یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ویولتا باریوس چامورا


ویولتا باریوس چامورا
ویولتا باریوس چامورا كه از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۶ ریاست جمهوری نیكاراگوا را به عهده داشت، در ۱۹۳۰ در شهر ریوس به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در آمریكا به اتمام رساند و همزمان نیز روزنامه ای منتشر می نمود. در سال ۱۹۵۰ او با پدرو چامورا كاردنال ازدواج نمود، چندی بعد ، پدرو صاحب امتیاز روزنامه لاپرنزا شد و تصمیم گرفت این روزنامه را به صدای مخالفان سوموزا تبدیل كند. به همین دلیل، بیشتر اوقات پدرو در زندان بود و حتی در سال ۱۹۵۷ او به اتفاق همسرش ویولتا تبعید شد. در سال ۱۹۶۰ او مورد بخشش قرار گرفت و به همراه همسرش به وطن محبوبش بازگشت. مشكلات این زوج پایانی نداشت و سرانجام در سال ،۱۹۷۸ پدرو در سوءقصدی جان خود را از دست داد. ظاهراً این سوءقصد سبب شكل گیری و شروع انقلاب ضدسوموزا گردید. ویولتا كسی نبودكه تسلیم شرایط شود، به همین جهت همانند همسرش، فعالیت های ضد دولت سوموزا را آغاز كرد.
پس از پیروزی انقلاب ساندینیست ها ، از ویولتا دعوت شد تا به تیم پنج نفره رهبری نیكاراگوا بپیوندد و او قبول كرد. اما سال بعد استعفا كرد زیرا روند رو به رشد سیاست های ماركسیستی سایر اعضای رهبری موافق نبود. او از طریق روزنامه خود مخالفت با آنان را آغاز نمود. در سال ۱۹۸۶ روزنامه او تعطیل شد. گرچه در سال ۱۹۸۷ این روزنامه ، بدون سانسور ، مجدداً به فعالیت خود ادامه داد. دراین زمان كشور نیكاراگوا به دلیل جنگ های داخلی در حال تجزیه بود. تا این كه رئیس جمهور وقت دانیل اورتگا با مخالفان صلح كرد و قرار شد انتخاباتی آزاد در كشور برگزار شود. گروه ساندینیست ها اورتگا را به عنوان نماینده خود برگزید و او در طول مبارزات انتخاباتی از سایر كاندیداها بیشتر رأی آورده بود. ویولتا چامورا نیز از طرف ۱۴ حزب مختلف و مؤتلف حمایت می شد. هدف اصلی این احزاب این بود كه دانیل اورتگا دراین انتخابات موفق نشود. به همین جهت چامورا با آرای زیاد و غیرقابل تصوری در این انتخابات پیروز و در سال ۱۹۹۰ به سمت ریاست جمهوری كشور نیكاراگوا انتخاب شد.
چامورا با مشكلات زیادی مواجه بود و می بایست فرایند دشوار تجدید بنا و اصلاحات را در كشوری آغاز كند كه اقتصادی ویران و بدهی های سنگین بین المللی داشت و متوسط درآمد سالانه هریك از افراد در سال ۴۰۰دلار و نرخ تورم آن ۱۳۵۰۰ درصد بود. او موفق شد بین احزاب و گروه های مختلف صلح نسبی برقرار كند. او تلاش نمود تا بیشتر ویرانی های حاصل از حكومت های قبلی را آباد كند و دارایی هایی را كه قبلاً دولتی اعلام شده و توسط دولت اداره می شد و سبب بروز مشكلاتی شده بود، خصوصی اعلام كرد. تلاش های او از طرف دولت آمریكا مورد انتقاد قرار گرفت، زیرا كه اولاً اجازه داده بود تعدادی از ساندینیست ها در دولت باقی بمانند و دوم اینكه بلافاصله دارایی هایی را كه سوموزا مصادره كرده بود، باز نگردانده بود. هركسی می توانست درك كند كه هدف اولیه چامورا حفظ صلح در كشور بود و این هدفی بود كه او طی دوران زمامداری بخوبی از عهده آن برآمد.
در حال حاضر خانم چامورا رئیس گروه خدمات اجتماعی است و در صحنه سیاست نیكاراگوا نقشی غیرفعال اما نافذ و صاحب عقیده را بازی می كند.

معصومه پیروز بخت
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید