یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

کلم‌ها را نجوشانید


کلم‌ها را نجوشانید
انواع كلم‌ها را می‌توان بخار پز كرد، سرخ كرد، در مایكروویو گذاشت و یا خام مصرف كرد اما لطفا بلایی را كه انگلیسی‌ها سر این گیاه در می‌آورند، تكرار نكنید یعنی با جوشاندن كلم‌ها خواص آنها را از بین نبرید.
زمانی‌كه این سبزیجات مصرف می‌شوند یك ماده مشترك در تمام آنها به نام گلوكوزینولیت glucosinolate به مولفه دیگری به نام آیزوتایو سایانیت isothighocyanate تبدیل می‌شود كه تاثیر سمی مواد سرطانزا را خنثی می‌كند و باعث می‌شود این مواد زیان‌آور، با سرعت بیشتری از بدن خارج شوند.
اما ۳۰ دقیقه جوشاندن هر یك از سبزیجات «خانواده كلم» بیشتر این خواص دارویی را از بین می‌برد ضمن آنكه طعم و مزه آنها را نیز خراب می‌كند. كاهش گلوكوزینولیت موجود در بركلی ۷۷ درصد، در كلم بروكسل ۵۸ درصد، گل كلم ۷۵ درصد و كلم سبز ۶۵ درصد بود. در مقابل، تاثیر بخارپز كردن، در مایكروویو گذاشتن و یا سرخ كردن آن در مقدار گلوكوزینولیت موجود در كلم‌ها تاثیر چندانی ندارد. كلم پیچ، شلغم، كلم سبز، كلم قمری، ترب كوهی، تربچه و شاهی‌آبی از دیگر گونه‌های این گروه سبزیجات هستند كه خواص ضدسرطانی دارند.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید