یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تجلی و ظهور در عرفان نظری/ جلد دوم


تجلی و ظهور در عرفان نظری/ جلد دوم
▪ نویسنده: سعید رحیمیان

كتاب حاضر به تحقیق در باره مساله تجلی و ظهور در مكتب عرفانی ابن عربی و فروعات و قواعد آن به عنوان اساس بحث و یكی از محوری ترین نظریه های مكتب عرفانی او (در كنار اصل وحدت شخصی وجود) می پردازد.
همچنین این كتاب اهداف زیر را مدنظر دارد:
۱) ارائه سیمایی كلی از جهان بینی توحیدی و خدا محوری عرفانی در موردحق تعالی، جهان و انسان و ارتباط مابین این سه در پرتو نظریه تجلی وظهور.
۲) ارائه رهیافتی به احادیث اهل بیت - علیهم السلام - در قالب بیان شمه ای ازمعارف عرفانی شیعه.
۳) ارائه بازتابی از معارف عمیق عرفانی اسلام كه در ادبیات و فرهنگ و زبان فارسی شكل گرفته، به نحوی كه گاه این ادبیات به صورت دقیقترین ترجمان افكار و اندیشه های مذكور در آمده است.
۴) تبیین اهم مصطلحات عرفان نظری و قواعد آن، در قالب اجزای یك طرح كلی در پرتو اصل وحدت وجود و نظریه تجلی و ظهور(نه به صورت تعاریفی گسسته و مفاهیمی جدا از یكدیگر).
۵) بیان اجمالی مواردی كه قدرت نظریات عرفانی را در حل مشكلات و شبهات فكری، فلسفی و فرهنگی بشر، اعم از مشكلات ریشه دارفكری یا شبهات معاصران - باز می نمایاند.
محور طرح و تبیین مسائل مورد بحث در این تحقیق، مبانی عرفان نظری مكتب محی الدین ابن عربی(شامل آرای خود وی و تابعان و شارحان او) است، همچنین در مواردی مباحثی از حكمت متعالیه از آن حیث كه تمهیدگر و زمینه ساز طرح استدلالی مباحث عرفانی مورد نظر بوده، مطرح شده است.
كتاب حاضر به قلم سعید رحیمیان در دو جلد الكترونیكی ارائه می شود و شامل هفت فصل می باشد. پنج فصل اول در جلد اول و دو فصل پایانی در جلد دوم تنظیم گردیده است.
● فصل ششم: نظام مظهریت در بینش عرفانی
۱) تعین اول
۲) تعین ثانی
۳) تجلی اول
۴) تجلی ثانی
۵) قاعده الواحد
۶) صادر اول(اولین مظهر)
۷) انسان كامل و تجلی حق متعال
۸) ترسیم نهایی نظام مظهریت
تجدید مطلع: نظام مظهریت در بینش ابن عربی
تكمیل: روایت جیلی از نظام عرفانی مكتب ابن عربی
تلخیص و جمع بندی نظام هستی از نظرگاه ابن عربی
تعبیری دیگر از نظام عرفانی ابن عربی
● فصل هفتم: پیامدهای مبحث تجلی
۱) پیامدهای فلسفی
۲) پیامدهای كلامی
افقهای دیگر و سایر پیامدهای بحث
منبع : باشگاه اندیشه


همچنین مشاهده کنید