شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
شلغم میوه بهشته
گیاه شلغم از خانواده کلم است. برحسب سن، ریشه این گیاه میتواند کاملا گرد یا کمی کشیده و رنگ آن نیز از سفید تا سبز، زرد یا ارغوانی متفاوت باشد. طعم انواع سفید و زرد آن شیرین و کمی تیز است.شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد میکند، مصرف این سبزی برای درمان بیماریها در فصل سرما زیاد است.
● مقوی
هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلوکالری انرژی، یک گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلیگرم گوگرد، ۲۸۰ میلیگرم پتاسیم، ۶۰ میلیگرم کلسیم، ۳۶ میلیگرم ویتامینC است. علاوه بر آن، شلغم حاوی آهن، ید، گوگرد، مس، فسفر و ویتامینهایA ، B است. شلغم یکی از معدود سبزیهایی است که دارای ارسنیک و روبیدیم است.
● پرخاصیت
یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در شلغم فیبر آن است. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحتتر و سریعتر آن شده، بنابراین خطر تماس مواد سرطانزا با سلولهای روده را کمتر میکند. علاوه بر اثرات فوق، فیبر سبب افزایش رشد و تکثیر باکتریهای مفید و مانع رشد باکتریهای مضر در روده میشود و در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در روده، اسید بوتیریک تولید میشود که منشاء انرژی برای سلولهای روده است و به حفظ سلامت سلولهای روده کمک میکند.شلغم حاوی مقدار زیادی آهن و مس نیز هست که موجب خونسازی میشود. برگ شلغم ید دارد و به عملکرد تیروئید کمک زیادی میکند و باعث درمان گواتر میشود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیرهتر باشد، ید بیشتری در آن هست. وجود ویتامینهای آ، ب، ث، در این گیاه موجب میشود تا سیستم دفاعی بدن تقویت شود و مقاومت آن در مقابل عفونتها بالا رود.
شلغم اثر مفید و موثری در درمان بیماریهای تنفسی دارد. برای این منظور از سوپ یا آش آن استفاده میشود.شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است. بهعلاوه این سبزی سرفه را نیز تسکین میدهد. به همین علت است که توصیه میشود در فصل سرما برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی لااقل چند بار در هفته شلغم بخورید.
فسفر موجود در شلغم موجب تقویت یاختههای عصبی میشود.شلغم خاصیت ضدسرطانی نیز دارد. مقادیر قابل توجه ویتامینهای ث و کاروتنوییدهای موجود در این گیاه که اثر آنتیاکسیدانی قوی دارند، در پیشگیری از بروز سرطان و حفظ سلامت بدن بخصوص دستگاه گوارش تاثیر بسزایی دارند.توجه داشته باشید کسانی که از نظر هضم غذا یا معده دچار اشکال هستند یا رودههای ضعیف دارند، باید از مصرف شلغم به صورت خام خودداری کنند؛ زیرا این گیاه دارای مقداری سلولز است و کمی سنگین است، به همین علت دیر هضم میشود و ممکن است باعث نفخ شود؛ اما مصرف شلغم پخته مشکلی ایجاد نمیکند.
منبع : روزنامه هموطن سلام
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران حجاب مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم دولت رئیسی رئیس جمهور گشت ارشاد پاکستان جمهوری اسلامی ایران امام خمینی
تهران شهرداری تهران پلیس قتل هواشناسی سیل کنکور وزارت بهداشت سلامت زنان سازمان سنجش پایتخت
خودرو قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن ارز تورم ایران خودرو
سینمای ایران سریال سینما کیومرث پوراحمد تلویزیون سریال پایتخت موسیقی قرآن کریم تئاتر ترانه علیدوستی مهران مدیری کتاب
اینترنت کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ایالات متحده آمریکا ترکیه
پرسپولیس فوتبال استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک بازی فوتسال تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا لیورپول
هوش مصنوعی گوگل تبلیغات سرطان نخبگان مدیران خودرو فناوری ناسا اپل سامسونگ آیفون بنیاد ملی نخبگان
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا آلزایمر زوال عقل