جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تعریف کلی رژیم غذایی


تعریف کلی رژیم غذایی
غذای مورد نیاز و مقدار كالری لازم برای هر فرد بر اساس مشخصات پنجگانه تنظیم می شود كه عبارتند از :
۱) وزن : هر چه وزن فرد بیشتر باشد این فرد به انرژی بیشتری نیاز دارد .
۲) قد : افرادیكه قد بلندتری دارند انرژی كمتری مورد نیاز است .
۳) جنس : نیاز مرد به انرژی بیش از نیاز زن است.
۴) سن : هر چه سن بیشتر شود انرژی كمتری مورد نیاز است .
۵) میزان فعالیت : هر چه فعالیت بدن بیشتر باشد نیاز به انرژی بیشتر خواهد بود.
● انرژی پایه BMR
انرژی پایه به مقدار انرژی لازم برای تأمین سوخت دستگاه های غیر ارادی درون بدن مثل قلب ، ریه ، كلیه ، دستگاه گوارش ، دستگاه تنفس ، غدد درون ریز و مانند این ها گفته می شود .
معمولاً دو سوم از انرژی دریافتی انسان از غذاها ، صرف تامین فعالیت های پایه می شود و یك سوم دیگر برای تامین سوخت فعالیت فیزیكی انسان می باشد .
مثال : انرژی تقریبی مورد نیاز برای یك كارمند = وزن بدن × ۳۰
مثالاً مرد كارمندی كه ۷۰ كیلوگرم وزن دارد برای تأمین انرژی مورد نیاز خود به ۲۱۰۰ كالری در نتیجه اگر این شخص روزانه ۲۱۰۰ كالری دریافت كند وزن او ثابت می ماند امّا اگر بیش از ۲۱۰۰ كالری بخورد وزن او افزایش می یابد و هم چنین اگر كمتر از ۲۱۰۰ كالری دریافت كند وزن او كاهش می یابد .
منبع : ایران مانیا