یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
کلمها را نجوشانید
انواع كلمها را میتوان بخار پز كرد، سرخ كرد، در مایكروویو گذاشت و یا خام مصرف كرد اما لطفا بلایی را كه انگلیسیها سر این گیاه در میآورند، تكرار نكنید یعنی با جوشاندن كلمها خواص آنها را از بین نبرید.
زمانیكه این سبزیجات مصرف میشوند یك ماده مشترك در تمام آنها به نام گلوكوزینولیت glucosinolate به مولفه دیگری به نام آیزوتایو سایانیت isothighocyanate تبدیل میشود كه تاثیر سمی مواد سرطانزا را خنثی میكند و باعث میشود این مواد زیانآور، با سرعت بیشتری از بدن خارج شوند.
اما ۳۰ دقیقه جوشاندن هر یك از سبزیجات «خانواده كلم» بیشتر این خواص دارویی را از بین میبرد ضمن آنكه طعم و مزه آنها را نیز خراب میكند. كاهش گلوكوزینولیت موجود در بركلی ۷۷ درصد، در كلم بروكسل ۵۸ درصد، گل كلم ۷۵ درصد و كلم سبز ۶۵ درصد بود. در مقابل، تاثیر بخارپز كردن، در مایكروویو گذاشتن و یا سرخ كردن آن در مقدار گلوكوزینولیت موجود در كلمها تاثیر چندانی ندارد. كلم پیچ، شلغم، كلم سبز، كلم قمری، ترب كوهی، تربچه و شاهیآبی از دیگر گونههای این گروه سبزیجات هستند كه خواص ضدسرطانی دارند.
منبع : روزنامه تهران امروز
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران حجاب مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم مجلس دولت جمهوری اسلامی ایران رئیس جمهور گشت ارشاد رئیسی پاکستان امام خمینی
تهران پلیس وزارت بهداشت قتل شهرداری تهران سیل کنکور پایتخت بیمارستان زنان آتش سوزی سازمان سنجش
خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی قیمت دلار بازار خودرو دلار قیمت طلا سایپا تورم ارز مسکن ایران خودرو
سریال سینمای ایران یمن تلویزیون سینما کیومرث پوراحمد موسیقی سریال پایتخت مهران مدیری فیلم ترانه علیدوستی قرآن کریم
اینترنت کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل غزه فلسطین رژیم صهیونیستی آمریکا جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال بازی جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس لیورپول سپاهان
تبلیغات هوش مصنوعی ناسا اپل سامسونگ فناوری بنیاد ملی نخبگان آیفون ربات روزنامه
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا آلزایمر زوال عقل