سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا
خواص ماهی تن
بسته بندی ماهی تن به شکل کنسرو برای اولین بار در ۱۹۰۳ توسط کنسرو کنندگان ساردین در کالیفورنیا انجام شد و اولین دستور غذای خوراک با ماهی تن حدود ۵۰ سال قبل در روی یک کنسرو سوپ قارچ کمپبل ( از معروفترین تولید کنندگان غذای آماده در آمریکا) به چاپ رسید. امروزه مقدار قابل توجهی از انواع غذاهای فوری مانند برگر ها و پیتزاها، خوراکهای گران قیمت و سالادهای رژیمی با استفاده از ماهی تن کنسرو شده یا تازه، به خصوص به شکل استیک آماده میشود و ماهی تن در واقع مبدل به یکی از غذاهای اصلی بسیاری از کشورها شده است.
در جدول زیر میزان ارزش غذایی ۱۲۰ گرم ماهی تن تازه و پخته شده را میبینید :
کالری / ۲۰۸ گرم
چربی کل / ۷.۱ گرم
کربوهیدرات / ۰ گرم
چربی خالص / ۱.۹ گرم
پروتئین / ۳۳.۳ گرم
● تامین و کلسیوم
گوشت بیشتر انواع ماهیها سرشار از اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳ و امگا ۶ است. امگا ۳ ورمهای جلدی و داخلی را کاهش داده سرعت بهبود مشکلات قلبی را بالا میبرد و در کل امکان بروز چنین مشکلاتی را کاهش میدهد. این اسید چرب - امگا ۳ - همچنین در روغنهای نباتی مانند کانولا، کتان، گردو، ذرت و سویا یافت میشود. ماهی منبع بسیار عالی آهن،پروتئین و ویتامیتهای آ و ب هم هست و وجود آن در رژیم غذایی سالم توصیه میشود.
● ماهی تن
انواع ماهیهای تن Tuna Fish که گاهی به غلط تن ماهی گفته میشوند زیر مجموعه ای از خانواده بزرگ ماهیهای اقیانوس نشینی به نام Scombridae هستند و در زیر شاخه Thunnus دسته بندی شده اند. ماهی تن شناگری سریع و مانند بیشتر انواع ماهیها،خونسرد است اما برخلاف اکثر ماهیهای اقیانوس که دارای گوشتی سفید هستند، ماهی تن گوشتی صورتی رنگ دارد. دلیل آن هم قابلیت بیشتر سیستم جریان خون این نوع ماهی در حمل اکسیژن بیشتر است.
بعضی از انواع بزرگ ماهی تن مانند بلو فین Blue Fin قادر است با فعالیت عضلانی،دمای خون خود را بیش از دمای آب اقیانوس هم بالاتر ببرد. در نتیجه،هرچند ماهی تن خونگرم نیست اما با داشتن این توانایی میتواند در آبهای سردتر زندگی کند و در طیف وسیعتری ازتغییرات آب و هوایی قادر به ادامه حیات باشد.
نگهداری ماهی تن در محیط بسته بسیار مشکل است و به همین دلیل ماهی تن پرورشی به شکلی که برای مثال،قزل آلای پرورشی نگهداری میشود، وجود ندارد. صید ماهی تن معمولا با طعمه مصنوعی انجام میشود و مسابقاتی نیز برای صید بزرگترین ماهی تن سال در مکانهای مختلف جهان که میزبان این نوع ماهی هستند برگزار میشود. .
این مسابقات یا در کشتیهای ماهیگیری در میان اقیانوس و یا در جزایر و مکانهای مشابه دور از ساحل انجام میگیرند.
ماهی تن از غذاهای محبوب دریایی است و به دلیل صید بیش از حد بعضی گونه های آن در معرض خطر انقراض قرار دارند.
انواع ماهی تن شامل:
▪ تن بلو فین ، که گاهی به وزن ۶۸۰ کیلو میرسند.
▪ تن یلوفین Yellow Fin
▪ تن آلباکور Albacore
▪ تن بیژیی Bigeye
منبع : ایرانیان انگلستان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی خلیج فارس مجلس دولت سیزدهم دولت حجاب لایحه بودجه 1403 بودجه شورای نگهبان مجلس یازدهم
قوه قضاییه هواشناسی سیل تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران سلامت شهرداری قتل دستگیری پلیس شورای شهر
قیمت دلار خودرو قیمت طلا سایپا قیمت خودرو ایران خودرو دلار بازار خودرو تورم مالیات بانک مرکزی ارز
تلویزیون سینما محمدرضا گلزار سریال سینمای ایران فیلم تئاتر رسانه ملی موسیقی بازیگر دفاع مقدس سریال پایتخت
هوش مصنوعی سازمان سنجش وزارت علوم انتخاب رشته بنیاد ملی نخبگان آموزش عالی
رژیم صهیونیستی آمریکا اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه عربستان نوار غزه اوکراین ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال وحید شمسایی بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر
اینترنت تبلیغات اپل گوگل همراه اول آیفون ناسا روزنامه ایرانسل نوآوری
داروخانه سازمان غذا و دارو خواب پرستار کاهش وزن دیابت طول عمر فروش اینترنتی دارو قهوه سلامت روان بارداری