یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

فلفل قرمز و درد


فلفل قرمز و درد
مصرف فلفل قرمز در مدت زمان طولانی به کاهش دردهای مزمن بویژه دردهای مفصلی در زنان مؤثر است.مطابق با تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان مرکز تحقیقاتی نیویورک، مصرف روزانه فلفل قرمز واکنش سیستم عصبی را نسبت به محرک های ایجادکننده درد کاهش داده و باعث تسکین درد می شوند.
آزمایشات نشان می دهد، ترکیبات موجود در فلفل قرمز در کاهش درد هنگام زایمان، دردهای ناشی از انجام عمل جراحی و دردهای ناشی از رماتیسم مفصلی یا آرتروز در زنان مؤثر است.آزمایشی که روی ۷۰۰ زن ۲۰ تا ۶۰ ساله انجام شد، نشان داد آن دسته از زنانی که فلفل تند در رژیم غذایی آنها قرار داشت نسبت به درد مقاوم بوده و واکنش سیستم عصبی آنها در پاسخ به درد متفاوت است.
فلفل قرمز از انواع ادویه های رایج در طبخ غذا محسوب می شود که دارای خواص متعددی است.فلفل قرمز دارای ترکیبی به نام کاپسایسین بوده که به فلفل طعم تندی می بخشد. هر اندازه که این ماده در فلفل بیشتر باشد، فلفل طعم تندتری داشته و خواص آن بیشتر است.
کاپسایسین موجود در فلفل باعث کاهش چسبندگی پلاکت ها و تسکین درد می شود. این ماده خاصیت ضدالتهابی داشته و سیستم ایمنی بدن را در مقابل ابتلا به ویروس ها و باکتری های موجود در محیط افزایش می دهد.
محققان کاپسایسین را یکی از روش های مؤثر درمانی برای مقابله با دردهای ناشی از بیماری های آرتریت و دیابت می دانند. همچنین این ترکیب در پیشگیری از ابتلا به روماتیسم مفصلی و دیگر اختلالات مربوط به سیستم ایمنی مؤثر است.تحقیقات دیگر خبر از تأثیر مصرف فلفل قرمز در کاهش دردهای ناشی از ابتلا به بیماری های پوکی استخوان در زنان می دهد. آزمایشی که روی ۳۰۰ زن مبتلا به پوکی استخوان ۴۰ تا ۶۵ ساله نشان داد، در افرادی که به مدت طولانی در رژیم غذایی خود از فلفل قرمز استفاده می کردند، میزان درد به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.همچنین فلفل قرمز میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مؤثر است. از طرف دیگر ترکیبات موجود در فلفل قرمز به هضم غذا و بهبود در عملکرد سیستم گوارش بدن کمک می کند.فلفل قرمز حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن است. مصرف دو قاشق مرباخوری فلفل قرمز در روز، بیش از ۱۰ درصد مقادیر مورد نیاز ویتامین ث و ۱۵ درصد ویتامین آ مورد نیاز را تأمین می کند.پیشگیری از ابتلا به زخم معده، سرطان سینه و اضافه وزن از دیگر خواص فلفل قرمز است.
گفتنی است این ادویه مقوی حاوی مقادیر قابل توجهی آهن، پتایسم، ویتامین ث و آ و فیبر است.افزایش خطر شکل گیری لخته های خون از خطرات مصرف فلفل قرمز در افراد مستعد است، از این رو توصیه می شود، افراد مبتلا به این بیماری قبل از مصرف با پزشک معالج مشورت کنند.

دنیا پرتو
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید