چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
عوامل فیزیکی نگهدای مواد غذائی
الف - سرما
ب - خشک کردن
سرما یکی از عوامل حفظ خواص طبیعی مواد غذائی بوده و باعث میگردد که رشد میکروارگانیسمها کند و یا متوقف گردد. در برودتهای یاد آنزیمهای محتوی مواد غذائی فعالیت چندانی از خود نشان نمیدهند. در گذشته و یا در قسمتی از ایران در حال حاضر جهت ایجاد سرما از یخدان استفاده میگردد و با کمک قالبهای یخ حرارت تا حدود ۷ درجه سانتیگراد پائین آورده میشود ولی متأسفانه بهعلت بالا رفتن رطوبت محیط باکتریهای پیوسیانیک و پرتئوس مواد غذائی را پوشانده و بهسرعت تکثیر پیدا میکنند در نتیجه یخدانها بوی مخصوص پیدا مینمایند که میبایستی جهت از بین بردن این بود آنها را مرتباً تمیز کرده و در مقابل هوا و تابش خورشید قرار دهند.
یخچال - به کمک یخچال میتوان حرارت محیط نگهداری مواد غذائی را بین ۱-۴ درجه پائین آورد. در این درجه حرارت باکتریها رشد نکرده و قارچها به زحمت به رشد خود ادامه میدهند از این جهت نگهداری مواد غذائی با استفاده از یخچالهای معمولی به مدت محدودی امکانپذیر میباشد. ضمناً چون بخار آب موجود در هوا ایجاد برفک مینماید لذا جهت بالا بردن قدرت کاری یخچال بایستی هر چند وقت به چند نسبت به برطرف کردن آن اقدام نمود. ضمناً مواد غذائی که دارای بوی تند میباشند مثل ماهی و پنیر همچنین مواد غذائی که بهسرعت بوهای دیگر را به خود میگیرند مانند کره، خامه و بستنی بهصورت سرپوشیده یا در کاغذهای روغنی بستهبندی و نگهداری گردند. در حالیکه به کمک یخدان و یخچال میتوان مدت محدودی مواد غذائی را سالم نگهداری نمود سردخانههای یخچال جهت نگهداری مواد غذائی استفاده میگردد و چنین محصولات غذائی که خوب استریل شده باشند مدتهای طولانی حتی سالها قابل نگهداری بوده و در ظاهر آن نبایستی تغییراتی حاصل آید اگر قوطی کنسروی از حالت عادی خارج شده باشد یا سرپوش آن بالا آمده باشد و در موقع باز کردن از داخل آن گاز متصاعد گردد دلیل به عدم استریل کامل و آلودگی این مواد بوده و نبایستی به مصرف رسانده شوند.
ضمناً بعد از باز کردن سرقوطی کنسروها نبایستی آنها را نگهداری نمود و باید فوراً به مصرف رساند.
ب - خشک کردن
سرما یکی از عوامل حفظ خواص طبیعی مواد غذائی بوده و باعث میگردد که رشد میکروارگانیسمها کند و یا متوقف گردد. در برودتهای یاد آنزیمهای محتوی مواد غذائی فعالیت چندانی از خود نشان نمیدهند. در گذشته و یا در قسمتی از ایران در حال حاضر جهت ایجاد سرما از یخدان استفاده میگردد و با کمک قالبهای یخ حرارت تا حدود ۷ درجه سانتیگراد پائین آورده میشود ولی متأسفانه بهعلت بالا رفتن رطوبت محیط باکتریهای پیوسیانیک و پرتئوس مواد غذائی را پوشانده و بهسرعت تکثیر پیدا میکنند در نتیجه یخدانها بوی مخصوص پیدا مینمایند که میبایستی جهت از بین بردن این بود آنها را مرتباً تمیز کرده و در مقابل هوا و تابش خورشید قرار دهند.
یخچال - به کمک یخچال میتوان حرارت محیط نگهداری مواد غذائی را بین ۱-۴ درجه پائین آورد. در این درجه حرارت باکتریها رشد نکرده و قارچها به زحمت به رشد خود ادامه میدهند از این جهت نگهداری مواد غذائی با استفاده از یخچالهای معمولی به مدت محدودی امکانپذیر میباشد. ضمناً چون بخار آب موجود در هوا ایجاد برفک مینماید لذا جهت بالا بردن قدرت کاری یخچال بایستی هر چند وقت به چند نسبت به برطرف کردن آن اقدام نمود. ضمناً مواد غذائی که دارای بوی تند میباشند مثل ماهی و پنیر همچنین مواد غذائی که بهسرعت بوهای دیگر را به خود میگیرند مانند کره، خامه و بستنی بهصورت سرپوشیده یا در کاغذهای روغنی بستهبندی و نگهداری گردند. در حالیکه به کمک یخدان و یخچال میتوان مدت محدودی مواد غذائی را سالم نگهداری نمود سردخانههای یخچال جهت نگهداری مواد غذائی استفاده میگردد و چنین محصولات غذائی که خوب استریل شده باشند مدتهای طولانی حتی سالها قابل نگهداری بوده و در ظاهر آن نبایستی تغییراتی حاصل آید اگر قوطی کنسروی از حالت عادی خارج شده باشد یا سرپوش آن بالا آمده باشد و در موقع باز کردن از داخل آن گاز متصاعد گردد دلیل به عدم استریل کامل و آلودگی این مواد بوده و نبایستی به مصرف رسانده شوند.
ضمناً بعد از باز کردن سرقوطی کنسروها نبایستی آنها را نگهداری نمود و باید فوراً به مصرف رساند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران معلمان رهبر انقلاب روز معلم نیکا شاکرمی دولت مجلس شورای اسلامی مجلس بابک زنجانی خلیج فارس دولت سیزدهم حجاب
تهران شهرداری تهران هواشناسی معلم سیل پلیس آموزش و پرورش قوه قضاییه بارش باران سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو دلار ایران خودرو حقوق بازنشستگان سایپا قیمت طلا بانک مرکزی بازار خودرو کارگران تورم
فضای مجازی تلویزیون رادیو سریال سینما دفاع مقدس سینمای ایران موسیقی فیلم تئاتر نون خ رسانه ملی
دانش بنیان
رژیم صهیونیستی اسرائیل آمریکا غزه فلسطین جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان نتانیاهو یمن
استقلال فوتبال پرسپولیس رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا تراکتور سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران لیگ برتر بازی
وزیر ارتباطات تبلیغات اپل پهپاد ناسا نخبگان گوگل آیفون
کبد چرب خواب دیابت کاهش وزن بیماری قلبی ویتامین مسمومیت داروخانه قهوه طول عمر بیماری