پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
گرسنگی سلولی ایرانیان
درباره گرسنگی و تبعات آن، همه كموبیش میدانند، اما آنچه مهمتر است و کمتر درباره آن حرفی به میان میآید، گرسنگی سلولی است. ما بیشترمان خیال میكنیم اگر جثه درشتی داشته باشیم و اگر وزنمان با قدمان متناسب باشد، یعنی همه چیز تمام است در حالیکه چنین طرز فکری کاملاً اشتباه است. چه بسا آدمهایی که سالم به نظر میرسند اما سالها به خاطر یك كمبود تغذیهای ساده با مشكلات بزرگی دست و پنجه نرم میکنند و جالب اینکه بسیاری از این افراد نیز از درآمد نسبتاً مناسبی برخوردارند. پس مشکل را باید در جای دیگری جستجو کرد.
حقیقت این است که غذا تنها یك وسیله برای رفع گرسنگی و تأمین احساس لذت نیست بلكه فلسفه غذا خوردن چیزی ورای این حرفها است. غذا علاوه بر موارد یادشده، دارای تركیبات ارزشمندی است كه به آنها مواد مغذی گفته میشود و هر روز باید مقدار مشخصی از هر یك از این مواد، وارد بدن شود.
این مواد مغذی به دو دسته تقسیم میشوند:
درشتمغذیها (كربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها) و ریزمغذیها (ویتامینها و مواد معدنی) كه نباید صرفاً برای تأمین انرژی و رفع گرسنگی مصرف شوند، بلكه برای ساخت و ترمیم بافتها و فعالیت صحیح ارگانهای مختلف نیز مورد نیازند و كمبود هر یك از آنها میتواند گرسنگی سلولی را بهوجود آورد. تا به امروز ۵۰ ماده مغذی ضروری شناخته شده است كه هر یك از آنها باید هر روز به مقدار مشخصی به بدن برسند، اما نكته مهم این است كه برخی از آنها میتوانند در بدن ذخیره شوند. متأسفانه ما ایرانیان آنقدر بد غذا میخوریم كه این ذخایر نیز معمولاً کفایت نمیکنند و علایم كمبود ظاهر میشوند.
حالا لابد میپرسید کدامیک از انواع گرسنگی سلولی در میان ایرانیان شیوع بیشتری دارد؟ آمارها نشان میدهند که اولین و گستردهترین گرسنگی سلولی، كمبود آهن است كه بیشتر بر اثر بدغذایی و عدم مصرف کافی گوشت قرمز، میوه و سبزیجات تازه در میان جوانان (و به خصوص دختران جوان) دیده میشود. و جای تأسف است که این مشكل در كشوری دیده میشود كه از نظر تولید میوه و سبزیجات گوناگون و باكیفیت، بسیار توانا است. دومین نوع شایع گرسنگی سلولی، کمبود یک ماده معدنی مهم به نام «روی» است كه در تقویت سیستم دفاعی بدن نقش دارد. كمبود ویتامین C به خصوص در خانمهایی كه بیشتر از غذاهای آماده و به اصطلاح فستفود استفاده میكنند، دیده میشود.
كمبود كلسیم نیز به دلیل هوای آلوده، عدم تحرك و کاهش مصرف لبنیات رو به گسترش است. كمبود ویتامین A هم به دلیل بی توجهی به مصرف میوه و سبزیجات تازه یکی از دیگر مشكلات تغذیهای جامعه ما است.
علاوه بر این موارد، كمبود ریبوفلاوین و اسید فولیك كه در دسته ویتامینهای گروه B جای میگیرد، روز به روز افراد جامعه را با مشكلات بیشتری روبهرو میكند. به همین دلیل است كه میبینیم بعضیها جثه نسبتاً مناسبی دارند اما كاراییشان كم است و مدام با ضعف و سردرد و سرگیجه دست به گریبانند و از مشكلات فكری و جسمیگوناگونی رنج میبرند. به همین دلیل است كه این روزها مسؤولان امر به فكر غنیسازی مواد غذایی افتادهاند كه البته یكی از كارآمدترین و مؤثرترین راههای موجود برای كمرنگتر كردن این مشكل مهم است.
منبع : پیک تندرستی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران نیکا شاکرمی رهبر انقلاب روز معلم معلمان دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی مجلس شهید مطهری حجاب شورای نگهبان قوه قضائیه
تهران هواشناسی زلزله معلم شهرداری تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش پلیس سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
خودرو قیمت خودرو دولت قیمت دلار ایران خودرو دلار قیمت طلا سایپا بانک مرکزی بازار خودرو کارگران تورم
مشهد رضا عطاران رادیو فضای مجازی تلویزیون سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس تئاتر موسیقی فیلم
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا نوار غزه روسیه چین حماس عربستان یمن
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان تراکتور لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر باشگاه پرسپولیس
همراه اول دبی واکسن تبلیغات اپل ناسا گوگل وزیر ارتباطات پهپاد
کبد چرب بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه ویتامین طول عمر بارداری