دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

به استقبال بعثت


به استقبال بعثت
جشن بعثت زمان مناسبی است كه ببینیم برای قدرشناسی از زحمات و رنج های پیامبر اكرم(ص) چه كرده ایم؟ پیامبر(ص) كه فرمود در راه رسالتم هیچ پیامبری مانند من اذیت نشد، پیامبری كه در سفر به طائف زمانی كه خسته و مجروح به دیواری تكیه زده بود با خادم نصرانی مواجه می شود او می پرسد چه به روزت آورده اند، پیامبر(ص) می فرماید با سنگ به سر و صورتم زدند و مرا از شهر بیرون راندند. عرض می كند مگر چه می گفتی می فرماید آنها را دعوت به خدای یكتا می كردم.
نصرانی می پرسد خدایی كه می گویی چگونه خدایی است، می فرماید خدای قادر متعال غفور و رحیم. قلب نصرانی آرام می گیرد و در دل ایمان می آورد. پیامبر اكرم(ص) همه دردها را فراموش می كند. همه زخم ها التیام می یابند. با خود زمزمه می كند.
سفر طائف عجب سفر خوبی بود! عجب سفر با بركتی بود این آزارها و اذیت ها، جراحت ها و اهانت ها در برابر ایمان آوردن این خادم نصرانی چیزی نیست!
جشن بعثت زمان ارزیابی عملكرد كسانی است كه جا پای نبی اكرم(ص) می گذارند. متفكرین، نویسندگان، مبلغین و مروجین دین خدا باید بیندیشند كه آیا همچون رسول خدا طیب دوار بطبه عمل كرده اند، آیا توفیق یافته اند دست گنهكاری را بگیرند با شفقت و مهربانی به روی آنان بوسه بزنند و با مدارا زمینه هدایت را فراهم نمایند.
بعثت زمان ارزیابی میزان تلاوت آیات خداوند است. به چه میزان برای مردم آیات خداوند تلاوت شده است. جوانان و نوجوانان به چه میزان مورد خطاب این آیات بوده اند. وقتی به اطراف نگاه می كنیم صدای گرم مردان خدا كه آیات الهی را زمزمه كنند، آن را ترجمه نمایند، تفسیر كنند، با مثال و قصه های زیبا جوانان و نوجوانان ما را آشنا نمایند كمتر به چشم می خورد.
بعثت پیامبراكرم(ص) زمان بررسی عملكرد ما در تزكیه مردم است. این روزها یادآور حسن سلوك پیامبر مهربانی است كه امانت صدق و وفاداری او شهره جهان شده است. نظافت و نظم، احترام به مردم، جوانمردی و ده ها خصلت روحی دیگر او باعث شد تا انسان ها فوج فوج به دین اسلام گرایش یابند.
نقش رفتار پیامبراكرم(ص) و اصحاب آن بزرگوار به همراه دستورات انسان ساز بود كه توانست اعراب جاهلیت را تربیت كند. نفس های سركش اعراب جاهلی با این دستورات آرام گرفت و تطهیر شد. بهترین راه دوری از زشتی ها و دعوت به نیكی، سلوك و رفتار دعوت كنندگان است. اگر معصوم فرمود «ادعوا الناس بغیرالسنتكم» بر همین میزان است. بعثت فرصت مناسبی است تا ببینیم به چه میزان رفتار و سلوك كارگزاران در جامعه منشا تزكیه گردیده است. روزی نفس گرم حضرت امام(ره) و شهیدان و رزمندگان روح و روان جوانان این مرزوبوم را پاك و مطهر می كرد و امروز بیش از هر زمان به نفس گرم متفكرین، اندیشمندان، معلمین و كارگزارانی نیازمندیم كه این جامعه را تزكیه كند. و بعثت سالروز تعلیم كتاب و حكمت است.
خدای حكیم اراده كرده است كه به دست رسول گرامی اش حكمت و كتاب به انسان ها تعلیم داده شود. كتاب مظهر همه دانایی هاست.
اگر به انسانی حكمت آموخته شود، خیر كثیر داده شده است و جامعه ای كه مبنای رفتار ما و اقدامات حكیمانه باشد پایداری و استواری و استحكام خواهد داشت. در عید بعثت آنچه رواج دارد حكمت است. نتیجه تعلیم حكمت در جامعه این گونه بروز می كند كه مردم بیشتر فكر می كنند، كمتر صحبت می كنند و برای هر سخن و هر كاری دلیل و توجیهی دارند. حكیم كار عبث و بیهوده انجام نمی دهد، او اهل مطالعه و تدبر است. وقت در نزد او گرامی است و سرمایه های خود را بیهوده تلف نمی كند.
ان شاءالله به یاری رسول الله(ص) كه خود معلم حكیم، مربی و تلاوت كننده آیات الهی بود جامعه ما مزین به حكمت و معرفت گردد.
منبع : روزنامه جوان