یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

هلند، این بار برای قهرمانی به آلمان می رود


هلند، این بار برای قهرمانی به آلمان می رود
۳ دهه پس از انقلاب نارنجی پوشان هلند در جام جهانی ۱۹۷۴ آلمان، آنها بار دیگر بازگشته اند تا افتخاری دیگر بیافرینند و این بار به دنبال چیزی بیش از شهرت هستند، آنها جام جهانی را می خواهند. در جام جهانی ،۱۹۷۴ یوهان كرایف تیمی را رهبری كرد كه هر تیمی را در جهان فوتبال مبهوت می كرد، مگر آلمان و فرانتس بكن باوئر. این تیم در فینال با نتیجه ۲-یك مغلوب میزبان رقابت ها شد و از دستیابی به نخستین قهرمانی بازماند.
اما همواره از هلند به عنوان بزرگترین تیمی یاد می شود كه تاكنون جام جهانی را به خانه نبرده است. می توان گفت این تیم در هر دوره با حضور بازیكنان جوان و با استعداد فوتبالی زیبا را به نمایش می گذارد. در این دوره از جام جهانی، حتی مربی این تیم نیز بسیار جوان و البته خوش فكر است. ماركوفان باستن اگرچه در اواخر دهه ۸۰ و دهه ۹۰ میلادی بازیكنی در كلاس جهانی بود اما پیش از هدایت تیم ملی هلند تجربه زیادی در زمینه مربیگری نداشت اما با این وجود در رقابت های مقدماتی هلند كم نظیر بود؛ ۱۰ پیروزی و ۲ شكست، ۲۷ گل زده و فقط ۳ گل خورده و كسب ۲ پیروزی برابر تیم دوم رده بندی فیفا، جمهوری چك، دستاوردهای فان باستن در مرحله مقدماتی جام جهانی بود.تیم سوم رده بندی فیفا در سخت ترین گروه جام جهانی قرار دارد و با تیم های آرژانتین، صربستان و مونته نگرو و ساحل عاج همگروه است. دیدار هلند و آرژانتین در روز ۲۱ ژوئن شاید سخت ترین دیدار مرحله گروهی جام جهانی باشد.
فان باستن در این زمینه می گوید: بازی برابر تیم های بزرگ هرگز راحت نیست اما این بازی ارزش واقعی تیم ما را نشان می دهد.در درون دروازه، ادوین فان درسار، در خط میانی فیلیپ كوكو و در خط حمله رود فان نیستلروی بازیكنانی هستند كه فان باستن به آنها امید زیادی دارد. فان درسار به لطف تجربه خود تیم را هدایت می كند. كوكو به خط دفاع و میانی هلند نظم می بخشد و فان نیستلروی در سن ۳۰ سالگی انگیزه بسیاری برای موفقیت در جام جهانی دارد.
اما یكی از بازیكنان باتجربه ای كه احتمالاً در تركیب هلند جایی نخواهد داشت كلارنس سیدورف است زیرا فان باستن به دلیل ایجاد روحیه تیمی در درون هلند ترجیح می دهد یك بازیكن مستعد اما دردسرساز را قربانی تعادل روانی تیم بكند. فان باستن خود به عنوان بازیكن طعم تلخ این جنجال های روانی را چشیده است. ۲ سال بعد از قهرمانی در جام ملت های اروپا در سال ،۱۹۸۸ تیم ملی هلند با داشتن بازیكنانی مانند فان باستن، گولیت و رایكارد شانس زیادی برای قهرمانی جام ۹۰ ایتالیا داشت اما این درگیری های درونی سبب حذف این تیم در دور دوم شد.
هلند در سال ،۱۹۷۴ با حركت دائم مدافعان، جایگیری متفاوت مهاجمان و ارایه یك بازی تماشایی و با هنرمندی كرایف، یوهان نیسكنس و رود كرول، برزیل و آرژانتین را برای رسیدن به فینال قربانی كرد.اما این تیم جام جهانی را به دلیل اعتماد به نفس بیش از حد از دست داد. از آن زمان بازی زیبا برای هلند عادی شده و فوتبالدوستان آن را وظیفه نارنجی پوشان می دانند.
منبع : روزنامه ایران ورزشی


همچنین مشاهده کنید