سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


اسرار موفقیت


اسرار موفقیت
همواره به یاد داشته باشید كه اشتباه، بخشی از یادگیری است! «هلگا» در اولین تلاشش برای بازگشایی یك جواهرفروشی، با شكست روبه­رو شد. او بعداز آنكه تجربه­اش را دوباره مورد ارزیابی قرار داد، جواهر فروشی دیگری باز كرد. اكنون هلگا با افتخار، صاحب سه فروشگاه موفق است. هلگاه با اولین شكست، دست از كار نكشید. شكست زمانی رخ می­دهد كه ما دست از تلاش برداریم. هلگا، پشتكار داشت و از شكست نهراسید.
پشتكار، كلید موفقیت است. توماس ادیسون پس از هزاران سعی و تلاش برای ساختن لامپ روشنایی برقی، گفت: «من شكست نخوردم، بلكه ده­هزار راه را شناختم كه جواب نمی­دهند.» ماریولمیكس، هلنكلر، ابراهاملینكن، ماریكوری و بسیاری از دیگر افراد بزرگ و موفق به این نتیجه دست یافتند كه وقوع موفقیت برای افراد دارای پشتكار حتمی است.
تصاحب شغل مطلوب یا ترفیع و یا موفقیت در تجارت، ممكن است سختی‌هایی را به همراه داشته باشد، اما این مشكلات بخشی از جریان فراگیری هستند.
در نهایت، افرادی كه ثبات قدم دارند و از اشتباهات درس می­گیرند، به موفقیت دست می­یابند. آیا شما پشتكار دارید؟ یا اینكه به محض وقوع مشكلات و یا شكست عقب­نشینی می­كنید؟
با پاسخگویی به ۱۰ پرسش زیر، میزان پشتكارتان را بسنجید (بر اساس ۱ تا ۳ به خودتان نمره بدهید: ۱ برای كم و ۳ برای زیاد).
۱) به خودم ایمان دارم
۲) اهداف حرفه­ای روشنی دارم
۳) به محدودیت­هایم توجه می­كنم
۴) ناامیدی و دلسردی را از خود دور می­كنم
۵) تحمل ایستادگی را دارم
۶) خانواده و دوستانم در پیگیری اهدافم، از من حمایت می­كنند
۷) می­توانم خودم را با تغییرات وفق دهم
۸) روی پروژه­هایم متمركز می­شوم و كاملشان می­كنم
۹) اهدافم، همساز با اراده و ارزش­هایم هستند
۱۰) وقتی كه باور داشته باشم درست عمل می­كنم، می­توانم دست به كارهای غیرمعمول بزنم.
اكنون این امتیازات را جمعبندی كنید. هرقدر امتیازتان بالاتر باشد، از پشتكار بیشتری بهره­مندید.
● نكاتی برای پشتكار
۱) هدف­تان را مشخص كنید:
هدف­تان را بر اساس وظیفه، احساس، نیازها و توانایی­های خود پایه­ریزی كنید. بدانید كه چرا این هدف را در سر دارید و شما و دیگران چگونه از آن بهره خواهید برد.
۲) اهداف­تان را برای زمان حال خود وضع كنید:
نتایج مطلوب و مد نظرتان را و اینكه می­خواهید به چیزی دست یابید، روی كاغذ بیاورید، به جزئیات توجه كنید و دقیق و خوشبین باشید.
۳) بخواهید كه به هدفتان برسید:
برای هدف، استراتژی­ها، محدوده زمانی و طرحی كلی بریزید . منابعی را كه می­توانند به شما در رسیدن به هدفتان كمك كنند، بشناسید (ماننند افراد، اجتماعات و اینترنت). هدفتان را به گام­های كوچك تقسیم كنید. به صورت معكوس كار كنید، یعنی از نتیجه دلخواه و زمان موفقیت‌تان، به سمت عقب حركت كنید.
۴) سیستم­های پشتیبان را توسعه دهید:
با افراد مثبتی كه مشوق شما و حامی اهداف­تان هستند و پیروزی­های شما را جشن می­گیرند، به‌طور منظم ملاقات داشته باشید. سایر منابع كمكی را در نظر داشته باشید (مانند كتاب یا نوار با مضامین سطح بالا).
۵) روش­ها و رفتارهای سودمند را برگزینید:
در گذشته سیر نكنید. نگران چیزی باشید كه ممكن است خود را به عنوان یك طعمه نشان دهد. خوش­بینی خود را حفظ كنید. مثبت­اندیشی را در خود و دیگران تقویت كنید. انتظار چیزهای خوب را داشته باشید. عبارات و افكار مثبت را جایگزین عبارات و كلمات منفی نمایید. یادداشتی از تجربیات خوب روزانه خود داشته باشید. بر آنچه كه می­توانید انجام دهید، تمركز كنید. دستاوردهایتان را مورد توجه و تصدیق قرار دهید. دستاوردهایتان را براساس معیارهای شخصی خود بهسازی و قضاوت كنید. شهامت شناسایی گناهكار را داشته باشید. به خاطر دیگران تغییر نكنید و خود را با دیگران مقایسه نكنید.
۶) توانایی ریسك كردن را در خود افزایش دهید:
از اشتباه نترسید. از خود بپرسید: «بدترین اتفاقی كه می­تواند بیفتد، چیست؟» ببنیید آیا می­توانید با بدترین اتفاق زندگی كنید یا اینكه به سوی كاهش امكان وقوع این اتفاق گام برمی­دارید؟ در مورد هدف­تان، تحقیق و جستوجو كنید تا از پیامدهای منفی­اش بكاهید. مثلاً با افراد موفقی كه به اهداف مشابهی رسیده­اند، مصاحبه و گفت‌وگو كنید و از اشتباهاتشان درس بگیرید. در حال زندگی كنید و نگران چیزی كه ممكن است روی دهد، نباشید به اشتباهات به عنوان فرصت­هایی برای رشد، نگاه كنید. از دلبستگی و تعلق بپرهیزید. هر چه بیشتر به چیزی دل ببندید، هراس بیشتری بابت از دست دادنش خواهید داشت.
۷) سبك زندگی سالمی را برای خود در نظر بگیرید:
مراقب روح و روان، جسم و احساسات خود باشید. در برنامه­تان، زمان آرامشی را هم برای تفكر و تجدید قوا درنظر بگیرید. روش­های كاهش استرس مانند تنفس عمیق، نرمش و مدیتیشن را فراگیرید. به اندازه­ كافی بخوابید و غذای سالم بخورید. زمانی را هم برای تفریح و بودن با دوستانتان در برنامه بگنجانید.
۸) تخیل را تمرین كنید:
خودتان را تصور كنید كه به هدف امروزتان رسیده­اید. نتیجه­ مطلوب­تان را به‌طور جدی در ذهن نگه دارید، بشنوید، بو بكشید، لمس كنید و نمودهای هدفتان را ببینید. هر روز صبح كه از خواب برمی­خیزید، هدفتان را مرور كنید و همین مراحل را در شب هم تكرار كنید.
۹) تسلیم نشوید:
هر روز بر هدفتان متمركز شوید. با هر شكست، یك گام به پیروزی نزدیك می­شوید. اگر از شكست­ها عبرت بگیرید و از مسیر خارج نشوید، موفقیت را پیش رو خواهید داشت. هر روز به فواصل منظم، از خود بپرسید آیا فعالیت­هایتان در جهت رسیدن به هدف است یا نه. باور داشته باشید كه به هدفتان خواهید رسید. پشتكار داشته باشید. وقتی كه ذهن، احساسات و فعالیت­هایتان بر هدف­تان متمركز شده باشد، می­توانید به مطلوب نهایی برسید.
منبع : ماهنامه صنعت خودرو


همچنین مشاهده کنید