چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

همدردی با کودکان فلسطینی از نوع غربی‌


همدردی با کودکان فلسطینی از نوع غربی‌
امروز روز جهانی همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی است و به همین مناسبت به‌طور معمول و مرسوم رسانه‌های کشورهای اسلامی و عربی همه‌ساله در این روز برنامه‌هایی را به این امر اختصاص می‌دهند.
این برنامه ‌ها که اصطلاحا «برنامه‌های مناسبتی» نام دارند ، در کنار مناسبت‌ های محدود دیگر که به قضیه فلسطین مربوط می‌شود ، مثل سالروز کشتار فلسطینیان در اردوگاه (صبرا و شتیلا) یا مناسبت‌های مختلف دیگر از این دست ، بسته به اهداف کشورها که کاملا سیاسی است ، در رسانه‌های مختلف طراحی، تولید و پخش می‌شوند ولی سوال این است که آیا در مقابل درد کهنه و جانسوز جهان اسلام، این اقدامات رسانه‌‌ای کافی و چاره‌ساز است؟
اگر نگاهی کوتاه و گذرا به برنامه‌هایی که در رسانه‌های کشورهای اسلامی عربی تولید می‌شود، داشته باشیم متاسفانه به جایی می‌رسیم که گاه احساس می‌شود، فقط نام و نشان بسیاری از این رسانه‌ها اسلامی است! و اگر آن را حذف کنیم، هیچ تفاوتی با رسانه‌های تحت سیطره مستقیم لابی صهیونیستی ندارند!
برای ارائه مصادیق و از آنجا که مناسبت امروز به کودکان و نوجوانان فلسطینی تعلق دارد، برنامه‌هایی طراحی شده که مثل مار خوش خط و خال این نسل را پس از جذب آن‌چنان می‌گزند که آثار سم کشنده و خطرناکشان در تمام بلاد اسلامی ماهیت وجودی اعتقادات اسلامی را زیر سوال می‌برد.
این برنامه ها تقریبا شکل مشابهی دارند و بسیار هدفمند به ترویج فرهنگ بی‌بند و بار غربی پرداخته می‌شود ؛ یکی از این برنامه‌ها که در کمال تاسف به دلیل نبود شناخت و ناآگاهی از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های کشورهای اسلامی است ، «استار آکادمی» نام دارد که از تلویزیون L.B.C در لبنان تولید و پخش می‌شود که طی آن ، ابتدا پس از یک فراخوان عمومی ، نوجوانان کشورهای اسلامی به‌صورت داوطلب در آن ثبت‌نام می‌کنند سپس از میان داوطلبانی که ثبت‌نام شده‌اند ، تعدادی نوجوان با استعداد در رشته‌های هنری (البته از دید برنامه‌سازان و طراحان پشت پرده) گزینش می‌شوند و در یک هتل با یکدیگر طی یک مقطع زمانی مشخص زندگی می‌کنند.
دختران و پسران مسلمان از کشورهای مختلف اسلامی بدون در نظر گرفتن معیارهای فرهنگی و باورهای دینی که هرگز اجازه نمی‌دهد، دختران و زنان به عنوان کالا مورد نمایش و سوءاستفاده قرار گیرند، به صورت مشترک در هتل زندگی می‌کنند و تحت تعلیمات استادان مختلف با تمام وجود، فرهنگ غرب را می‌آموزند.
ده‌ها دوربین کاملا حرفه‌ای این زندگی را به‌صورت زنده پوشش تصویری می‌دهد. سپس به تناوب زمانی هر چند وقت یک‌بار از میان این دانش‌آموختگان فرهنگ و هنر غرب، یک ستاره تمام عیار به جهان اسلام معرفی می‌شود!
در سمت مشابه این برنامه در یکی دیگر از شبکه‌های تلویزیونی لبنان بنام «المستقبل» (المستقبل همان شبکه‌ای است که در جریان درگیری‌های اخیر لبنان در صف مخالفان حزب‌الله قرار داشت) نیز وجود دارد. عنوان این برنامه «سوپر استار» است که دقیقا همانند برنامه «استار آکادمی» عمل می‌کند.
حال باید از وجدان خفته این رسانه‌ها سوال کرد که جایگاه همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی در رسانه‌های شما کجاست؟... آیا با یک یا ۲ برنامه ضعیف آن هم به‌صورت مناسبتی در طول سال می‌توان از طریق رسانه به حل مشکل فلسطین کمک کرد؟
سیدنعمت‌الله اسماعیلی‌
منبع : روزنامه جام‌جم


همچنین مشاهده کنید