شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

قواعد سیاسی یا ادعیه الهی


قواعد سیاسی یا ادعیه الهی
باید با دقت و وسواس به اظهارات سیدمحمد خاتمی در جمع جوانان برگزیده احزاب مهم کشور نظر انداخت.در حالی که تنور انتخابات آهسته آهسته گرم می‌شود و سایه رقابت‌های انتخاباتی و موضوعات مترتب بر آن بر فضای سیاسی کشور سایه می‌اندازد، این اظهارات در باب شرایط برابر انتخاباتی و موضوع غامض تایید و رد صلا‌حیت‌ها از با‌اولویت‌ترین موضوعات ماه‌های اخیر کشور است.
درحالی که یک جناح سیاسی از اینک فهرست‌‌های خود را در بسیاری از شهرستان‌های کشور بسته و بدون دغدغه در حال آماده شدن برای چنین حضور مهمی است، جناحهای سیاسی دیگر کشور از فقدان دورنمای انتخاباتی درباره موضوع تایید و رد صلا‌حیت‌ها رنج می‌برند.این دغدغه در کنار تخریب‌های گاه و بیگاه سرمایه‌های انقلا‌ب و حذف متزاید یاران انقلا‌ب و رهروان اندیشه امام رحمت‌ا... علیه، موج نگرانی‌ها را بیشتر دامن می‌زند. در کنار این فضای یادشده، تغییرات در حوزه معاونت سیاسی وزارت کشور خود به دغدغه اهل سیاست بدل شده است.معلوم نیست چرا دولت نهم تکیه خود را از سیاستمداران برداشته و متمایل به نظامیان شده است.
این سخن کلی وزیر کشور که تنها به صرف نظامی بودن یا نبودن نمی‌توان توان مدیریتی فردی را انکار کرد، تعبیر درستی است، اما جامع و کامل نیست. در حالی که دولت احمدی‌نژاد خود را برآیند نیروهای اصولگرا می‌داند، مشخص نیست چرا در اردوگاه سیاستمداران جناح راست، غور و تامل بیشتری نمی‌نماید. گویا دولت نهم به همان اندازه که به مدیران اصلا‌ح‌طلب بی‌اعتماد است و در اقدامی شبه‌انقلا‌بی تمام توان مدیریتی کشور پس از انقلا‌ب را یکجا به پارکینگ! منتقل نمود، چنین رویکردی را در خصوص متحدان غیراستراتژیک راست و اصولگرایان غیر <رایحه خوش> نیز روا می‌دارد، زیرا حجم استفاده از نیروهای نظامی به نسبت نیروهای سیاسی قابل مقایسه هم نیست.
به هر حال آنچه معلوم است، تغییرات در حوزه سیاسی و شائبه مداخله روزافزون نظامیان در حوزه سیاست نه‌تنها برای کلیت نظام جمهوری اسلا‌می بلکه برای دولت نهم و البته آحاد فعالا‌ن سیاسی اصلا‌ح‌طلب و مستقل نیز مناسب نیست .چنانچه دولت نهم نیازمند مشاوره‌های معاونت سابق سیاسی وزارت کشور بود، بهتر می‌بود این جابه‌جایی در حوزه سیاست صورت می‌گرفت.حال در شرایطی که دورنمای روشنی از چگونگی تعامل هیات‌های اجرایی و هیات‌های نظارت شورای نگهبان در خصوص انتخابات هشتم مجلس شورای اسلا‌می وجود ندارد، تنها امکان باقیمانده، رایزنی‌های گسترده، بازسازی تشکیلا‌تی، واقع‌بینی در عرصه رقابت، کاهش هزینه‌های تنش‌زا در سپهر سیاست برای احزاب و نظام جمهوری اسلا‌می و دستیابی به توافق‌های روشن و قابل اندازه‌گیری است، در غیر این صورت تنها باید دست به دعا برداشت.
منبع : روزنامه اعتماد ملی