شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تخم مرغ در مقام قضاوت


تخم مرغ در مقام قضاوت
جالب است بدانید تركیب پروتئین های تخم مرغ از لحاظ زیست شناختی از نوعی است كه متخصصان علم تغذیه از آن بعنوان مقیاسی برای سنجیدن كیفیت پروتئین های دیگر مواد غذایی استفاده می كنند.
از آن جا كه پروتئین تخم مرغ یك پروتئین كامل و قابل جذب و از طرفی دارای بیشترین اسید آمینه های ضروری برای بدن است – اسید آمینه واحد سازنده پروتئین است – همیشه می تواند بعنوان یك مكمل برای بسیاری از مواد غذایی مورد مصرف قرار گیرد.
از طرفی پروتئین موجود در تخم مرغ بدلیل كیفیت بالا و همچنین ساختاری مشابه با ساختار پروتئین های مورد نیاز بدن از درصد جذب بالایی برخوردار بوده و به همین علت پروتئین موجود در تخم مرغ بعنوان یك شاخص مقیاس برای دیگر پروتئین های مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد ،جالب است بدانید تركیبات غذایی مختلفی كه هم اكنون در فرهنگ غذایی بشر وارد شده است بدلیل همین ازرش و كیفیت متفاوت مواد اولیه در غذابوده است ، بعنوان مثال مصرف مخلوطی از مواد مختلف در سالادها در كنار یكدیگر باعث بوجود آمدن یك تركیب غذایی كاملتر می گردد كه به بدن انرژی لازم را می رساند .
تهیه و مصرف انواع پلوها نیز در ابتدا حكمت علمی خاص خود را داشته است ، پلوعدس به بدن شما كربوهیدرات ، آهن و اندكی املاح میرساند ، مصرف پلو گوشت نیز پروتئین و كربوهیدرات مورد نیاز بدن را فراهم می كند. پلوهویج نیز ویتامین A به همراه انرژی حاصل از سوخت كربوهیدرات ها را برای بدن تامین می كند. در هر صورت غذاهایی كه امروزه مورد مصرف ما قرار دارند بعید نیست كه در شجرنامه خود یك تجویز پزشكی بوده باشند .
در تاریخ پزشكی از تجویز و توصیه مصرف گوشت به همراه برنج برای تقویت شخص بیمار یاد شده است ، موفق بودن این توصیه ها در طول زمان بسیاری از مواد غذایی كنونی را بعنوان یك تركیب غذایی ( كه در قدیم شاید یك تركیب دارویی بوده است ) در فرهنگ غذایی ما وارد نموده است در این میان غذاهایی كه از تخم مرغ درون آنها استفاده شده علاوه بر تنوع دارای ارزش غذایی بالایی نیز بوده و می تواند یك غذای كامل محسوب گردد.
منبع : شرکت سیمرغ


همچنین مشاهده کنید