جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

عوامل مؤثر در میزان رنگ زرده تخم مرغ


عوامل مؤثر در میزان رنگ زرده تخم مرغ
قسمت عمده رنگ زرده را گزانتوفیل ها تأمین می کنند. رنگ زرده بستگی به رنگدانه موجود در غذا از زرد کمرنگ تا نارنجی متغیر است. عوامل متعددی در تعیین رنگ زرده مؤثر می باشد که می توان آن را به عوامل ژنتیکی ، مدیریتی و تغذیه ای تقسیم بندی نمود:
الف) ژنتیک :
۱) تفاوت در ظرفیت ژنتیکی
۲) وجود تفاوت فردی پرندگان
ب) مدیریتی :
۱) استرس
۲) سیستم های پرورش و نگهداری
۳) مدت زمان نگهداری تخم مرغ
۴) سلامت گله
ج) تغذیه ای :
۱) مقدار چربی جیره
۲) مقدار ویتامین A جیره
۳) آلودگی با آفلاتوکسین
۴) مقدار رنگدانه
۵) اجزاء خاص جیره مانند یونجه ، فلفل قرمز ...........
منبع : شبکه اطلاعات مرغداری