شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

شاکونتالا دیوی، کامپیوتر زنده !


شاکونتالا دیوی، کامپیوتر زنده !
در تاریخ ۲۴ ژانویه سال ۱۹۷۷ میلادی، یک زن جوان در دانشگاه Southern Methodist University در دالاس بر روی سن می رود. او بر روی یک صندلی نشسته و به تماشاگران لبخند می زند. یکی از اساتید دانشگاه یک عدد ۲۰۱ رقمی را بر روی تخته سیاه می نویسد. نوشتن این عدد ۴ دقیقه طول می کشد و ۱۰ سطر از تخته سیاه را اشغال می کند. بعد از نوشتن عدد بر تخته سیاه، استاد کرونومتر را در دست گرفته و با سر به زن جوان اشاره می کند. سکوت سنگینی سالن را در بر می گیرد.
زن چوان یک نگاه به عدد می اندازد و سپس چشمهایش را می بندد. بعد از تنها ۵۰ ثانیه چشمهایش را باز می کند و جواب را اعلام می کند : ۵۴۶،۳۷۲،۸۹۱
پروفسور جواب را با کامپیوتر چک می کند. بله، جواب درست است!
عدد اعلام شده بیست و سومین ریشه این عدد ۲۰۱ رقمی است! بهترین کامپیوتر آن زمان، Univac ۱۱۰۸ ، برای محاسبه ریشه این عدد ۲۰۱ رقمی ۶۲ ثانیه زمان مصرف کرد! در این هنگام تمامی حاضران در سالن به پا خاسته و شروع به تشویق وی کردند. از ان زمان بود که شاکونتالا دیوی معروف شد به کامپیوتر انسانی: Human Computer
شاکونتالا دیوی (Shakuntala Devi ) این نابغه ریاضی در ۴ نوامبر ۱۹۳۹ در بنگلادور هند به دنیا آمده و نبوغ ریاضی وی از زمان ۳ سالگی هنگامی که حقه های کارت بازی را به پدرش نشان می داد، آشکار شده است.
از دیگر محاسبات خارق العاده وی ضرب دو عدد ۱۳ رقمی، که به طور تصادفی توسط کامپیوتر انتخاب شده بودند، در دانشگاه Imperial College در لندن در سال ۱۹۸۰ می باشد. آن اعداد عبارت بودند از : ۷,۶۸۶,۳۶۹,۷۷۴,۸۷۰ و ۲,۴۶۵,۰۹۹,۷۴۵,۷۷۹.
بعد از تنها ۲۸ ثانیه شاکونتالا جواب صحیح را اعلام کرد : ۱۸,۹۴۷,۶۶۸,۱۷۷,۹۹۵,۴۲۶,۴۶۲,۷۷۳,۷۳۰
این واقعه در کتاب رکوردهای گینس نیز ضبط شده است. وی کتابی را در مورد نبوغ ریاضی در سال ۲۰۰۶ چاپ نموده است.
منبع : مطالب ارسالی


همچنین مشاهده کنید