سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

دسر برنجی شیرین برای افطار


دسر برنجی شیرین برای افطار
فرارسیدن ماه مبارك رمضان اگرچه با شیرینی های وصف ناپذیر معنوی و روحی و روانی توام است، ولی بدن انسان به شیرینی مادی نیز نیازمند است زیرا كه در امساك چندین ساعته از غذا و نوشیدنی، قند خون جزء اولین فاكتورهایی است كه كاهش می یابد. لذا در ماه رمضان مصرف شیرینی جات بالا رفته و روزه داران به هنگام افطار اولین چیزی را كه پس از مایعات جست وجو می كنند مواد شیرین است. این مواد معمولاً در قالب انواع خوردنی ها و دسرهای مختلف بر سر سفره های افطاری یافت می شوند كه از جمله آنها به شله زرد و فرنی می توان اشاره نمود.
• شله زرد
برنج یك كیلوگرم،شكر ۲ الی ۲۵۰/۲ كیلوگرم،روغن ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم،زعفران ساییده شده ۵ گرم،گلاب یك استكان،خلال بادام ۱۵۰ گرم،خلال پسته، خلال نارگیل و دارچین به مقدار لازم
دستور پخت: پس از پاك كردن و شستن برنج آن را به مدت ۱۲ الی ۱۳ ساعت بدون نمك با آب زیاد (حدود ۷ برابر برنج) خیس كنید (البته میزان ساعات خیس كردن بستگی به نو و كهنه بودن برنج نیز دارد. برنج نو زودتر از هم باز می شود) پس از طی این مدت، آب و برنج را درون قابلمه ای بزرگ ریخته و بر روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا جوش آمده و بپزد. پس از آنكه برنج كاملاً مغزپخت شد، شكر را به آن اضافه كنید. مخلوط حاصل را به طور مرتب به هم بزنید تا شكر در آب كاملاً حل شود. در صورتی كه برنج با آب موجود مغزپخت نشد، مقدار كمی به آن آب جوشیده اضافه كنید. سپس زعفران و گلاب را در آب جوشیده حل كرده و داخل شله زرد بریزید. پس از آن روغن و خلال بادام را نیز اضافه كنید. حال در قابلمه را گذاشته و روی حرارت ملایم مدتی بگذارید تا كاملاً مواد با هم پخته و برنج دم بكشد. البته طی این مدت گهگاه آن را به هم بزنید و مراقب باشید كه ته نگیرد.برای عطر بخشیدن به شله زرد می توانید چند عدد دانه هل را درون تنظیف ریخته و تنظیف را درون شله زرد در حال پخت قرار دهید. مدتی صبر كنید كه به همراه برنج بجوشد. سپس تنظیف حاوی دانه هل را از ظرف خارج كرده و پس از تكمیل پخت شله زرد آن را در ظرف مورد نظر ریخته و مرحله تزئین آن را پس از سرد شدن انجام دهید.
منبع : روزنامه شرق