سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


آمار کیفیت خودرو ها


آمار کیفیت خودرو ها
طبق آخرین آمارهای ارائه شده توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، شركت پارس‌خودرو همچنان در صدر تولید بی‌كیفیت‌ترین و باكیفیت‌ترین خودروهای تولیدی كشور قرار دارد. این آمار كه مربوط به شهریور ماه سال‌جاری است مشخص‌كننده آن است كه خودروهای ساخت داخل و مونتاژ در هر ماه از امتیازات منفی خود كاسته و به ارتقای نسبی كیفی رسیده‌اند. نیسان ماكسیما طبق آمار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در رتبه یك و خودروی پی‌كی جدید در رتبه ۱۹ از لحاظ كیفیت قرار دارد. جمع امتیازات منفی خودروی پی‌كی مسوولان پارس‌خودرو را بر آن داشته كه هر چه زودتر این خودرو را از خط تولید خارج كنند.
اما براساس گزارش‌های ارائه شده، نمره منفی خودروی ماكسیما از ۸۰ واحد در تیر ماه به ۸۴واحد در شهریور ماه رسیده است که این نشان دهنده آن است که با کیفیت ترین خودروی اعلام شده از سوی سازمان گسترش نه تنها نمرات منفی خود را کاهش نداده بلکه نمرات منفی آن افزایش نیز یافته است این خودرو در ستون مربوط به نفوذ آب، موتور و انتقال قدرت و همچنین فنربندی تعلیق و فرمان هیچ نمره منفی كسب نكرده و نمرات منفی این خودرو مربوط به بدنه، رنگ، صداهای غیر عادی، تزئینات داخلی و خارجی و ترمز بوده است.
مزدا ۳۲۳ كه دومین خودروی با كیفیت در كشور است در هیچ رده‌بندی امتیاز بیشتر یا كمتری كسب نكرده است. جمع نمرات منفی این خودرو ۳/۹۳ و بیشترین امتیاز منفی مربوط به تزئینات داخلی و خارجی این خودرو است.
زانتیا – سیتروئن سومین خودروی باكیفیت در جدول ایدرو اعلام شده است.این خودرو كه از استقبال خوبی در ایران برخوردار بوده هرچند در برخی از ستون‌های امتیاز منفی خودروها كاهش رتبه داشته است، اما در جمع كل به امتیازات منفی این خودرو افزوده نیز شده است. در مردادماه گذشته جمع كل امتیاز منفی این خودرو۹۶بود، در حالی كه در شهریور به رقم ۵/۱۰۰ افزایش یافته است
از سویی دیگر پژو ۲۰۶ نیز كه در رتبه چهارم از لحاظ باكیفیت‌ترین خودروی ساخت داخل قرار دارد از لحاظ كیفی، در ماه‌های مختلف در نوسان قرار داشته به طوری كه در اردیبهشت‌ماه جمع كل نمرات منفی این خودرو ۱۰۱، در مرداد ۱۰۳ و در شهریورماه نیز ۱۰۱ ارزیابی شده است. پژو ۲۰۶ همچون خودروهای دیگر در بخش ساخت داخل، بیشترین امتیاز منفی را دارا است به طوری كه در بخش‌های رنگ، بدنه، نفوذ آب و تزئینات داخلی ایراداتی داشته كه منجر به كسب امتیاز منفی شده است.
پاجرونیسان و رونیز رتبه پنجم و ششم خودروهای باكیفیت ساخت داخل را كسب كرده‌‌اند. جمع نمرات منفی این دو خودرو به ترتیب ۱۰۳ و ۱۰۳ مورد ارزیابی قرار گرفته است.این دوخودرو در قسمت فنربندی و تعلیق فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز و تجهیزات الكتریكی نمره منفی دریافت نكرده و در سایر قسمت‌ها هم توانسته نمره منفی خود را كاهش دهد.
پژو ۲۰۶ صندوقدار كه اختلافات زیادی را میان ایران‌خودرو و شركت پژو به وجود آورد در رتبه هفتم خودروهای با كیفیت قرار دارد. جمع كل امتیازات منفی این خودرو ۱۱ گزارش شده است. این خودرو در كد ۵ ارزیابی كه مربوط به تزئینات داخلی و خارجی است بیشترین نمره منفی را كسب كرده كه آن هم مربوط به مونتاژ است. جمع نمرات منفی پژو ۲۰۶ صندوقدار خط بطلانی بر نظریه برخی از افراد مبنی‌بر اینكه افزایش ساخت داخل دلیلی است بر بی‌كیفیتی خودروهای مونتاژ شده، می‌كشد.
هیوندای آوانته خودروی بعدی است جمع نمرات منفی هیوندای آونته ۱۱۶ ارزیابی شده است. این خودرو در قسمت‌های مختلف مانند موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الكتریكی، نفوذ آب و رنگ نمره منفی كسب كرده است كه نشان می‌دهد افزایش تولید این خودرو موجب كاهش كیفیت آن شده است.
اما كیاریو كه در تابستان امسال با افت كیفیت مواجه بوده در مرداد ماه جمع كل نمرات منفی‌آن ۱۱۵ و در شهریور ماه ۱۱۷ گزارش شده است. این محصول شركت‌ سایپا از جمله خودروهایی است كه در شهریور ماه با افت كیفیت همراه بوده است. ریو تنها در بخش ترمز امتیاز منفی كسب نكرده بلكه در تمامی موارد مونتاژ ساخت و رنگ امتیاز منفی داشته است.
فولكس گل و «هیوندای ورنا» نیز كه از دیگر محصولات كرمان‌خودرو محسوب می‌شوند در رتبه ۱۰ و ۱۱ خودروهای باكیفیت‌ قرار دارند. جمع كل نمرات منفی این دو خودرو نیز ۱۳۰ و ۱۳۱ ارزیابی می‌شود.
خودرو موسو دارای ۱۳۷ و پژو ۴۰۵ دارای ۳۰۲ امتیاز منفی است. موردی كه در این آمار جلب توجه می‌كند، تفاوت حدود ۵۰ امتیازی كیفیت پژو ۴۰۵ استان خراسان و تولیدات تهران است. مدیران ایران خودرو خراسان در این باره معتقدند كه خطوط تولیدی خراسان انعطاف پذیری بیشتری نسبت به تهران دارد.
در رده بعدی كیفیت نیز كه امتیازات منفی به صورت چشمگیری زیاد شده است، پراید تولید سایپا، پراید تولید پارس خودرو، پژو روآ (آر.دی جدید)، پراید ۱۴۱ و پژو آر.دی قرار دارند.
پراید با امتیاز ۳۲۷ این خودرو در قسمت‌های فنر بندی – تعلیق و فرمان، تجهیزات الكتریكی و رنگ نمرات منفی دریافت كرد.
پژو آر.دی نیز با۴۲۰ نمره منفی چندان با كیفیت به نظر نمی‌رسد RD در قسمت‌های موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الكتریكی، صداهای غیر عادی و نفوذ آب نمرات منفی دریافت كرد. البته مدل جدید آر.دی موسوم به روآ با امتیاز ۳۸۷ حدود ۵۰ امتیاز با كیفیت‌تر از آر.دی معمولی است.
پاژن و پی‌كی بی‌كیفیت‌ترین خودروهای داخلی شناخته شدند
در سطح خودروهایی كه حداقل كیفیت را دارند نیز نام رنو پی‌.كی با ۵۵۲ نمره منفی و پاژن با ۵۷۱ نمره منفی همچنان خودنمایی می‌كنند خودروی پی کی در قسمت‌های فنربندی، تعلیق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، تجهیزات الكتریكی، صداهای غیر عادی و نفوذ آب نمرات منفی دریافت كرد.
كه به نظر كارشناسان خط تولید فرسوده و طراحی غلط این خودرو و بی‌توجهی به كیفیت آن به صورت چشمگیری امتیازات منفی این خودروها را افزایش داده است.
مژگان میرزایی
منبع : مجله گسترش صنعت


همچنین مشاهده کنید