سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نکاتی در مورد رنگ آمیزی پاپانیکولائو


نکاتی در مورد رنگ آمیزی پاپانیکولائو
رنگ آمیزی پاپائیکولائو بعنوان رنگ آمیزی قابل قبول برای نمونه های سیتولوژی به ویژه سیتولوژی سرویکوواژینال در تمام دنیا شناخته می شود و شامل یک رنگ برای هسته هماتوکسیلین و دو رنگ متقابل برای سیتوپلاسم EA, OG می باشد.
رنگ آمیزی پاپانیکولائو به دو روش Progressive (پیشرونده) و Regressive (پسرونده) انجام می شود که انتخاب بین این دو روش بستگی به صلاحدید و امکانات هر آزمایشگاه دارد.
● نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد :
▪ رنگ ها نسبت به نور حساس بوده و در معرض نور اکسید می شوند. بنابراین باید درب ظروف را محکم بسته و روی آنها پوششی به منظور ممانعت از عبور نور قرار دهیم.
▪ رنگ ها باید روزانه قبل از استفاده صاف شود، در صورتیکه بخواهیم رنگ را به ظروف ذخیره برگردانیم باید در پایان روز هم آنرا صاف نمائیم.
▪ برای تعویض رنگ ها باید برنامه خاصی وجود داشته باشد که بسته به حجم کاری آزمایشگاه متغیر است. اگر سلولها خرمائی و خاکستری بنظر می رسند باید رنگ ها تعویض شوند.
▪ مواد موجود در اسپری ها و سایر فیکساتیوها (بجز الکل ۹۵%) می تواند باعث تخریب هماتوکسیلین شوند. بنابراین اسمیرها باید قبل از شروع رنگ آمیزی، حداقل ۱۰ دقیقه در اتانل ۹۵ درجه غوطه ور شوند.
▪ PH آب شستشو بهتر است کمی قلیایی باشد، آب اسیدی منجر به تخرب رنگ هسته می شود. آب لوله کشی اغلب برای شستشو در رنگ آمیزی مناسب است و لازم نیست از آب مقطر که PH اسیدی دارد استفاده شود البته باید توجه نمود که کلر اضافی در آب شستشو ممکنست هماتوکسیلین را رنگبری کند.
▪ حین انتقال نمونه ها از ظرفی به ظرف دیگر، لام ها باید حتی الامکان عاری از محلول قبلی باشند (ولی نباید خشک شوند) سبد گسترش ها در زمان جابجایی از محلولی به محلول دیگر باید با کاغذ جاذب خشک گردد.
▪ بعد از رنگ آمیزی سیتوپلاسم، نمونه نباید بیش از زمان تعیین شده در الکل قرار بگیرد زیرا رنگ سیتوپلاسم از بین می رود.
▪ گزیلن هر روز صاف شده و در صورتی که حبابدار، شیری و یا صورتی شد تعویض گردد.

آزمایشگاه پاتولوژی
مرکز تحقیقات آزمایشگاههای رفرانس
آبان ماه ۱۳۸۰

http://www.hbi.ir
منبع : بانک مقالات فارسی


همچنین مشاهده کنید