پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

چگونه برای وردپرس قالب بسازیم؟


چگونه برای وردپرس قالب بسازیم؟
مدت ها بود که تصمیم داشتم دستی به سر و روی این وبلاگ بکشم، اما متاسفانه هیچ وقت فرصت به وجود نیامد. تا اینکه ۳ روز پیش به طور ناگهانی تصمیم به ساخت قالب گرفتم و خدا رو شکر دیشب تونستم قالب رو پابلیش کنم. ساخت این قالب ایرانی! باعث شد پستی هم در مورد چگونگی ساخت قالب برای وردپرس بنویسم که امیدوارم به درد خیل عظیم دوستان وردپرسی بخورد.البته قبلش کمی هم در مورد این قالب خواهم گفت.
سعی بر این بود که این قالب (که “مای جیگی” نامگذاری شده) تا جایی که واقعن در توانم هست، حرفه ای و استاندارد طراحی بشه. مطمئنن اشکالات زیادی میشه از این قالب گرفت اما باید اعتراف کنم نهایت زور بنده همین بود! این قالب سرشار از <DIV> است و در واقع اولین باری بود که در این وسعت از این تگ استفاده می کردم. در این پوسته فعلن، امکان استفاده از ابزارک رو فعال نکردم. چون این قالب شخصی هست، به این نتیجه رسیدم سر و کله زدن با کد ها، می تواند اطلاعاتم رو در مورد وردپرس بسیار بیشتر کند و به همین دلیل چنین قابلیتی رو قرار ندادم.
این قالب با ۳ مرورگر اینترنت اکسپلرر۶، فایرفاکس ۲ و ۳ و همچنین اپرا کاملن یکپارچه است و تقریبن در هر ۳ مروگر به یک شکل نمایش داده می شود. متاسفانه اینترنت اکسپلرر ۷ در کامپیوترم نداشتم که ببینم در این مرورگر چگونه نمایش داده می شود. یکی از سخت ترین مراحل کار طراحی این قالب هم، همین استاندارد سازی وبلاگ به منظور نمایش یکسان در همه ی مرورگر ها بود. شاید چیزی در حدود دو، سوم وقت را فقط همین موضوع گرفت! البته این را هم اضافه کنم در آینده قابلیت های جدیدی به قالب مای جیگی(My Jigi) اضافه خواهد شد!
● اما چگونه چنین قالبی را طراحی کنیم؟
قبل از هر اقدامی یک اصل وجود دارد. اصلن مهم نیست شما برای وردپرس می خواهید قالب بسازید یا بلاگر. اولین گام مهم، داشتن یک ایده است. شما باید یک ایده در مورد ظاهر قالب در ذهنتان پرورش دهید تا قدم به قدم روی آن کار کنید. این وبلاگ هم به این صورت شکل گرفت.
شکلی که میبینید حاصل کار روی ایده ی اولیه است. تازه این عکس مربوط به زمانی است که کاملن روی ایده کار شده بود.برای همین هم کمی جمع و جور است همه چیز! در مورد ایده هم می توانید به سایت های مختلف سرک بکشید و یک تصویری از قالب مورد نطر در ذهن خودتان بسازید. دقیقن مثل من که از کلی سایت ایده جمع آوری کردم. برای کار روی ایده ی قالب، باید قدم به قدم پیش بروید. هر قسمتی را که ساختید در همه ی مروگر ها چک کنید تا مبادا به مشکلی بر بخورید. اگر بخواهید در یک مرورگر روی ایده کار کنید، زمانی به خودتان میایید که در یک مرورگر دیگر همه چیز بهم ریخته است! و اگر زیاد حرفه ای نباشید پیدا کردن مشکل تقریبن غیر ممکن است.
مرحله ی بعد مرحله ای آسانی نیست. شما باید این قالب جوان را برای وردپرس بهینه سازی کنید. باید با کد های وردپرس، نحوه ی قرار دادن کد ها و خیلی موارد دیگر آشنا باشید. تنها مرجع این کار هم، کدکس های وردپرس است. اگر با کد های وردپرس زیاد آشنا نیستید، ابتدا مانند من به خودتان بگویید در ساید بار سمت راست وبلاگ چه چیز هایی را می خواهم قرار دهم؟ بعد اینکه هدف مشخص شد پیدا کردن کد ها و مطالعه در مورد آنها ساده تر می شود. یک راه بسیار خوب هم دانلود چند قالب از قبل طراحی شده به منظور مشاهده ی کد ها و نحوه ی به کارگیری آنها است. مسلمن در ابتدا چند خطا را در نحوه ی استفاده از کد ها تجربه خواهید کرد اما مهم پایان کار است که لذت بخش خواهد بود! لازم به گفتن هم نیست که بهتر است تمام این تست ها به صورت لوکال و بر روی کامپیوتر شخصی انجام شود. هر چند دوستانی که نت پر سرعت دارند می توانند یک دومین آزمایشی بسازند و کل قالب رو بر روی اینترنت تست کنند.
متاسفانه یا خوشبختانه برای طراحی قالب، باید کاملن با CSS آشنا باشید. این قالب رسمن با استفاده از CSS در حال مدیریت شدن است. حتا دو، سوم وقتی که برای استاندار سازی هم صرف کردم، به طور کامل روی تغییر کد های استایل می چرخید. بنابراین بیراهه نگفتم ۹۰ درصد کار ساخت یک قالب از جمله همین قالب، مربوط به CSS است.
ساخت این قالب ۲ تاثیر مهم داشت. اول اینکه با تکنیک های مربوط به استاندارد سازی قالب ها با انواع مرورگر ها، حرفه ای تر آشنا شدم و دوم اینکه بیش از گذشته پی به عظمت و قدرت وردپرس بردم. دنیای شفگت انگیزی دارد این وردپرس! در ضمن خوشحال خواهم شد نظر و ایده های شما رو در مورد این قالب بدونم.
عرفان شمسی
منبع : دهکده ای تی