یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تاس‌کباب یک غذای اصیل ایرانی


تاس‌کباب یک غذای اصیل ایرانی
● مواد لازم برای ۴ تا ۵ نفر:
ـ گوشت گوسفندی بدون استخوان، نیم کیلو
ـ پیاز، ۵ عدد متوسط
ـ هویج، ۵ عدد متوسط
ـ سیب‌زمینی، ۲ عدد بزرگ
ـ به، ۲ عدد متوسط
ـ بادمجان،۲ عدد بزرگ
ـ آلو،۳۰۰ گرم
ـ گوجه‌فرنگی، یک قاشق سوپ‌خوری
ـ زردچوبه، یک قاشق چای‌خوری
ـ دارچین، یک قاشق سوپ‌خوری سرخالی
ـ روغن، ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری
ـ نمک و فلفل، به مقدار لازم
● طرز تهیه:
۱ ) ابتدا گوشت را پاک کرده و به صورت ورقه‌های باریک ۴×۲سانتی‌‌متری ببرید. پیازها را پوست‌کنده و حلقه‌حلقه کنید. این کار را در مورد هویج‌ها به صورت برش‌های اریب انجام دهید. به را نیز پس از پوست کندن به شکل هلالی ببرید. بادمجان‌ها را هم پوست کنده و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. حالا آلوها را نیز شسته و در ظرفی حاوی آب خیس کنید.
۲ ) قابلمه‌ای آماده کرده و کمی روغن در آن بریزید. سپس حلقه‌های پیاز را در ۲ ردیف، کف ظرف بچینید. حالا ورقه‌های گوشت را روی پیازها قرار دهید.
پس از آن مقداری آلوی خیس‌شده، چند ورق هویج، به و سپس بادمجان را به ترتیب روی هم بچینید. این کار را از ابتدا دوباره با همین مواد تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا حدود یک تا ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و با در بسته روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید تا مواد کم‌کم بپزند.
▪ نکته: حین چیدن لایه‌های مختلف سبزیجات،‌ مقداری نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه نیز روی مواد بپاشید.
۳ ) از طرفی دیگر، سیب‌زمینی‌ها را پوست کنده و حلقه حلقه ببرید. سپس حلقه‌ها را با چاقو نصف کنید.
هنگامی که پخت مواد به‌خصوص گوشت داخل آن به مرحله پایانی نزدیک شد، نوبت به اضافه کردن سیب‌زمینی‌ها و رب گوجه‌فرنگی می‌رسد؛ حلقه‌های سیب‌زمینی را روی مواد بچینید و رب گوجه‌فرنگی را در آب موجود در خوراک حل کنید و بگذارید پخت خوراک تکمیل شود.
نکته ۱) اگر سیب‌زمینی را در مرحله اول اضافه کنید تا پایان پخت غذا، سیب‌زمینی‌ها له می‌شوند.
نکته ۲) این غذا به خاطر وجود آلو و به، طعم و مزه شیرینی دارد؛ بنابراین اگر به خوردن خوراکی ترش و شیرین تمایل دارید، می‌توانید همزمان با اضافه کردن نمک، فلفل و ادویه کمی هم گرد لیمو عمانی یا گرد غوره در آن بریزید.
منبع : بیرتک


همچنین مشاهده کنید