شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

خوراکی های سالم در سبد خانواده


خوراکی های سالم در سبد خانواده
● سیب
سیب سرشار از چندین آنتی اکسیدان قوی بخصوص کوئرستین از فیبر قابل حل پکتین میباشد.
▪ خواص غذایی: کوئرستین این آنتی اکسیدان قوی با لخته شدن و همچنین سرطان خون مبارزه می کند، مصرف به اندازه پکتین نیز کمک می کند تا کلسترول خون کاهش یافته و سموم سرطانزا از جریان خون حذف گردند.
▪ بهترین روش مصرف: خام و همراه با پوست به خاطر آنکه این پوست سیب است که حاوی کوئرستین می باشد.
● گل کلم
گل کلم بیش از هر میوه از خانواده مرکبات حاوی ویتامین C میباشد. کلسیم بیشتری از یک لیوان شیر و فیبر آن از یک تکه نان سفید بیشتر بوده و دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است.
▪ خواص غذایی: یک ضدسرطان بسیار قدرتمند میباشد چون بدن را تحریک می کند تا مواد نابودکننده سلولهای سرطانی را تولید کند. همچنین از بیماریهای قلبی، آب مروارید و زخم معده پیشگیری می کند.
▪ بهترین روش مصرف: خام و یا بخارپز.
● موز
موز حاوی مقادیر بسیار زیادی از پتاسیم، منیزیم و اسیدفولیک می باشد.
▪ خواص غذایی: پتاسیم با فشار خون بالا مبارزه کرده و خطر سکته های قلبی را کاهش می دهد. اسیدفولیک نیز برای رشد مناسب بافتهای بدن ضروری بوده و از بیماریهای قلبی جلوگیری بعمل می آورد.
▪ بهترین روش مصرف: تنها پوست آن را جدا کرده و میل کنید.
● تخم مرغ
تخم مرغ غنی از کولین، پروتئین و کاراتینوئیدهای لوتین و زاکسانتین است.
▪ خواص غذایی: کولین موجود در تخم مرغ در حفظ حافظه در دوران پیری مؤثر میباشد. از آن گذشته کاراتینوئیدهای موجود در تخم مرغ از ایجاد آب مروارید که میتواند منجر به کوری گردد جلوگیری بعمل می آورد.
▪ بهترین روش مصرف: بصورت آب پز، سفت پز، نیمرو و املت تفاوتی نمی کند تنها از آغشته کردن زیاد تخم مرغ به روغن و کره اجتناب ورزید.
● سیر
همانند بسیاری از غذاهای ضدپیری سیر نیز منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان ها میباشد.
▪ خواص غذایی: سیر در خون مانند یک ماده ضدانعقاد عمل می نماید و خطر سکته را کاهش داده و با انهدام سلولهای سرطانی، دوره زندگی بیماران سرطانی را نیز افزایش میدهد.
▪ بهترین روش مصرف: با آنکه سیر سبب بوی دهان میگردد اما اگر بصورت خام مصرف گردد بسیار سودمند خواهدبود مثلا بصورت پودر بعنوان چاشنی سالاد.
● لوبیا
لوبیا سرشار از فیبر قابل حل می باشد.
▪ خواص غذایی: فیبر سلامتی دستگاه گوارش شما را حفظ نموده و سیستم گوارشی سالم از ابتلای به سرطان روده بزرگ و دیابت پیشگیری بعمل می آورد. فیبر قابل حل همچنین سبب کاهش کلسترول و قند خون می گردد.
▪ بهترین روش مصرف: لوبیا بصورت خشک وکنسرو شده هر دو مفید میباشند.
● گردو
یک مشت گردو به همان میزان حاوی اسید چرب امگا۳ میباشد که ۱۰۰ گرم ماهی آزاد دارا میباشد.
▪ خواص غذایی: نه تنها امگا۳ به حل لخته های خون کمک می کند، بلکه از التهاب مفاصل و افسردگی نیز جلوگیری بعمل می آورد.
▪ بهترین روش مصرف: هنگامیکه گردو از پوسته خود خارج میگردد، تازه تر از هر زمانی می باشد اما اگر در مکان خنک و خشک نگهداری شود، تا ۲ هفته تازگی خود را حفظ می کند. می توان بصورت خام و یا همراه با سالاد استفاده کرد.
● سویا
حاوی هورمون ازوفلاون می باشد.
▪ خواص غذایی: کاهش سطح کلسترول بد خون یا همان LDL که سبب کاهش فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی می گردد.
▪ بهترین روش مصرف: برخلاف عقیده عموم سویا می تواند خوش طعم و قابل مصرف گردد. برای این کار سویا را همراه با سس سویا و یا آب لیموترش و یا با دیگر سبزیجات آن را سرخ کنید.
● اسفناج
منبع خوبی از اسیدفولیک و ویتامین های A و C بوده و هم اندازه سیر حاوی آنتی اکسیدان می باشد.
▪ خواص غذایی: یک سبزی چندمنظوره است که با سرطان، بیماریهای قلبی و اختلالات روانی مبارزه می کند.
▪ بهترین روش مصرف: اسفناج نپخته و یا بخارپز بسیار ایده آل می باشد.
● ماهی
ماهی های آزاد، قزل آلا و شاه ماهی حاوی مقادیر زیادی امگا۳ می باشند.
▪ خواص غذایی: کاهش فشار خون و پیشگیری از سکته و لخته شدن خون.
▪ بهترین روش مصرف: پخته، کبابی و سرخ شده آن مطلوب می باشد.
● لیموترش:
لیموترش غنی از ویتامین C میباشد.
▪ خواص غذایی: نه تنها به بدن کمک می کند تا در برابر عفونتها از خود دفاع کند، بلکه طبیعت اسیدی آن خواص ضدباکتریایی دارد که آن را قادر میسازد با زخمهای دهانی و گلودرد مبارزه کند.
▪ بهترین روش مصرف: با چکاندن لیموترش تازه روی ماهی و یا داخل یک لیوان آب و یا بعنوان چاشنی در سس و سالاد.
● پیاز
پیاز حاوی ویتامین C زیاد و آنتی اکسیدان کوئرستین و سولفور می باشد.
▪ خواص غذایی: با آنکه سبب بوی بد دهان میگردد اما کمک میکند به کنترل بسیاری از بیماریهای تنفسی همچون آسم و دیگر بیماریهای التهابی. همچنین سطح کلسترول خوب خون را یا همان HDL را افزایش داده و سلولها را در برابر سرطان محافظت میکند.
بهترین روش مصرف: خام همراه با سالاد و یا با ساندویچ.
● گوجه فرنگی
▪ ترکیبات: حاوی آنتی اکسیدان لایکوپین می باشد.
▪ خواص غذایی: سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. کاهش خطر برخی از سرطانها خصوصاً سرطانهای پروستات، ریه و معده.
▪ بهترین روش مصرف: بهترین زمان وقتی است که گوجه فرنگی داغ باشد! گوجه فرنگی پخته حاوی مقادیر بیشتری لایکوپین نسبت به گوجه فرنگی خام می باشد. همچنین گوجه فرنگی کنسرو شده و سس گوجه فرنگی بترتیب ۳ و ۵ برابر گوجه فرنگی تازه حاوی لایکوپین میباشند.
● چای سبز
▪ ترکیبات: حاوی آنتی اکسیدانهای کاتچین و پلی فنول و ویتامینهای ACD می باشد.
▪ خواص غذایی: از شمشیر سامورایی قدرتمندتر است! زیرا که از اکسیداسیون سلولها که میتواند منجر به سرطان گردد جلوگیری می کند. سیستم ایمنی را تقویت نموده و خون را رقیب می سازد.
▪ بهترین روش مصرف: تنها آب جوش به آن اضافه کرده و میل کنید.
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید