یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

آشنایی با روغن بَزرَگ


آشنایی با روغن بَزرَگ
روغن بَزرَگ از دانه‌های رسیده گیاه کتان (Linum usitatissimum) استخراج می‌شود.
این روغن مایع شفاف و زرد رنگ حاوی برخی از "اسیدهای چرب ضروری" است که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند و منافع بهداشتی دیگری هم دارند.
روغن بَزرَگ مملو از اسید چرب ضروری آلفا- لینولنیک یا ALA است که یک اسید چرب اومگا-۳ محسوب می‌شود.
چربی‌های اومگا-۳ و اومگا-۶ اسیدهای چرب ضروری هستند که در بسیاری از فرآیندهای بدن دخیل هستند، و در عین حال در بدن تولید نمی‌شوند.
برای مثال اسیدهای چرب ضروری برای تشکیل غشای سلولی، تولید هورمون‌هایی که فشار خون و التهاب را کنترل می‌کنند و نیز کارکرد دستگاه عصبی مورد نیاز هستند.
به خصوص نشان داده شده است که اسیدهای چرب اومگا-۳ به پایین‌آوردن کلسترول، بهبود سلامتی قلب و کاهش التهاب مفاصل همراه با درد، سفتی و تورم مفصل کمک می‌کنند.
اما از آنجایی که این مواد در بدن تولید نمی‌شوند، باید مواد غذایی حاوی آنها را خورد. روغن بَزرَگ و برخی ماهی‌ها مانند تون و قزل‌آلا مملو از اسیدهای چرب اومگا-۳ هستند.
منبع : همشهری آنلاین