چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

انتخاب اصلح


انتخاب اصلح
انتخابات مجلس یکی از سرنوشت‌سازترین انتخاب‌ها در عرصه سیاسی و قانونگذاری در کشور است. در حقیقت مجلس عصاره یک ملت است که قرار است در سنگر قانونگذاری، قوانین منطبق با ضرورت‌ها، نیازها و مصالح کشور و ملت را تنظیم و تصویب نماید.
انتخاب نمایندگان برای مجلس در واقع یک نوع تعیین سرنوشت برای ملت محسوب می‌شود که به صورت مستقیم در صلاح و فساد جامعه نقش تعیین کننده دارد. مقدرات خداوند متعال بر این تعلق یافته که مردم، خود باید در تعیین سرنوشت خود دخیل باشند و لذا در قرآن کریم می‌فرماید: “ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیرو ما بانفسهم”
(خداوند وضعیت مردم را دگرگون نکرده و تغییر نمی‌دهد مگر اینکه خود مردم به فکر تغییر وضعیت خود باشند.) باتوجه به پیام الهی در این آیه شریفه و نقش تعیین کننده قوه مقننه در رفع نیازهای جامعه مطابق با اصول مصرح در قانون اساسی، ضرورت توجه و دقت آحاد ملت در انتخاب نمایندگان برای این سنگر مهم و اصولی اجتناب‌ناپذیر است.
بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) مجلس را در راس همه امور می‌داند، یعنی هرا مری با آغاز از مجلس و جرقه‌ای که محصول نظرات و دیدگاه نمایندگان مردم است ادامه پیدا خواهد کرد و در پیشرفت یا عدم پیشرفت جامعه موثر خواهد بود.
مجلس شورای اسلامی مردمی‌ترین نهاد قانونی و نهاد واقعی مردمسالاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌باشد. مجلس شورای اسلامی مهمترین مرکز تصمیم‌گیری می‌باشد، چرا که کلیه قوانین و مقررات در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی در این مکان تنظیم و تعیین می‌گردد.
مقام معظم رهبری در جمع اقشار مختلف مردم، ایستادگی برارزش‌های انقلاب و امام(ره) و به صحنه آوردن استعدادها و توانایی‌های ملی را از عوامل اصلی ماندگاری و شادابی روزافزون انقلاب اسلامی ارزیابی کرده و تصریح نمودند: ملت ایران مصمم است در چارچوب برنامه‌ریزی کلان حاکم بر رفتار عمومی انقلاب و افق‌های تعیین شده و با احیای گنجینه‌های تاریخی و فرهنگی و تکیه بر استعدادهای جوان خود به ملتی قدرتمند و عالم و دارای جایگاه برتر بین‌المللی و به الگوی عملی برای همه ملت‌ها تبدیل شود. در بخش دیگر سخنان رهبر معظم انقلاب می‌بینیم که معظم‌له راه صحیح را حضور مردم در صحنه و حفظ یکپارچگی و رها نکردن دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی می‌دانند.
با یک نگاه کلی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، ضرورت حضور مردم در صحنه انتخابات و تلاش در جهت تقویت ارزش‌های انقلاب اسلامی و تکیه بر توانایی‌ها و استعدادهای افراد کاملا محرز بوده و رمز قوام و پیشرفت و شادابی روزافزون فضای جامعه می‌باشد. توجه به این رهنمودها و عینیت بخشیدن به این منویات در واقع وظیفه ما را در انتخابات مجلس کاملا روشن می‌کند.
انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از عرصه‌های نمایش حضور مردم در صحنه است و بدون تردید این حضور تیر کشنده‌ای برای دشمنان اسلام و انقلاب محسوب می‌شود. مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی با شناخت و آگاهی از ترفندهای همه جانبه دشمن که همواره سعی دارد مردم و جوانان را نسبت به انقلاب مایوس کرده و از مسیر نظام و انقلاب انحراف دهد، باید با حضور گسترده خود در انتخابات و با رونق دادن به این فضا، اهداف شوم دشمنان قسم خورده انقلاب را به رویا تبدیل کند.
● شناخت معیارهای انتخاب:
رهبر معظم انقلاب در یک پیام همه جانبه تکلیف را برای مردم در انتخابات مشخص نموده و فرمودند: مهمترین شاخص برای انتخاب افراد این است که کسانی باید انتخاب شوند که روز به روز شعارهای انقلاب اسلامی را زنده‌تر کنند، چرا که حل مشکلات کشور در رسیدن به آرمان‌های نظام اسلامی وعمل به شعارهای انقلاب است. راستی شعارهای اصلی انقلاب چیست؟ آیا کسانی که ادعای وکالت مردم را در عرصه قانونگذاری دارند این شعارها را فراموش نکرده‌اند؟ و یا علاقه‌ای به دانستن و عمل به این شعارها دارند؟ شعارهای اصلی و مهمی که مسیر پیروزی ملت را هر روز پر سرعت‌تر می‌کرد چیزی نبود جز: استقلال‌، آزادی، جمهوری اسلامی‌، یک شعار جامع و کامل و در بردارنده همه ارزش‌ها و کمالات انسانی براساس سرشت و فطرت بشری استقلال‌طلبی و عدم وابستگی به کشورهای استکباری و استعماری از اصول اولیه و شعارهای اصلی انقلاب اسلامی است. بدیهی است کسانی که با نشان دادن چراغ سبز به برخی اجانب و یا باتوجیه‌های سطحی، راه نجات و پیشرفت نظام را وابستگی دانسته و یا آسایش جامعه را در گرو عنایت‌های فریب‌دهنده برخی از کشورهای زورگو می‌دانند، چقدر نسبت به استقلال مملکت می‌اندیشند و چقدر به توانمندی‌ و استعدادهای سرشار جوانان مومن ایرانی اعتماد دارند؟ آیا چنین افرادی می‌توانند در عرصه تصمیم‌گیری، استقلال ملت را حفظ نمایند؟
آزادی، یعنی رها شدن از بند هرگونه استعمار و استکبار و ظلم و زور و تزویر و آزاد بودن نسبت به حفظ اصالت‌های انسانی و اجتماعی، آزادی یعنی نپذیرفتن باطل، انتخاب حق، آزاد بودن از هر بندی که هویت انسانی و اسلامی را خدشه‌دار کند. یعنی مردن و تن به ذلت ندادن و ...
برهیچکس پوشیده نیست که ملت غیور ایران در راه آزادی مشروع و انسانی و رهایی از اسارت بی‌هویتی انسان، سرمایه‌های عظیمی را فدا کرده و هزینه‌های زیادی را از آغاز تا پیروزی و در دوران ۳۰ ساله انقلاب پرداخت نموده است. شهادت ده‌ها هزار شهید از بهترین جوانان این مرز و بوم هزینه کمی برای حفظ آزادی‌های مشروع و حقیقی بشر نیست. آیا کسانی که امروز داعیه پیشگامی ملت را در مهمترین عرصه تصمیم‌گیری و قانونگذاری دارند به این شعار مهم و بنیانی انقلاب و به آزادی واقعی ملت معتقدند؟ یا اینکه برای حفظ و یا جلب افراد مختلف به هر نوع سلیقه و یا به هر نوع آزادی و رها بودن از حقایق بشری تن داده و یا حداقل حساسیت نشان نمی‌دهند! آیا آنانی که طرح حفظ امنیت اجتماعی و جلوگیری از ابتذال را توهین به آزادی ملت تلقی می‌کنند و یا حداقل سکوت می‌کنند، می‌توانند این شعار ارزشمند را که همان شعار سربازان و سرداران نهضت عاشورای حسینی است حفظ نموده و در جهت بقاء و تقویت آن بکوشند؟
شعار مهم دیگر انقلاب، جمهوری اسلامی است. عنوانی که روز ۱۲ فروردین سال ۵۸ بیش از ۹۸ درصد مردم ایران به جهان ثابت کردند که خواهان آن هستند جمهوریت و اسلامیت نظام، دو واژه جدا نشدنی در انقلاب اسلامی می‌باشند. مردم هوشیار ایران حتما می‌دانند افرادی که خود و یا طرفداران آنان کمترین حساسیت جدی نسبت به خدشه‌دار شدن ارزش‌های دینی و اسلامی که هویت اصلی انقلاب است،‌ نشان نمی‌دهند! هرگز نمی‌توانند وکیل لایقی برای مردم باشند. حفظ اسلام و ارزش‌های اسلامی از وظایف اولیه هر فرد مسلمان و انقلابی است. افرادی که با نام اسلام و با شناسنامه اسلامی نسبت به هتک حرمت به برخی ارزش‌ها کمترین واکنشی ندارند و با تساهل و تسامح، مسائل مصرحه اسلامی را توجیه می‌کنند، چگونه می‌توانند حافظ اسلام و دستاوردهای با ارزش انقلاب اسلامی باشند؟هستند افرادی که با دورویی و نفاق سعی در فریب مردم داشته و از هیچ‌گونه رفتاری که دلیل بر فاصله داشتن رفتارهای بیرونی و اعتقاد درونی آنهاست دریغ ندارند. رهبر معظم انقلاب به شایستگی و با یک نگاه دقیق نسبت به این موضوع هشدار دادند و تاکید فرمودند: مردم با حفظ هوشیاری کامل باید مراقب افراد دورو و دو رنگ باشند. کسانی که در هرمکان و در نزد افراد مختلف رنگ‌های گوناگون داشته و به خاطر جلب توجه آحاد ملت با هر نوع گرایشی همراهی دارند،کسانی که ظاهر و باطن متفاوت داشته‌اند، در طول تاریخ همواره موجبات فریب مردم شده‌اند و نظام اسلامی از صدر اسلام تاکنون بیشترین ضربه را از این‌گونه افراد دو رو و دو چهره یا چند چهره خورده است. لذا در وضعیتی که دشمنان تلاش در جهت بی‌رونق کردن انتخابات دارند و افرادی نیز سعی در فریب مردم بویژه جوانان دارند و در سالی که به عنوان اتحاد ملی و انسجام اسلامی مطرح است،‌ سعی در ایجاد تفرق و پرداختن به مسائل قومی و قبیله‌ای می‌نمایند. حضور جدی مردم در صحنه انتخابات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از طرفی نیز شناخت دقیق و صحیح افراد، حائز اهمیت است، تا بتوانند کسانی را انتخاب کنند که دارای ریشه‌های اصیل و اسلامی، دارای روحیات انقلابی، عرق ملی و دینی، روحیه استقلال‌طلبی، آزمایش داده و به دور از هرگونه وابستگی و معتقد به توانمندی جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، حافظ ارزش‌های دینی و فرهنگی، پیرو و مطیع ولایت مطلقه فقیه، معتقد دینی و قلبی نسبت به ولایت، حامی و حافظ خون شهدای اسلام و انقلاب و ... باشند بدون تردید. چنین انتخابی موجبات پیشرفت و وسیله خدمات‌رسانی بیشتر به ملت را به شایستگی فراهم خواهد آورد.
حجت‌‌الاسلام والمسلمین سید حسین کوششی
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید