پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

مهاجرشجاعی و برنامه هایش برای المپیک


مهاجرشجاعی و برنامه هایش برای المپیک
احسان مهاجرشجاعی دونده زبده ۸۰۰ متر ایران در نظر دارد هم در مسابقات دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا شرکت کند و هم در رقابت های جهانی این رشته به میدان آید. اولی بهمن ماه در دوحه مرکز قطر برگزار می شود و دومی را اسفند ماه در والنسیای اسپانیا خواهیم داشت.
مهاجرشجاعی که مجوز حضور در المپیک پکن را کسب کرده، به نیل به مدال در آوردگاه آسیایی قطر بسیار امیدوار است و حتی آن را حتمی می شمرد اما برای این که از حالا به افراد بیش از خوشبین تذکر و اخطار بدهد، می گوید: در مورد رقابت های والنسیا نمی توانم قولی بدهم چون مسابقات سنگین و سطح بالا است و ورزشکاران بزرگ در آن شرکت می کنند و به گونه ای یک رقابت تدارکاتی غیرمستقیم برای المپیک نیز محسوب می شود و حتی اگر به مرحله نهایی رشته خود برسم، نوعی پیروزی خواهد بود.
با این حال مهاجرشجاعی خواب روزهای بسیار بهتر را هم می بیند و با این که کسب مدال در مسابقات جهانی داخل سالن را کاری بسیار سخت شمرده، اما از حالا برای مدال المپیک نقشه کشیده و آن را چندان دور از خود نمی بیند. او می گوید: من رسیدن صرف به میدان المپیک را یک پیروزی کافی نمی دانم بلکه هدفم این است که آنجا مدال بگیرم. مربی ام نیز بر این برآورد من مهر تایید زده و معتقد است که توان انجام این کار را دارم. کافی است مشکل بزرگی پیش نیاید و بتوانم بهترین نمایش خود را ارایه بدهم هیچ کاری نشد ندارد!
● سفر به سوریه و مراکش
مهاجرشجاعی از طرح های خود تا زمان برپایی مسابقات دوومیدانی المپیک پکن می گوید: در زمانی که باقی مانده است، چند اردوی درون و برون مرزی خواهیم داشت و به عنوان مثال فروردین ماه به سوریه و سپس به مراکش سفر می کنم و در هر کدام از این کشورها حدود یک ماه می مانم و سپس در یکی دو مسابقه بین المللی نیز شرکت کنم و از آنجا به آرامی به سوی حضور در المپیک به حرکت در خواهم آمد.
حسن مهاجرشجاعی اضافه بر توان ذاتی اش، خوشبینی فراوان اوست که باعث می شود حتی به میدان بسیار سخت المپیک نیز خوشبینانه بنگرد. در عین حال ایراد او این است که هدفی را برای خود تعیین می کند که حداقل ۹۰ درصد آگاهان کسب آن را برای وی غیرممکن می دانند و آن رسیدن به مدال المپیک است.
● طیفی وسیع تر از گذشته
درست است که سطح دوی ۸۰۰ متر مردان در جهان طی سال های اخیر قدری پایین آمده و فوق ستاره ای کاملا متمایز از سایرین در آن ظهور نکرده و حتی عمر رشید رمزی دونده مراکشی تبار بحرینی در آن مثل باران های بهاری گذرا و غیرمستمر بوده، اما به موازات آن تعداد ورزشکاران خوب همسطح در این رشته بالا رفته و نوعی برابری قوا در آن به وجود آمده و این امر سبب شده است تعداد کسانی که به مدال المپیک و مسابقات جهانی دسترسی دارند، زیادتر شده باشد اما به همان شکل که طیف و شمار این افراد زیاد شده، ورود مهاجرشجاعی به این جمع نیز دشوارتر گشته است.
اینک دست کم ۳۰ دونده زبده دنیا صاحب زمان و رکورد بهتری در دوی ۸۰۰ متر در قیاس با مهاجرشجاعی هستند و حتی اگر غیبت های زیاد و شگفتی های متعددی داشته باشیم، بعید است تعداد آنها آن قدر زیاد باشد که راه مهاجرشجاعی برای دریافت مدال باز و هموار شود.
● غیرقابل باور
با این حال شجاعت مهاجرشجاعی و نمایش های مرادی دیگر دونده زبده مواد نیمه استقامت نشانگر رشدی است که طی سه چهار سال اخیر در دوومیدانی ما بنیان نهاده شده و به دست آمده است و حتی اگر رشد چشمگیر پرتابگرانی مثل احسان حدادی و برادران صمیمی را نادیده بگیریم و بر آن تاکیدی نداشته باشیم، باید متذکر شویم که در دوها و رشته هایی از این دست نیز پیشرفتی محسوس داشته ایم که تا همین ۱۰ سال پیش قابل باور نبود. از قضا در دوهای ۴۰۰ تا ۱۵۰۰ متر که مواد نیمه استقامت محسوب می شوند، این ترقی بسیار محسوس شایسته تحسین بوده است و تعدد دفعات حضور در میدان های بین المللی و افزون شدن حجم شرکت دوومیدانی کاران ما در این گونه مسابقات اثر مثبت خویش را نهاده و ما را به نقطه ای رسانده که در حضور دونده های زبده قطر و بحرین و عمان و عربستان و همچنین شرق آسیایی ها می توانیم به کسب مدال های آسیا چشم بدوزیم و عملا به آنها دسترسی هم داشته باشیم.
● خود باوری خیره کننده
مهاجرشجاعی یکی از محصولات این رشد و نمادهای روشن پیشرفت است و ما حتی در ۴۰۰ متر بوعذار را هم داشته ایم و با این که تصور مهاجرشجاعی برای کسب مدال المپیک همچنان فقط یک رویا است، اما باز ریشه در همان پیشرفت و ایجاد خودباوری خیره کننده در نزد ورزشکاران این رشته و از بین رفتن خود کوچک بینی های گذشته دارد. چیزی که به خودی خود یک ترقی بزرگ و مهم تر از کسب نه چندان محتمل مدال المپیک است.
وحید رسولی
منبع : روزنامه جوان