سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

تغذیه مناسب برای طول عمر بیشتر


تغذیه مناسب برای طول عمر بیشتر
ایـن خـوراكـی ها كـه بـواسطه دارا بودن خواص ضـد پیری مشهور میباشند حاوی مواد خاصی می باشند كه بنظـر میرسد قابلیت بدن ما را برای مبارزه با اغلب بیماریــهای شایع و تهدید كننده افزایش میدهند. اكــنون به برخی از این خوراكی ها اشاره میكنیم:
۱- سیب
تركیبات: سـیب سـرشار از چندین آنتی اكسیدان قـوی بخصوص كوئرستین و همچنین حاوی مقادیر زیادی از فیبر قابل حل پكتین میباشد.
خواص غذایی: كـوئـرستین این آنتی اكسیدان قوی با لخته شدن و هـمچنین سرطان خون مبارزه می كند. مصرف به اندازه پكتین نیز كمك می كند تا كـلستـرول خون كاهش یافته و سموم سرطانزا از جریان خون حذف گردند.
بهترین روش مصرف:خام و همراه با پوست به خـاطر آنكه این پوست سیب است كه حاوی كوئرستین میباشد.
۲- موز
تركیبات: موز حاوی مقادیر بسیار زیادی از پتاسیم، منیزیم و اسید فولیك می باشد.
خواص غذایی: پتاسیـم با فـشار خـون بـالا مبـارزه كـرده و خـطر سـكتـه های قلبی را كاهــش می دهد. اسید فولیك نیز برای رشد مـناسب بافتـهای بــدن ضـروری بــوده و از بیماریهای قلبی جلوگیری بعمل می آورد.
بهترین روش مصرف: تنها پوست آن را جدا كرده و میل كنید.
۳- تخم مرغ
تركیبات: تخم مرغ غنی از كولین، پروتئین و كاراتیـنوئیدهای لوتین و زاكسانتین است.
خواص غذایی: كولین موجود در تخم مرغ در حفظ حافظه در دوران پیری موثر میباشد. از آن گذشته كاراتینوئیدهای موجود در تخم مرغ از ایجاد آب مروارید كه میتـواند منجر به كوری گردد جلوگیری بعمل می آورد.
بهترین روش مصرف: بصورت آب پـز، سفت پز، نیمرو و املت تفاوتی نمی كند تـنها از آغشته كردن زیاد تخم مرغ به روغن و كره اجتناب ورزید.
۴- سیر
تركیبات: همانند بسـیـاری از غـذاهـای ضـد پـیـری سـیر نـیز منبع بسیار خوبی از آنتی اكسیدان ها میباشد.
خواص غذایی: سیر در خون مانند یك ماده ضد انعقاد عمل می نماید و خـطر سكته را كاهش داده و با انهدام سلولهای سرطانی، دوره زندگی بیماران سرطانی را نیز افزایش میدهد.
بهترین روش مصرف: با آنكه سیر سبب بوی دهان میگردد اما اگر بصورت خام مصرف گردد بسیار سودمند خواهد بود مثلا بصورت پودر بعنوان چاشنی سالاد.
۵- لوبیا
تركیبات: سرشار از فیبر قابل حل می باشد.
خواص غذایی:فیبر سلامتی دستگاه گوارش شما را حفظ نموده و سـیستم گوارشی سالم از ابتلای به سرطان روده بزرگ و دیابت پیشگیری بعمل می آورد. فـیـبـر قـابل حل همچنین سبب كاهش كلسترول و قند خون می گردد.
بهترین روش مصرف: لوبیا بصورت خشك و كنسرو شده هر دو مفید میباشند.
۶- گردو
تركیبات: یك مشت گردو به همان میزان حاوی اسید چـرب امـگا ۳ میباشد كه ۱۰۰ گرم ماهی آزاد دارا میباشد.
خواص غذایی: نـه تـنـها امـگا ۳ به حل لخته های خون كمك می كند، بـلكه از التـهاب مفاصل و افسردگی نیز جلوگیری بعمل می آورد.
بهترین روش مصرف: هنگامیكه گردو از پوسته خود خارج میگردد، تازه تر از هر زمانی می باشد اما اگر در مكان خنك و خشك نگهداری شود، تـا ۲ هفـتـه تـازگی خود را حفظ می كند. می توان بصورت خام و یا همراه با سالاد استفاده كرد.
۷ - سویا
تركیبات: حاوی هورمون ازوفلاون می باشد.
خواص غذایی: كاهش سطح كلستـرول بد خون یا همان LDL كه سـبب كـاهش فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی می گردد.
بهترین روش مصرف: بر خلاف عقیده عموم سویا می تواند خوش طعم و قابل مصرف گردد. برای این كار سویا را همراه با سس سویا و یا آب لیمو ترش و یا با دیگر سبزیجات آن را سرخ كنید.
۸- اسفناج
تركیبات: منبع خوبی از اسید فولیك و ویـتامین های A و C بوده و هم اندازه سیر حاوی آنتی اكسیدان می باشد.
خواص غذایی: یـك سـبـزی چـنـد مـنـظـوره اسـت كه با سرطان، بـیـماریـهای قـلبـی و اختلالات روانی مبارزه می كند.
بهترین روش مصرف: اسفناج نپخته و یا بخارپز بسیار ایده آل می باشد.
۹- گل كلم
تركیبات: گل كلم بیش از هر میوه از خانواده مركبات حاوی ویتامین C میباشد. كلسیم بیشتری از یك لیوان شیر و فیـبـر آن از یك تـكه نـان سـفیـد بـیـشتر بـوده و دارای مقادیر زیادی آنتی اكسیدان است.
خواص غذایی: یك ضد سرطان بسیار قدرتمند میباشد چون بدن را تحریك می كـند تا مواد نابود كننده سلولهـای سـرطـانی را تـولید كـند. هـمـچنیـن از بـیماریهای قلبی، آب مروارید و زخم معده پیشگیری می كند.
بهترین روش مصرف: خام و یا بخار پز.
۱۰- ماهی
تركیبات: ماهی های آزاد، قزل آلا و شاه ماهی حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ می باشند.
خواص غذایی: كاهش فشار خون و پیشگیری از سكته و لخته شدن خون.
بهترین روش مصرف: پخته، كبابی و سرخ شده آن مطلوب می باشد.
۱۱- لیمو ترش:
تركیبات: لیمو ترش غنی از ویتامین C میباشد.
خواص غذایی: نه تنها به بدن كمك می كند تا در برابر عفونتها از خود دفاع كند، بـلكه طبیعت اسیدی آن خواص ضد باكتریایی دارد كه آن را قادر مـیسازد با زخمهای دهانی و گلو درد مبارزه كند.
بهترین روش مصرف: با چكاندن لیمو ترش تازه روی ماهی و یا داخـل یـك لیـوان آب و یا بعنوان چاشنی در سس و سالاد.
۱۲- پیاز
تركیبات: حاوی ویتامین C زیاد و آنتی اكسیدان كوئرستین و سولفور می باشد.
خواص غذایی: با آنكه سبب بوی بد دهان میگردد اما كمك میكند به كنترل بسیاری از بیماریهای تنفسی همچون آسم و دیگر بیماریهای التهابی. همـچنـیـن سطح كلسترول خوب خون را یا همان HDL را افزایش داده و سلولها را در برابر سرطان محافظت میكند.
بهترین روش مصرف: خام همراه با سالاد و یا با ساندویچ.
۱۳- گوجه فرنگی
تركیبات: حاوی آنتی اكسیدان لایكوپین می باشد.
خواص غذایی: سیستم ایمنی بدن را تقویت می كند.كاهش خطر برخی از سرطانها خصوصا سرطانهای پروستات، ریه و معده.
بهترین روش مصرف: بهـتـرین زمان وقتی است كه گـوجه فـرنـگی داغ بـاشـد! گـوجـه فـرنـگی پـخـتـه حاوی مقادیر بیشتری لایكوپین نسبت به گوجه فرنگی خام می بـاشـد. همچنین گوجه فرنگی كنسر شده و سس گوجه فرنگی بتـرتیب ۳و ۵ برابر گوجه فرنگی تازه حاوی لایكوپین میباشند.
۱۴- چای سبز
تركیبات: حاوی آنتی ااكسیدانهای كاتچین و پلی فنول و ویتامینهای A,C,D می باشد.
خواص غذایی: از شـمشـیـر سـامـورایـی قـدرتـمـندتـر است! زیرا كه از اكسـیـداسیون سلولها كه میتواند منجر به سرطان گردد جلوگیری می كند. سـیستم ایــمنی را تقویت نموده و خون را رقیق می سازد.
بهترین روش مصرف: تنها آب جوش به آن اضافه كرده و میل كنید.


همچنین مشاهده کنید