جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

مهدی مناجاتی


مهدی مناجاتی
در بهار سال ۱۳۶۸ ، مهدی مناجاتی ۴۳ ساله با حكم محمد رضا پهلوان ، رئیس جوان فدراسیون فوتبال به سمت سرمربی تیم ملی منصوب شد تا به هدایت تیم ملی فوتبال در ۳ دیدار باقیمانده از مسابقات مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا بپردازد . او طی این مدت ۳ بار سرمربی تیم ملی بود و در این مدت پیروزی ۳- صفر برابر تایلند و ۳-۲ برابر چین و شكست ۲- صفر از چین را در پكن به چشم دید. بعد از این ۳ بازی فوتبال ایران بازی دیگری نداشت اما مهدی مناجاتی تا پایان تابستان سال ۱۳۶۸ رسماً سر مربی تیم ملی فوتبال كشور مان باقی ماند. در پایان تابستان سال ۱۳۶۸، ریاست سازمان تربیت بدنی تغییر یافت و دكتر حسن غفوری فرد رئیس سازمان شد. با تغییر مدیریت سازمان تربیت بدنی، رییس فدراسیون فوتبال و به تبع او سر مربی تیم ملی هم تغییر كردند و علی پروین در امر مربیگری تیم ملی جانشین مهدی مناجاتی شد. مناجاتی فعالیت خود را در سطح باشگاهی ادامه داد اما در ۲ مقطع دوباره به سطح ملی برگشت. مناجاتی ابتدا در سال ۱۳۷۸ به جای ایگان كوروس بركنار شده به طور موقت سرمربی تیم ملی فوتبال امید شد اما سپس با مسئولیت سرمربی تیم ملی جوانان در سالهای ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ انجام وظیفه كرد. مناجاتی به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان – بعد از ۱۸ سال این تیم را به مرحله نیمه نهایی مسابقات فوتبال جام جوانان آسیا رساند.
در این مرحله فوتبال ایران در ضربات پنالتی مغلوب عراق شد و بخت قهرمانی را از دست داد. در دیدار رده بندی هم ایران به تیم ملی جوانان چین باخت و عنوان چهارم آسیا را به دست آورد . اما بعد از پایان مسابقات ، ایران به جام جهانی جوانان صعود كرد . در مسابقات فوتبال جوانان جهان ، ایران با تیم های فرانسه ، پاراگوئه و غنا همگروه شد اما در هر ۳ دیدار مغلوب حریفان خود شد . مهدی مناجاتی به این ترتیب كارنامه خود را در راس تیم های ملی بسته شده دید و از آن پس تنها به فعالیت خود در رده باشگاهی ادامه داد.
مهدی مناجاتی در دوران فوتبال یكی از بهترین هافبك های تیم پاس تهران بوده و سابقه رسمی فعالیت در تیم ملی فوتبال از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۲ را هم دارد. بعد از آن كه یاران مطرح پاس در سال های ۵۹ و ۶۰ این تیم را ترك كردند ، مهدی مناجاتی در این تیم ماند و همراه برادرش علی مناجاتی این تیم را دوباره به مسابقات فوتبال دسته اول تهران برگرداند . مناجاتی تا سال ۶۸ و قبل از انتصاب به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ، در مسئولیت سرمربیگری تیم فوتبال پاس باقی ماند. او در این تیم منشا خیر و بركت شد و بازیكنانی مثل حمید استیلی و علیرضا حكیم زاده در دوران مربیگری او در پاس به فوتبال ملی ایران معرفی شدند. در سال ۱۳۷۲ او برای دومین بار به سمت سرمربی تیم پاس به این تیم برگشت.
منبع : سایت فدراسیون جمهوری اسلامی ایران