جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تعیین سطوح مناسب استفاده از دانه گاودانه خام و حرارت داده شده درجیره غذایی جوجه های گوشتی


به منظور تعیین سطوح مناسب دانه گاودانه خام و حرارت داده شده در جیره غذایی جوجه های گوشتی ، آزمایشی در سطوح صفر، ۵ ، ۱۰ و ۱۵ درصد گاودانه خام و حرارت داده شده بر روی تعداد ۹۸۷ قطعه جوجه یکروزه ، سویه آرین به مدت ۵۶ روز تحت شرایط استاندارد اجراء گردید. در این پژوهش در گروه های آزمایشی که دانه گاودانه خام استفاده کرده بودند ، نسبت به گروه شاهد از لحاظ متغیرهای وزن بدن، خوراک مصرفی و راندمان لاشه به ترتیب ۲۷،۹/۹ و ۰۹/۱ درصد کاهش معنی دار داشت. از لحاظ ضریب تبدیل خوراکی ۵۲/۰ درصد افزایش معنی داری نشان دادند . علت این اختلاف می تواند ناشی از وجود مواد ضد تغذیه ای دردانه گاودانه و تأثیر آن بر قابلیت هضم مواد مغذی جیره غذایی باشد. گروه های آزمایشی که درجیره غذایی آنها از گاودانه حرارت داده شده استفاده شده بود، نسبت به گروه شاهد از لحاظ خوراک مصرفی دردوره آغازین و دوره رشد، ضریب تبدیل غذایی و درصد تلفات درکل دوره پرورش اختلاف معنی داری نداشتند، ولی از لحاظ وزن زنده ۲۱ درصد کاهش نشان دادند. گروه های که گاودانه خام استفاده کرده بودند نسبت به گروه های استفاده کننده از گاودانه عمل آوری شده از لحاظ پارامتر وزن بدن، خوراک مصرفی به ترتیب ۲۲/۶ ، ۳/۲ و ۰۴/۱ درصد کاهش داشتند، اما از لحاظ ضریب تبدیل غذایی ۲۸% افزایش نشان دادند. نتایج آزمایش نشان داد که دانه گاودانه را بصورت خام تا ۵ درصد و حرارت داده شده تا ده درصد می تواند درجیره غذایی جوجه گوشتی توصیه نمود.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران