یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اثر کم آبیاری در آخر فصل بر ترکیبات میوه انگور رقم "مرلوت"


اثر کم آبیاری در آخر فصل بر ترکیبات میوه انگور رقم "مرلوت"
به منظور بررسی اثرکم آبیاری بر کمیت و کیفیت میوه های انگور قرمز رقم "مرلوت" پژوهشی درسال ۱۳۸۱ در مزرعه آزمایشی دانشگاه اودینه (شمال شرق ایتالیا) اجرا گردید. دراین مطالعه بوته های هشت ساله انگور که روی پایه "SO۴" پیوند شده بودند، انتخاب شدند. بوته های شاهد از شروع رسیدن میوه (۶۰ روز پس از تمام گل) تا برداشت محصول مقدارقابل ملاحظه ای باران حدود ۷۰ میلیمتر دریافت کردند، درحالیکه بوته های تحت تنش فقط دردو نوبت ۶۰ و ۱۰۳ روز پس از اتمام گل با کمی آب حدود ۲ میلیمتر درهرنوبت آبیاری شدند. طی آزمایش وزن و حجم حبه، موادجامد محلول (بریکس)، میزان اسیدکل،PH آب انگور، میزان فنول کل و غظلت آنتوسیانین تازمان برداشت اندازه گیری شد. محاسبات آماری، تجزیه واریانس و مقایسه تیمارها از طریق آزمون دانکن نشان داد که میزان فنول کل، آنتوسیانین، PH، میزان اسید کل، وزن و اندازه حبه درزمانهای اندازه گیری درتیمارشاهد و تحت تنش خشکی اختلاف معنی دار (P?۰.۰۱) داشتند. میزان اسید کل در تیمارشاهد بطور معنی دار بیشتربود اما PH آب انگور درتیمار تنش خشکی بالاتر از تیمار شاهد بود. تنش خشکی اندازه حبه (وزن و حجم) را کاهش دارد. ضرایب همبستگی بین غلظت آنتوسیانین و موادجامد محلول(r=۰.۸۵) ، PH آب انگور (r=۰.۷۶) و اندازه حبه (r=۰.۵۱) مثبت و معنی داری و بین آنتوسیانین با میزان اسید کل (r=-۰.۷۸) و پتانسیل آب ساقه (r=-۰.۴۸)منفی ومعنی داربود.
ولی ربیعی
علیرضا طلایی
انریکو پترلونگر
علی عبادی
علی احمدی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید