سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا


ظرفیت سنجی توانمندیهای تولیدی و صادراتی محصولات باغی استان کردستان


ظرفیت سنجی توانمندیهای تولیدی و صادراتی محصولات باغی استان کردستان
بخش کشاورزی در میان بخشهای اقتصادی ایران جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. استان کردستان، به عنوان یکی از استانهای کشور، با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی خاص خود از استعداد مناسبی برای پرورش محصولات باغی برخوردار است. در این مقاله تلاش شده اشت محصولاتی که در استان کردستان دارای مزیت نسبی و منفعت اجتماعی هستند شناسایی و معرفی شوند.
در تعیین مزیت نسبی محصولات باغی در استان کردستان از شاخص هزینه منابع داخلی (DRC) و ماتریس تحلیل سیاسی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که از میان محصولات باغی منتخب در استان کردستان طی سالهای ۱۳۸۱ تا ۸۳ گردو، سیب، گیلاس بیشترین مزیت نسبی و شفتالو و بادام کمترین مزیت نسبی را داشته اند. همچنین به لحاظ منفعت اقتصادی، کشت گردو در استان کردستان در رده اول و محصولات شفتالو و بادام در رده آخر بوده اند.
بیژن صفوی
فریدون احمدی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی