یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


ثروتمندترین تایلندی‌ها


ثروتمندترین تایلندی‌ها
دومین فهرست سالانه فوربس برای معرفی ۴۰نفر از ثروتمندترین تایلندی‌ها درست در زمانی منتشر شد كه دهمین سالگرد آغاز بحران اقتصادی آسیا فرارسیده است.
در چنین زمانی بود كه در سال ۱۹۹۷ دولت تایلند ثبات ارزش پول خود را در برابر دلار آمریكا شكست. درست پیش از این بحران، تایلند دارای ده‌میلیاردر بود. اما امروزه فقط سه‌میلیاردر در فهرست جدید ۴۰نفره فوربس مشاهده می‌شود. یكی از افرادی كه امسال نتوانست در زمره میلیاردرها باشد تاكسین شیناواترا است كه نخست‌وزیر پیشین این كشور بود و در ماه سپتامبر بركنار شد. كاهش جو بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی نتوانست ثروتمندترین افراد این كشور را كه در مجموع دارایی‌هایشان بالغ بر ۱۹میلیارد دلار است چندان یاری بخشد. سال گذشته مجموع دارایی‌های ثروتمندترین افراد تایلند ۲۰میلیارد دلار بود. به‌رغم افزایش ۱۶درصدی بازار سهام و افزایش ۱۲درصدی ارزش پول تایلند در برابر دلار، شاهد این كاهش مجموع دارایی‌ها بودیم.
اما حداقل‌ دارایی آخرین فردی كه نامش در این فهرست ۴۰نفره مشاهده می‌شود، از ۵۰میلیون دلار سال گذشته به ۱۰۹میلیون دلار افزایش یافت.
دو نفری كه نامشان در صدر این فهرست قرار گرفته است، غول‌های هستند كه داراییشان را خودشان و آن هم از صنعت تولید نوشیدنی به دست آورده‌اند.
یوویدیای شركت رد بول كه همیشه از مطبوعات گریزان بوده است، با ۵/۳میلیارد دلار دارایی، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است. نفر پس از او با اختلاف اندكی و با ۳/۳میلیارد دلار دارایی خالص در رتبه دوم جای گرفته است.
البته این دو نفر استثنا هستند چون كارآفرینان اندكی توانسته‌اند خودشان جایگاه خود را اینچنین ارتقاء دهند.
اغلب ثروتمندان این فهرست اعضای خانواده‌های بزرگ و ثروتمندی هستند كه صحنه فعالیت‌های اقتصادی تایلند را شكل می‌دهند. سال گذشته در فهرست فوربس دارایی كل خانواده‌ها ملاك قرار می‌گرفت اما امسال تلاش شده است كه توجه بر افراد معطوف شود و یا حداقل بر خانواده‌هایی كه هسته ثروت را تشكیل می‌دادند. یعنی والدین و فرزندان.
از نكات گیج‌كننده در فهرست امسال این واقعیت است كه بسیاری از ثروتمندان تایلندی در زمان زنده بودنشان بخش اعظم ثروت خود را به فرزندانشان می‌دهند. شاید این روشی برای فرار مالیاتی آنها باشد. یكی از تازه‌واردهای این فهرست هم كه به هیچ یك از خانواده‌های ثروتمند این فهرست وابسته نیست نیشتیتا شاه نام دارد كه جوان‌ترین عضو این فهرست ۴۰نفره با ۲۷سال سن است. او یكی از سهامداران شركت كشتیرانی پریشز شیپینگ است. محاسبه ارزش سهام با استفاده از اسناد دولتی، سهام عمومی و منابع خود فوربس انجام شده است. دارایی شركت‌های سهامی عام با استفاده از قیمت‌ها و ارزش ارزها در ۲۹ژوئن محاسبه شده است.
در اینجا با ۱۰ نفر از ثروتمندترین تایلندی‌ها آشنا می‌شوید:
۱) چالو یوویدیا
▪ دارایی: ۵/۳میلیارد دلار
▪ سن: ۷۵
▪ وضعیت تاهل: متاهل، دارای پنج فرزند یوویدیا،
كه هم‌اكنون بازنشسته شده است، صاحب ۴۹درصد از سهام نوشیدنی‌های انرژی‌زای ردبول است كه او یكی از عوامل اصلی تولید آنها بود. ارزش این سهام او بالغ بر ۵/۳میلیارد دلار است. ردبول سال گذشته شاهد افزایش فروش ۲۳درصدی بوده است.
۲) چارون سیر یوادهانا باكدی
▪ دارایی: ۳/۳میلیارد دلار
▪ سن: ۶۳ وضعیت
▪ تاهل: متاهل، دارای پنج‌فرزند او كه پسر یك دوره‌گرد است،
درآمد خود را از فروش نوشیدنی به دست آورده است. پرفروش‌ترین نوشیدنی این كشور «چانگ او» است. او سال گذشته در پی اعتصابات داخلی كشورش در سنگاپور به ادامه فعالیت‌هایش پرداخت. اما گفته شده است كه می‌خواهد به كشورش بازگردد.
۳) دانین چیراوانونت و خانواده
▪ دارایی:۸/۲میلیارد دلار
▪ سن: ۶۸
▪ وضعیت تاهل: متاهل، دارای ۵فرزند او كه كوچكترین برادر از میان ۴ برادر است،
گروه چارون پوكفند را به بزرگترین عرضه كننده غذای حیوانات جهان تبدیل كرده است. البته شعبی از این شركت بزرگ نیز در زمینه‌های خرده فروشی و مخابرات فعالیت می‌كند.
۴) ویجای مالینونت و خانواده
▪ دارایی: ۷۶۰میلیون دلار
▪ سن:۸۶
▪ وضعیت تاهل: متاهل، دارای ۷فرزند
او رییس گروه رسانه‌ای بی ای سی ورلد است كه او به همراه تنی چند از دیگر موسسان آن را ۳۷سال پیش تاسیس كردند. این گروه رسانه‌ای ۲۳مركز وابسته و ۶شركت همكار دارد. او سهام این گروه را به فرزندان خود منتقل كرده است. شش نفر از فرزندان ویچای برای همین گروه رسانه‌ای كار می‌كنند كه یكی از آنها مدیر كل آن است. فرزندش پراچا هم وزیر توریسم و ورزش كشور بوده است.
۵) سومپورن جوآنگرونگ و خانواده
▪ دارایی: ۶۴۰میلیون دلار
▪ سن: ۵۶
▪ وضعیت تاهل: بیوه، دارای ۵فرزند
او رییس شبكه‌ای به نام تایی‌سامیت است كه شامل بیش از دوازده شركت تولید قطعات خودرو است. پس از مرگ همسرش در سال ۲۰۰۲ او به این ثروت دست یافت. گفته می‌شود كه قرار بود سهام برخی از گروه‌‌های فعال خود را در سال‌جاری به عرضه عمومی گذارد اما از این كار منصرف شد.
۶) پرایود ماهاگیتسری و خانواده
▪ دارایی: ۵۲۵میلیون دلار
▪ سن: ۶۲
▪ وضعیت تاهل: متاهل، دارای ۳فرزند
پرایود معاون سابق حزب سیاسی تاكسین كشورش است. او بر اموال خانواده نظارت دارد كه شامل شركت تولیدكننده فولاد ضدزنگ به نام تاینوكس و سرمایه‌گذاری مشترك با نستله در زمینه قهوه فوری است. او سهام خود را به همسرش به نام سوویمول كه معاون مدیر كل تاینوكس است منتقل كرده است. پسر آنها هنرپیشه تلویزیون و مدل است. گفته می‌شود پدر فقید او پیشتاز در عرصه نمایشگاه‌های اتومبیل بوده است.
۷) سانسورن جورانكول و خانواده
▪ دارایی: ۴۸۰میلیون دلار
▪ سن: ۶۵
▪ وضعیت تاهل: متاهل، دارای ۲فرزند
وی رییس شركت سازنده قطعات خودروی سامیت گروپ است. نباید این شركت را با تایی سامیت شركت دیگر تولیدكننده قطعات خودرو كه توسط بیوه برادرش اداره می‌شود، اشتباه كنید. سانسورن در كنار این شركتش رییس شركت سهامی عام كابل‌های فولادی تایلند نیز هست.
۸) وانیچ چایاوان و خانواده
▪ دارایی: ۴۶۵میلیون دلار
▪ سن: ۷۵
▪ وضعیت تاهل: متاهل، دارای ۶فرزند وانیچ
در سن ۱۴سالگی در خیابان‌ها سیگار می‌فروخت. سپس به خرید و فروش برنج پرداخت. در دهه ۶۰میلادی بود كه توانست یك شركت بیمه را خریداری كند. در سال ۱۹۷۰ میلادی، او سهام شركت بیمه تایی را با یك شریك خریداری كرد. او همچنان مدیركل این شركت است و پسرش رییس آن. وانیچ سرمایه‌گذاری مشتركی هم با شركت هینكن انجام داده است.
۹) ساسیتورن راتاناراك و خانواده
▪ دارایی: ۴۵۰میلیون دلار
▪ سن : -
▪ وضعیت تاهل: - او بیوه
چوآن ‌راتاناراك فقید است كه یكی از موسسان بانك آیودهیا و شركت سیمان سیام‌سیتی بود و توانسته بود با استفاده از ارتباطات خود مجوز فعالیت‌های شبكه رسانه‌ای خصوصی بانكوك را از خطر خریداری شدن توسط نیروهای نظامی تایلند در امان دارد. به‌تازگی پسر آنها معامله‌ای كرد كه طی آن شركت جی‌ایی‌مانی ۲۵درصد سهام بانك را خرید و او از سمت مدیركلی كناره‌گیری كرد.
۱۰) ویلیام هینك
▪ دارایی: ۳۹۵میلیون دلار
▪ سن: ۵۸
▪ وضعیت تاهل: متاهل، دارای دو فرزند
ویلیام در دوران كودكی از آمریكا به تایلند مهاجرت كرد. وقتی‌كه كمتر از ۱۸ سال سن داشت شركت مینور را راه‌اندازی كرد. او در سال ۱۹۹۲ به شهروندی تایلند درآمد. هم‌اكنون به بازاریابی نام‌های تجاری چون اسپریت، تیمبرلند و تامی در تایلند مشغول است. در كنار آن كنترل شركت بین‌المللی مینور را كه امروز شامل ۶۰۰ رستوران و ۱۵ هتل است؛ در اختیار دارد. او كتابی نیز در مورد كارآفرینی نوشته است.
شادی آذری
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد


همچنین مشاهده کنید