دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

برترین بازی‌های سال ۲۰۰۴


برترین بازی‌های سال ۲۰۰۴
● Sid Meiers Pirates!
این بازی، بازسازی یكی از بازی‌های كلاسیك و بسیار محبوب قدیمی با همین نام است. «دزدان دریایی!» (Pirates!) یك بازی استراتژی بسیار خوش‌ساخت است كه حتا می‌تـواند كسانی را كه به سبك استراتژی علاقه ندارند نیز راضی كند.
در این بازی زیبا، شما نقش جوانی را به عهده دارید كه خانواده‌ی ثروتمند او سال‌ها قبل به اسارت گرفته شده‌اند و بی‌دلیل در گوشه و كنار جزایر و سرزمین‌های گرمسیری زندانی‌اند. اكنون شما باید با هدایت یك كشتی، علاوه بر جست‌وجوی آن‌ها، نقش یك دزد دریایی باهوش را نیز برعهده بگیرید. باید اعتراف كنم كه در بین ۱۰ بازی برتری كه معرفی كرده‌ایم، بیش‌تر از همه روی این بازی وقت گذاشتم و از كار و زندگی افتادم!
بازی «دزدان دریایی!»، تركیبی از چند سبك مختلف است. سبك اصلی بازی استراتژی هم‌زمان است اما هنگامی كه نوبت به جنگ تن به تن می‌رسد، بازی به سبك اَكشن تغییر می‌یابد. هنگامی كه با نیروهای‌تان به یك شهر حمله می‌كنید، سبك بازی استراتژی نوبتی می‌شود و سرانجام رگه‌هایی از سبك نقش‌آفرینی (RPG) در تمام طول بازی به چشم می‌خورد.
شاید فكر كنید یك هم‌چین معجونی نمی‌تواند چیز زیاد خوشمزه‌ای از آب دربیاید. اما برعكس، بازی «دزدان دریایی!» بسیار یكپارچه و جذاب است و این چند سبك متفاوت (كه هر یك مانند یك بازی كوچك و مجزا هستند) بسیار خوب در كنار هم نشسته‌اند. در هر حال من كه مخلص جناب «سید می‌یر» (سازنده‌ی این بازی) و تمام بازی‌های ساخته شده توسط ایشان هستم.
● Far Cry
احتمالاً امسال علاقه‌مندان بازی‌های اَكشن اول شخص خواب و خوراك نداشته‌اند. امسال این‌ قدر بازی اَكشن خوب به بازار آمد كه گاهی شك می‌كردیم نكند تمام بازی‌سازها زندگی‌شان را ول كرده‌اند و فقط بازی اَكشن می‌سازند! بنابراین انتخاب از میان این همه بازی خوب واقعاً كار سختی است. البته بعداً به معرفی بازی‌های برتر این سبك خواهیم پرداخت تا از خجالت سازندگان آن‌ها درآییم!
اما نهمین بازی برتر سال، یك اَكشن اول شخص تمام عیار به نام Far Cry است. این بازی بسیار خوب، از سازنده‌ای بسیار ناشناس، خیلی ناگهانی و بی‌مقدمه وارد بازار شد و دهان همه‌ی علاقه‌مندان بازی‌های كامپیوتری را از تعجب باز كرد. چیزی كه بیش از همه در این بازی به چشم می‌آید، منظره‌های گرافیكی فوق‌العاده زیبا و طبیعی است كه به كمك موتور گرافیكی جدید و اختصاصی این شركت قبلاً ناشناس آلمانی، به بهترین شكل طراحی شده‌اند.
این بازی در چندین جزیره‌ی سرسبز گرمسیری اتفاق می‌افتد اما جالب این‌جاست كه به محض وارد شدن به جزیره، بازیكن باید مدتی بی‌حركت بایستد و به مناظر اطراف كه همگی شبیه كارت پستال هستند خیره شود. البته بعد از این‌كه چند گلوله نوش‌جان كرد هوش‌ و حواس‌اش دوباره به سر جای خود برمی‌گردند!
اما Far Cry چیزی خیلی بیش‌تر از یك كارت پستال قشنگ است. تمامی ۲۰ مرحله‌ی این بازی بسیار خوب و سرگرم‌كننده‌اند و بازیكن باید در این مراحل به جنگ مزدورانی ناشناس برود كه به دلیلی نامعلوم، این جزایر را اشغال كرده‌اند. البته خیلی زود متوجه می‌شویم كه این جزیره‌ها در اصل آزمایشگاه دانشمندی است كه در آن‌ها موجودات عجیب و غریب و وحشتناكی ساخته می‌شود.
بزرگ‌ترین حْسن این بازی، آزادی عمل آن است، طوری كه می‌توانید با هر روش دلخواه با دشمنان بسیار باهوش خود بجنگید و در این راه از وسایل نقلیه‌ای مانند چندین نوع خودرو، قایق و كایت استفاده كنید. این آزادی عمل باعث می‌شود تا بازیكن بتواند چند بار بازی را از اول شروع كند و با روشی جدید به پایان برساند. البته اگر بقیه‌ی بازی‌های اَكشن خوب كه پشت سر هم به بازار می‌آیند، این فرصت را برایش باقی بگذارند!
● City of Heroes
شاید تا به حال با خودمان بِشكن می‌زدیم و جلوی اقوامی كه در فرنگ زندگی می‌كنند با غرور می‌گفتیم كه «بازی‌هایی كه در كشور شما ۵۰-۴۰ دلار هستند، این‌جا حداكثر ۵-۴ هزار تومان‌اند!». باشه، باشه، خوشحال باشید و از نبودِ قانون «حق‌ كپی» در كشورمان كیف كنید، ولی روزهای خوش كم‌كم دارد تمام می‌شود! باید بدانید كه نسل جدیدی از بازی‌های چندنفره شروع شده است و خیلی از شركت‌های بزرگ، تعدادی از بهترین بازی‌های‌شان را فقط در حالت چندنفره‌ی اینترنتی عرضه كرده‌اند. به این ترتیب فاتحه‌ی بازی‌های كپی شده و Crack شده خوانده است. البته بازی‌های تك‌نفره این ‌قدر زیادند كه شاید هیچ ‌وقت به این بازی‌های چندنفره نیاز پیدا نكنیم. ولی در همین فهرست ۱۰ بازی برتر، دو سه تا از این بازی‌ها وجود دارند.
هشتمین بازی برتر سال گذشته‌ی میلادی، یكی از هیمن بازی‌های چندنفره‌ی اینترنتی است كه از یك واقعیت مسلم بهره گرفته است: همه‌ی ما در درون‌مان یك قهرمان یا حتا شاید یك اَبرقهرمان داریم. بنابراین بعید است كه كسی از ساختن قهرمان خیالی دلخواه خود، و تارومار كردن انسان‌های خبیث به كمك این قهرمان لذت نبرد. بازی «شهر قهرمانان» (City of Heroes) هم از همین اصل، بهترین استفاده را می‌كند.
سرگرمی و خوشی از همان لحظه‌ی اول بازی شروع می‌شود. هنگامی كه می‌توانید قهرمان مورد نظرتان را با تعداد تقریباً نامحدودی از لباس‌ها و وسایل عجیب و غریب بسازید. قهرمان شما كاملاً منحصر به ‌فرد است و می‌توانید هر شكلی را كه بخواهید به او بدهید. تصویر روی لباس، كلاه عجیب، چشم‌هایی با قدرت مرموز، بازوی فولادی و هر چیز دیگری كه تا به حال در مورد اَبرقهرمان‌ها دیده‌اید در دسترس شماست.
اما هنگامی كه شخصیت خود را ساختید، وارد دنیایی می‌شوید كه از تعداد زیادی قهرمان (بازیكن‌های دیگری مانند خود شما) و ضدقهرمان تشكیل شده است. هرچه بیش‌تر بازی كنید و مأموریت‌های بیش‌تری را با موفقیت پشت سربگذارید، قدرت‌های غیرطبیعی بیش‌تری به دست خواهید آورد. «شهر قهرمانان» یك بازی بسیار زیبا و آسان است كه می‌تواند نمونه‌ای موفق برای بازی‌های اینترنتی پرجمعیتی باشد كه در آینده خیلی بیش‌تر خواهیم دید.
● Warhammer ۴۰,۰۰۰: Dawn of War
مهم‌ترین چیزی كه باید در مورد این بازی بدانید این است كه Warhammer ۴۰,۰۰۰ در واقع نام یك بازی «رومیزی» (Tabletop) است. در این بازی، بازیكنان سربازهای فلزی كوچكی را روی میز می‌چینند و طبق قوانینی دقیق و بسیار جالب، نبردی استراتژیك را با یكدیگر ترتیب می‌دهند. در این نبرد صدها واحد نظامی از ده‌ها نژاد گوناگون شركت می‌كنند كه همه‌ی آن‌ها فقط یك چیز را می‌شناسند: جنگ!
اما مهم‌ترین كاری كه بازی كامپیوتری Warhammer ۴۰,۰۰۰ كرد، ارایه‌ی یك بازی استراتژی هم‌‌زمان(Real-time Strategy) بسیار عالی از روی ایده و قوانین اصلی Warhammer بوده است.
شاید بارزترین ویژگی این بازی كامپیوتری، گرافیك تماشایی آن باشد كه از همان فیلم آغازین بازی شروع می‌شود. تمامی سربازان این بازی از نظر بصری بسیار زیبا طراحی شده‌اند و برخلاف بیش‌تر بازی‌های استراتژی هم‌زمان، بسیار باورپذیرند. دلیل این باورپذیری به رفتار متقابل سربازها با هم و در هنگام نبرد برمی‌گردد، طوری كه واقعاً باورمان می‌شود كه آن‌ها سربازانی هستند كه باید به جنگ دشمنان خود بروند، نه تعدادی تصویر انیمیشنی كه كارهای از قبل برنامه‌ریزی شده را انجام می‌دهند.
البته محاسن این بازی محدود به گرافیك عالی نمی‌شود و تقریباً در تمام جنبه‌هایی كه برای یك بازی استراتژی هم‌زمان مهم‌اند، بسیار مطلوب عمل می‌كند. واحدها و نژاد‌های متفاوت، خوش‌دستی بازی و سطح استراتژی از آن جمله‌اند.
● Tiger Woods PGA Tour ۲۰۰۵
چه عرض كنم؟ اصلاً تصور این‌كه در كشور ما بازی كامپیوتری ورزشی به جز فوتبال بازی ‌شود واقعاً سخت است! آن‌هم بازی گلف. اما به هر حال منتقدان GameSpy این بازی را به عنوان ششمین بازی برتر سال معرفی كرده‌اند، چون اعتقاد دارند كه چیزی بسیار فراتر از گلف است. در واقع این بازی تركیبی از بازی‌های ورزشی، شبیه‌سازی، نقش‌آفرینی (RPG) و كمی هم استراتژی است كه در كنار هم مجموعه‌ای بسیار متوازن و خوش‌ساخت را به ‌وجود آورده‌اند. ظاهراً این بازی از نسخه‌ی سال گذشته‌اش هم (كه خیلی سر و صدا به پا كرد) بسیار بهتر و جذاب‌تر است.
در این بازی می‌توانید از صفر شروع كنید. برای خودتان شخصیتی بسازید كه در ابتدا چندان ماهر نیست. سپس با شركت در مسابقات گلف آماتور، باید راه‌تان را به سوی بالا هموار كنید. البته می‌توانید از همان ابتدا بازی را در حالت حرفه‌ای شروع كنید. اما در هر حال باید به مرور زمان مهارت كسب كنید و تصمیم بگیرید كه مهارت‌تان را در كدام زمینه توسعه دهید. حتا می‌توانید پول دربیاورید و وسایل و تجهیزات جدید بخرید.
با این همه نوآوری و نكته‌های جذاب در این بازی، به ‌نظر می‌رسد كه سازندگان آن به زودی از ایده‌های نو تهی شوند و برای نسخه‌های بعدی بازی با مشكل مواجه شوند. البته فعلاً كه چنین اتفاقی نیفتاده است. در هر حال اگر از فوتبال بازی كردن خسته شده‌اید، شاید بد نباشد این بازی را امتحان كنید. خدا را چه دیدید، شاید اصلاً خوش‌تان آمد و گلف بازی حرفه‌ای شدید!
● Rome: Total War
پنجمین بازی برتر سال، باز هم یك بازی استراتژی جذاب به نام «روم: نبرد مطلق» است. این بازی تلفیقی از دو سبك استراتژی هم‌زمان و نوبتی است، اما برخلاف بسیاری از بازی‌های تلفیقی، «روم: نبرد مطلق» در هر دو سبك بسیار موفق عمل كرده است و در واقع دو بازی با سبك‌های متفاوت را در یك بازی بسیار سرگرم‌كننده عرضه كرده است.
بخش استراتژی هم‌زمان بازی، چیزی شبیه بازی معروف «تمدن» (Civilization) است. در این بخش باید شهرهای خود را در امپراتوری روم مدیریت كنید، واحدهای نظامی‌تان را در نقشه‌ای وسیع به حركت درآورید، با دیگر حكومت‌ها پیمان ببندید، راه‌های زمینی و دریایی برای تجارت ایجاد كنید، شهرهای دشمن را محاصره كنید و با مجلس سنا سر و كله بزنید. تمام این كارها، و بسیاری كارهای دیگر را می‌توانید به سادگی هرچه تمام‌تر انجام دهید. اگرچه این بخش از بازی «روم» استراتژی بسیار پیشرفته‌ای دارد، اما خیلی زود می‌توانید آن‌ را یاد بگیرید و لذت فراوانی از بازی ببرید.
اما هنگامی كه كار به نبرد می‌كشد وضعیت فرق می‌كند. در این‌جا بازی روی منطقه‌ی نبرد متمركز می‌شود و به سبك استراتژی هم‌زمان درمی‌آید. در این بخش از بازی، باید هدایت تعداد بسیار زیادی از نیروهای‌تان را برعهده بگیرید و با انتخاب استراتژی مناسب، بر دشمنان غلبه كنید. این بخش از بازی به صورت كاملاً سه‌بْعدی است و تعداد سربازانی كه در صحنه‌ی نبرد دیده می‌‌شوند، می‌تواند هزاران نفر باشد.
در این‌جا هم باید مانند یك فرمانده‌ی مقتدر نیروهای‌تان را هدایت كنید. مثلاً سعی كنید كمان‌داران‌تان را روی تپه‌ای بلند و دور از دسترس نیروهای دشمن نگه دارید تا بارانی از تیرهای آتشین را بر دشمنان ببارند. یا گروهی از اسب سواران را از دید دشمن مخفی كنید تا در میانه‌ی نبرد، ناگهان از پشت سر حمله كنند و ترس و وحشت را به اردوی دشمن بیاورند.این دو بخش از بازی به شكلی كاملاً ‌هماهنگ با هم عمل می‌كنند، طوری كه تصمیمات شما در نقشه‌ی اصلی بازی تأثیری مستقیم بر نبردتان در میدان جنگ می‌گذارد و پیروزی‌تان در میدان جنگ، می‌تواند شهری جدید را برای‌تان به ارمغان آورد. بدون شك «روم: نبرد مطلق» یكی از بهترین بازی‌های استراتژی سال‌های اخیر است كه بارها و بارها می‌توان آن را از ابتدا بازی كرد. حتا بعد از این‌كه بازی تك‌‌نفره و تمام سناریوهای آن‌‌ را تمام كردید، می‌توانید به فكر بازی چندنفره‌ی آن هم باشید.
● The Sims ۲
چهارمین بازی برتر سال ۲۰۰۴، محصول جدید و دوست‌داشتنی شركت Maxis، یعنی The Sims ۲ است. بدون شك ساختن دنباله‌ برای پرفروش‌ترین بازی كامپیوتری تاریخ بسیار دشوار است، اما شركت Maxis این ‌كار را به بهترین شكل ممكن به انجام رساند.
بازی The Sims ۲، تمام نكته‌‌های جذاب نسخه‌ی اول را دارد و علاوه بر آن‌ها، بسیاری چیزهای جذاب دیگر را به بازیكنان معرفی می‌كند. اگر دوست داشتید خانه‌ای زیبا بسازید و با اثاثیه‌ی زیبا بیارایید، امكان ساخت وساز در The Sims ۲ ۱۰ برابر بهتر از نسخه‌ی اول‌اش است و تعداد وسایل خانه در آن نیز قابل مقایسه با نسخه‌ی اول نیست. اگر از زندگی با شخصیت انتخابی‌تان لذت می‌بردید، این‌ بار می‌توانید شخصیت دلخواه‌تان را با ظریف‌ترین جزییات بسازید و به سوی آروزها و هدف‌هایش هدایت كنید. اما بزرگ‌ترین نوآوری‌های این بازی، انتقال وراثت و پا به سن گذاشتن شخصیت‌های بازی است. این بار شخصیت شما به جای این‌كه زندگی جاودانه داشته باشد، فرصتی محدود دارد و سن او مانند انسان‌های عادی بالا می‌رود. اما جالب این‌جاست كه بچه‌ها ویژگی‌های فیزیكی پدر و مادرشان را به ارث می‌برند و نوع تربیت آن‌ها روی شیوه‌ی زندگی و رفتارشان در زمان بزرگسالی اثر می‌گذارد.
خود بازی The Sims ۲ آن ‌قدر جذاب هست كه بتواند تا زمان آمدن نسخه‌های افزودنی جدید، علاقه‌مندان را راضی نگه دارد. اما برای تنوع بیش‌تر، می‌توانید به سایت وب ویژه‌ی بازی سر بزنید تا چیزهای بسیار فراوان و متنوعی را از اینترنت بگیرید و به بازی اضافه كنید. در هر حال از هر جنبه‌ای كه نگاه كنید، Sims ۲ یك بازی عالی را بسیار عالی‌تر كرده است. به ‌نظر من این بازی یكی از خلاقانه‌ترین بازی‌هایی است كه تا به حال ساخته شده است و به بازیكن امكان می‌دهد كه تجربیاتی را كه در زندگی عادی برایش غیرقابل دسترس‌اند، در یك زندگی مجازی تجربه كند.
● Unreal Tournament ۲۰۰۴
بعد از نسخه‌ی ناامیدكننده‌ی این بازی در سال ۲۰۰۳، دو شركت Epicو Atari دست به دست هم دادند تا بهترین بازی چندنفره‌ی سال ۲۰۰۴ را بسازند. امكانات این بازی نسبت به نسخه‌های قبلی آن بسیار بیش‌تر و پیشرفته‌تر است و علاوه بر یك مْد جدید و بسیار جذاب به نام «Onslaught»، مجموعه‌ی (Unreal Tournament) UT برای نخستین بار صاحب یك مْد تك‌نفره‌ی خوب و قانع‌كننده شده است. در این بازی تك‌نفره، بازیكن باید در برابر باورپذیرترین حریفان مجازی كه تا به حال در بازی‌های كامپیوتری دیده شده‌اند به نبرد بپردازد.
البته ارزش اصلی‌ این بازی، مانند تمام بازی‌های قبلی‌ این مجموعه، در بازی چندنفره‌اش است. در این مْد از بازی، چندین بازیكن در یك نقشه‌ی پیچ در پیچ و بسیار تماشایی به جان هم می‌افتند تا یكی از آن‌ها بتواند بر دیگران غلبه كند. البته امكان بازی گروهی هم در UT ۲۰۰۴ گنجانده شده است.
مدت‌ها بود كه مجموعه‌ی UT در برابر سایر بازی‌های قدرتمند چندنفره، مانند Battlefield ۱۹۴۲، قافیه را واگذار كرده بود. اما UT ۲۰۰۴ دوباره توانست لقب برترین بازی اَكشن چندنفره را به خود اختصاص دهد و باید گفت هیچ بازیكنی در سال ۲۰۰۴ لذت واقعی بازی اَكشن چندنفره را درك نكرده است مگر این‌كه UT ۲۰۰۴ را بازی كرده باشد!
● World of Warcraft
این هم برگ برنده‌ی شركت بسیار معتبر Blizzard برای سال ۲۰۰۴. بعد از چندین سال انتظار، بالاخره بازی «دنیای واركرافت» منتشر شد و البته همان‌طور كه پیش‌بینی می‌كردیم، فقط حسرت این بازی برای ما باقی ماند! چون این یكی هم یك بازی چندنفره‌ی فقط اینترنتی است.
احتمالاً این بازی در نگاه اول حرف چندانی برای گفتن ندارد زیرا هیچ نوآوری بزرگی در آن دیده نمی‌شود. اما نكته این‌جاست كه عظمت بازی «دنیای واركرافت» به نوآورانه بودن آن نیست. این بازی ساخته‌ی شركت «بلیزارد» است و این شركت در بازی‌های گذشته‌اش نشان داده است كه دست روی چیزی نمی‌گذارد، مگر این‌كه مطمئن باشد كه می‌تواند به بهترین شكل، تمام چیزهایی كه از آن بازی انتظار می‌رود را شناسایی كند و آن‌ها را آن‌قدر صیقل بزند كه برقی كوركننده داشته باشند. كافی است نگاهی به چند بازی ساخته شده توسط این شركت بیندازید تا مطمئن شوید كه بی‌ربط نمی‌گویم! «دیابلو»، «دیابلو۲»، «واركرافت»، «استار كرافت» و امسال «دنیای واركرافت».
«دنیای واركرافت» یك بازی نقش‌آفرینی اینترنتی است كه بازیكن در آن می‌تواند یكی از چندین نژاد مختلف بازی را انتخاب كند و پا به دنیای خیالی Azeroth بگذارد. دنیایی كه قبلاً در سه‌گانه‌ی «واركرافت»، بازی استراتژی «بلیزارد»، دیده‌ایم. ایده‌ی كلی بازی شبیه سایر بازی‌های نقش‌آفرینی اینترنتی است. در این‌جا هم باید از صفر شروع كنید و به جنگ موجودات خطرناك بروید. البته اگر بخواهید، می‌توانید با دیگر بازیكنان واقعی نیز بجنگید. با بالارفتن تجربه، مهارت‌های جدیدی خواهید آموخت و می‌توانید مأموریت‌های دشوارتری را به ‌عهده بگیرید.
اما آن‌چه كه در مورد «دنیای واركرافت» اهمیت دارد، بی‌نقص بودن بازی تا حدودی بسیار زیاد است. خوشبختانه «بلیزارد» قبلاً تمام مشكلات این سبك از بازی‌ها را شناسایی كرده بود و بنابراین جدیدترین بازی خود را تا حد ممكن عاری از این نقص‌ها روانه‌ی بازار كرد. به این ترتیب می‌توان با خیالی راحت ادعا كرد كه در حال حاضر، «دنیای واركرافت» برترین بازی نقش‌آفرینی اینترنتی است.
● Half-Life ۲
اگرچه انتخاب ۱۰ بازی برتر از میان بازی‌های بسیار خوبی كه امسال منتشر شدند كار سختی بود، اما انتخاب برترین بازی سال چندان دشوار نبود. سال‌ها بود كه شركت‌های مختلف سعی می‌كردند فرمولی را كه بازی نیم- ‌عمر (Half-Life) ارایه داده بود به بهترین شكل كپی كنند، اما بالاخره پس از ۶ سال، شركت Valve، خود سازنده‌ی بازی «نیم‌- عمر» بود كه توانست با «نیم- عمر۲» از خودش جلو بزند! این بازی از همه‌ نظر برتر از نسخه‌ی اول‌اش است و انتخاب آن به ‌عنوان برترین بازی سال، اصلاً جای شگفتی ندارد.
پس از چند سال غیبت، گوردون فریمن (Gordon Freeman) باز هم به صحنه‌ی نبرد برمی‌گردد. اما این‌ بار پا به شهری كه ظاهری شبیه شهرهای اروپای شرقی دارد می‌گذارد تا به نیروی مقاومت آن شهر كمك كند. دشمنان آن‌ها كسانی نیستند جز موجودات نه چندان آدمیزادی كه «گوردون» تعدادی از آن‌ها را قبلاً دیده است. به این ترتیب نبردی جدید آغاز می‌شود كه پر از صحنه‌های جذاب و به یادماندنی است.
بزرگ‌ترین نقاط مثبت این بازی، موتور فیزیكی پیشرفته و سلاح جدیدی به نام «سلاح جاذبه» است. به كمك این سلاح می‌توانید بدون شلیك كردن تیر، در بسیاری از مراحل بازی دشمنان را از پای درآورید. مثلاً رادیاتوری را از دیوار بكنید و از آن به ‌عنوان سپر استفاده كنید. یا بشكه‌های حاوی مواد منفجره را به سوی هیولاهای غول‌پیكر پرتاب كنید. حتا می‌توانید ماشین‌ها را با این سلاح جالب جابه‌جا كنید.
البته بیش‌تر نسخه‌های وطنی این بازی یا اجرا نمی‌شدند یا ایراد داشتند. اما بالاخره یك نسخه‌ی كامل از این بازی روی DVD منتشر شد تا ما هم با درصد بالایی از بازیكنان حرفه‌‌ای سراسر جهان هم‌عقیده شویم كه بدون شك «نیم – عمر۲» برترین بازی امسال است!
منبع : ماهنامه کامپیوتری و اینترنتی کاربر