جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

۳۰ تیر ماه ۱۳۸۴ ـ جانا سخن از زبان ما می گویی! - بالاخره نامه حاکی از رد صلاحیت نگاره این سایت به داشتن نشریه در وطن واصل شد


۳۰ تیر ماه ۱۳۸۴ ـ جانا سخن از زبان ما می گویی! - بالاخره نامه حاکی از رد صلاحیت نگاره این سایت به داشتن نشریه در وطن واصل شد
روزنامه همشهری چاپ تهران در شماره سی ام تیر ماه ۱۳۸۴ (۲۱ ژوئیه ۲۰۰۵) خود در پی انتشارخبر «دادن امتیاز انتشار مجله به محمد خاتمی رئیس جمهوری از سوی هیات نظارت بر مطبوعات (وزارت ارشاد)» مطلب زیر را که عینا با تیتر آن نقل می شود چاپ کرده بود، که یک توضیح توام با انتقاد است و اوضاع کشور را منعکس می کند که لازم است در تاریخ ایرانیان بماند:
ـ « مقامات، نباید در اولویت باشند
عضو محترم هیات نظارت بر مطبوعات روز گذشته در توضیحی پیرامون علت اعطای مجوز خارج از نوبت انتشار نشریه به جناب آقای خاتمی رئیس جمهور محترم، با وجود بیش از دو هزار متقاضی در نوبت، به خبرنگار رادیو گفت: «مقامات در اولویتند» . انتظار این است که در صورتی که واقعا صدور مجوز خارج از نوبت بوده است رییس جمهور محترم با اعاده این مجوز و دستور اکید به هیات نظارت بر مطبوعات، اعضای این هیات را به رعایت عدالت در لحاظ نوبت رسیدگی به درخواست ها فرا خوانند. هر هفته افراد زیادی با ارسال تقاضای خود، از هیات نظارت بر مطبوعات درخواست صدور مجوز انتشار نشریه می نمایند. تقاضاهای صدور پروانه نشر به دو صورت می تواند در نوبت رسیدگی قرار گیرد: نخست بر مبنای تاریخ درخواست اولیه و دوم بر مبنای تاریخ تکمیل هر پرونده. با توجه به این که گاه اتفاق می افتد که به دلایلی ازجمله عدم پیگیری متقاضی در ارایه اطلاعات مورد نیاز به دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات، تکمیل پرونده درخواست صدور مجوز اعطای نشریه به تأخیر می افتد، شیوه مطلوب آن است که بلافاصله پس از دریافت هر درخواست، مراحل تشکیل پرونده و بررسی های قانونی انجام شود و پرونده ها پس از تکمیل در نوبت طرح در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات قرار گیرند. اولویت قائل شدن برای مقامات، نمونه بارز تبعیض است که قطعا رئیس جمهور محترم به عنوان ناظر اجرای قانون اساسی و مجری قانون آن را برنمی تابند.».
در هشت سال حکومت خاتمی یکی از دو هزار پرونده ای که در نوبت رسیدگی قرار داشت، رسیدگی مجدد به پرونده «روزنامه سپیده دم» به نام مولف این سایت بود که با نیم قرن قلم زدن در روزنامه ها و داشتن عنوان روزنامه نگار حرفه ای، از سال ۱۳۷۱ در نوبت رسیدگی به تجدید پروانه (مجوز انتشار) آن نشسته بود که در سال ۱۳۵۹ صادر شده بود و دو بار در زمینه این تاخیر به خاتمی رئیس جمهور و نیز به دو وزیر ارشاد کابینه او، کمیسیون حقوق بشر اسلامی و دیوان عدالت اداری شکایت برده بود.
پس از پایان دوران حکومت خاتمی، این نگارنده نامه ای به دفتر صفار هرندی وزیر ارشاد کابینه محمود احمدی نژاد ارسال داشت و خواست که به او جواب دهند که در دولت قبلی (اصلاح طلبان که آن همه پروانه برای این و آن صادر شد!) چه اقدامی در مورد پرونده سپیده دم بعمل آمده است که وی ( نگارنده) از آن بی اطلاع مانده است. دفتر صفار هرندی در ۲۵ تیر ۱۳۸۵ پاسخ زیر را برای این نگارنده ارسال داشت که چند روز بعد واصل شد و معلوم گردید که دولت اصلاح طلبان هم همانند دولت سال ۱۳۷۲ صلاحیت مرا به داشتن نشریه ای، ولو یک فصلنامه از آن خود تایید نکرده است!!!.
رد صلاحیت در اصطلاح حقوقی آن یعنی محرومیت از حقوقی که قانون اساسی کشور به یک تبعه اعطاء می کند و تنها قوه قضایی پس از رسیدگی علنی سه مرحله ای در دادگاه و طی کردن همه تشریفات و مراحل قانونی می تواند چنین حکمی را صادر کند که باز هم به زحمت می توان آن را «دائمی» انگاشت.
حال باید منتظر شد و دید که علیرضا ملکیان معاونت تازه وزارت ارشاد در امور مطبوعات که یک روزنامه نگار حرفه ای و با تجربه است در این زمینه چه اقدامی خواهد کرد. انتظار این است که پرونده سپیده دم را بازگشایی و رسیدگی مجدد کند.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز