نقطه ای از آن را مورد هدف قرار داده وآمار قربانیان را افزایش می دهند.
اکنون صهیونیست ها قتل عام می کنند ، فلسطینیان کشته می شوند ورژیم های عربی نیز هنوز بر سر محل نشست اضطرای سران خود مجادله می کنند وسعی دارند آنرا در دورترین فاصله زمانی با ساعات اولیه آغاز این جنایت برگزار کنند.
● چرا چنین عملیاتی در این برهه خاص از زمان ودر این زمان بندی رخ می دهد ؟
نه تنها در نظریه های نظامی ـ امنیتی بلکه صاحبنظران متخصص در امور منازعات سیاسی ـ اجتماعی هم این اصل را قبول دارند که مدیریت هر منازعه ای نیازمند تسلط بر رقیب است به نحوی که تمامی تحرکات وگام های بعدی اش به کنترلش در آید.
برخی از تحلیلگران بر این باورند که صهیونیست ها به همراه کشورهای عربی همچون مصر متعمدا با پیش کشیدن پیش شرط های غیر قابل انجام ، گروه های مقاومت را به سوی پرتگاه این جنگ پیش کشیده است.
به گفته این تحلیلگران بعد از آنکه گروه های فلسطینی به این نتجیه رسیدند که صهیونیست ها بر پیش شرط های خود پافشاری می کنند راهی جز حمله موشکی به شهرک های صهیونیست نشین نداشته وبا این کار خود بهانه را به دست باراک برای انجام این حمله دادند ، حمله ای که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شش ماه انتظار انجام آنرا می کشید.
در مقابل مخالفان این نظریه بر این باورند که گروه های مبارز فلسطینی به طور شبه کامل برای این رویارویی آماده بودند وآنها مدتها پیش ، پیش بینی می کردند که در معرض چنین حمله ای قرار می گیرند از این رو نسبت به آن به صهیونیستها هشدار داده بودند. از اینرو جز برخی از اشتباهات ونیز پذیرش برتری نظامی رژیم صهیونیستی در هوا کار خارج از قاعده ای از سوی مبارزان فلسطینی رخ نداده است.
اگر نظریه اول را صحیح بدانیم این پرسش مطرح می شود که اگر واقعاً گروه های مقاومت به این پرتگاه سوق داده شدند آیا رژیم صهیونیستی آمادگی کاملی برای تسلط وکنترل بازتاب های این رویارویی را هم دارد؟
اگر گروه های مقاومت به این وادی کشیده شدند چرا صهیونیست ها از ورود به جنگ زمینی پردامنه طفره می روند وهمچنان پشت مرزهای غزه اردو زده اند؟
گروه های مقاومت طی دوره آتش بس تا چه حد خود را برای این رویارویی آماده کردند؟
در بعد منطقه ای هم هر لحظه که از ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه می گذرد محبوبیت جریان های مخالف رژیم های عربی وبخصوص جریان های اسلام گرا در میان جوامع وکشورهای عربی افزایش می یابد.
امروزه گزارش هایی در مورد نگرانی سازمان های امنیتی این رژیم ها وبه خصوص رژیم های اردن ومصر از افزایش دامنه فعالیت جریان های اسلام گرا به عنوان قدرتمند ترین گروه های اپوزیسیون هشدار می دهند.
حال با توجه به این مسئله که در کوتاه وبلند مدت این جنایات بازتاب منفی را برای رژیم صهیونیستی ورژیم های عربی به بار می آورد چرا صهیونیست ها دست به چنین جنایتی زدند؟
اهداف صهیونیستی از این جنایت :
▪ اهداف داخلی :
ـ شخصیت های سیاسی همچون ایهود باراک وزیپی لیونی که خود را در آستانه انتخابات می یابند برای افزایش محبوبیت خود نزد صهیونیست ها دست به هر کاری می زنند.
بر اساس نتایج نظر سنجی منتشر شده در روزنامه های صهیونیستی محبوبیت حزب کادیما به رهبری لیونی ونیز حزب کار که به رهبری ایهود باراک افزایش یافته است به نحوی که پیش بینی می شود حزب کار در انتخابات آتی کنیست کرسی هایی به مراتب بیشتری از دوره گذشته به دست آورد.
ـ صهیونیستها همچنان در کابوس شکست از حزب الله هستند واین جنگ می تواند به نحوی آن غرور جریحه دار شده صهیونیست ها وارتش باصطلاح شکست ناپذیرشان را به آنها بازگرداند.
ـ این پیروزی گرچه علیه مردم بی دفاع صورت می پذیرد اما می تواند در داخل فلسطین اشغالی نوع بازگشت قدرت به ارتش صهیونیستی تلقی گردد.
ـ بازگشت ژنرال ها به صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی
▪ اهداف بین المللی:
ـ رژیم صهیونیستی تلاش می کند از نتایج جنایات خود در غزه برای باج گیری از تشکیلات خودگردان در رام الله در مذاکرات سازش استفاده کند.
ـ صهیونیستها سعی می کنند نتایج قتل عام ها را بعنوان اهرم فشاری در مذاکرات خود با سوریه به کار ببرند.
ـ این تلاش در رابطه با دیگر محورهای مذاکرات سازش وبخصوص در رابطه با ابتکار صلح عربی هم صدق می کند.
ـ تلاش می شود نتایج این رویارویی در رویارویی های بعدی با حزب الله مورد استفاده قرار گیرد ، به تعبیری واضح تر در صورتی که بتوان علیه حماس وگروه های مقاومت فلسطینی در جنگ هوایی واستراتژی جنگی که ارتش رژیم صهیونیستی برای سرکوب آنها در دستور کار خود قرار داده به نتایج خوبی رسید ، می توان از این متد بر علیه حزب الله نیز استفاده کرد.
ـ قتل عام مردم غزه می تواند موج فشارها را بر مصر افزایش داده واین خود می تواند برگ دیگری برای باج گیری از قاهره شود.
منبع : شبکه ندای قدس
منبع : خبرگزاری قدس ـ قدسنا