یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

سفینه چگونه به جو زمین برمیگردد


سفینه چگونه به جو زمین برمیگردد
ظاهرا" باید یک فضانورد هنگام بازگشت به زمین و پشت سر گذاشتن فضا ، خیلی خوشحال باشد ، امّا این طور نیست ، و او هنوز یک مرحله ی سخت در پیش دارد د جوزف کونراد فضانورد آمریکایی ، که همراه با آمسترانگ در کره ی ماه قدم زده است ، چنین میگوید : بزرگترین ناراحتی برای یک فضانورد ، که از ابتدی مسافرت تا آخر آن ، همواره ذهن او را به خود معطوف می دارد ، مشاهده ی شعله هایی است که در انتهای ماموریت و هنگام ورود به جو زمین ، از اصطکاک سفینه با اتمسفر غلیظ زمین حاصل میشود د در این موقع سفینه ۱۵۰۰۰ کلیومتر بر ساعت سرعت دارد .
وقتی بدنه ی آن به هوای اتمسفر مالیده میشود ، گرمای شدیدی به وجود می آید که دمای آن ۳۵۰۰ درجه سانتیگراد است د و اگر سفینه ها مواد موسوم به «سپر گرما» پوشانده نشوند ، مرگ سرنشینان حتمی خواهد بود.
پس او باید چکار کند د اولا" باید هرگز به طور عمودی وارد جو زمین نشود ، زیرا در این صورت به دلیل مقاومت جو اصطکاک شدیدی ایجاد خواهد شد و قطعا" سفینه منفجر خواهد گشت ، بنابراین حتما" باید در مسیر اریب وارد جو زمین شود د ثانیا" اگر مسیر اریب به افقی بودن تمایل داشته باشد ، بعد از رسیدن به اقیانوس ، به جای اینکه در آب فرو رود ، در سطح آن سر خواهد خورد .
و چند بار بالا خواهد پرید ، و احتمالا" کمانه خواهد زد و مجددا" تا ارتفاع زیادی بالا خواهد رفت و در نتیجه سرد شدن آن به طول خواهد انجامید و سلامت سرنشینان سفینه به خطر خواهد افتاد.
روی این اصل زاویه ی این مسیر با سطح افقی محل همواره به وسیله ی یک کامپیوتر تعیین میشود که حایز اهمیت زیاد است .
البته مشکل دیگر در این مرحله از مسافرت فضایی قطع ارتباط رادیویی فضانورد با مسئولان کنترل سفینه در زمین است. زیرا وقتی سفینه به ارتفاع ۲۰۰ کیلومتری سطح اقیانوس میرسد ، گازهای بسیار گرمی دور آن تشکیل می یابند ، که امواج رادیویی نمی توانند از آن عبور کنند . این موضوع برای ماموران کنترل زمینی امری عادی است ، ولی برای یک سرنشین سفینه ، که بعد از روزها سختی و مشقت ، آخرین دقایق مسافرت را طی میکند ، سخت و طاقت فرساست.
منبع : سایت پارس پلانت


همچنین مشاهده کنید