جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

خواص میوه های مغزدار


خواص میوه های مغزدار
میوه های مغزدار و دانه دار خوراکی، میان وعده های مناسبی برای تامین انرژی هستند.بهتر است مغزها به صورت خام مصرف شوند یا هنگام تفت دادن از نمک کمتری استفاده شود.
● پسته:
مغز پسته حاوی ماده ای نیروزا و سرشار از مواد مغذی است.این گیاه دارای ویتامین B۱ ، B۲، PP و E، املاح معدنی آهن و کلسیم می باشد.چربی پسته غیر اشباع (چربی خوب) بوده برای قلب و عروق مفید است.مغز پسته نیز دارای آنتی اکسیدان است که خواص ضد سرطانی دارد.روغن این گیاه سرشار از ویتامین های A، D ، E، K و مواد معدنی نظیر آهن، فسفر، مس، روی، پتاسیم و منیزیم است.روغن پسته در صنایع آرایشی و دارویی کاربرد فراوان دارد زیرا به سرعت جذب پوست می شود ضمن این که روغن مناسبی برای ماساژ بدن است.هر ۱۰۰ گرم پسته ۶۰۱ کالری دارد.
● بادام
دو نوع درخت بادام وجود دارد؛ بادام شیرین و تلخ.در ایران بادام تلخ نیز به عمل می آید، مغز بادام تلخ برای تهیه روغن بادام تلخ مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف صنعتی دارد.علت تلخی مغز بادام وجود اسید سیانیدریک موجود در آن می باشد.چغاله بادام نیز دارای ویتامین A بوده، مقدار کلسیم و آهن آن نیز قابل ملاحظه است.هر ۱۰۰ گرم بادام حاوی ۶۱۲ کالری می باشد.
● بادام زمینی
یکی از دانه های روغنی بسیار خوش طعم بادام زمینی است که در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر به عمل می آید در ایران به آن پسته شامی نیز می گویند.چربی های موجود در بادام زمینی و کره آن: ۵۰ درصد چربی های غیر اشباع موند (چربی خوب)، ۳۵ درصد چربی های غیر اشباع پلی (چربی خوب) و ۱۵ درصد چربی های اشباع (چربی بدن است چربی های غیر اشباع، کلسترول خون را پایین می آورند و از این طریق در سلامت قلب موثرند.
منبع : روزنامه خراسان