شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

مطالعه اثرات غلظت های مختلف پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره بر صفات مورفولوژیک دستگاه گوارش و عملکرد جوجه های گوشتی


مطالعه اثرات غلظت های مختلف پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره بر صفات مورفولوژیک دستگاه گوارش و عملکرد جوجه های گوشتی
در این تحقیق تاثیر سطوح بالای پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی و خصوصیات مورفولوژیکی روده آنها در یک آزمایش فاکتوریل ۲´۳ با دوسطح جو بدون پوشینه (صفر و ۳۰ درصد)، سه سطح آنزیم (صفر، ۳۰۰ و ۶۰۰ گرم در تن) و با استفاده از ۴۸۰ قطعه جوجه گوشتی از سویه آربورایکرز بررسی شد.
افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه ها (p<۰.۰۵)، فراوانی خمل های زبانی و ارتفاع خمل ها را در روده کوچک کاهش داد ولی فراوانی انواع دیگر خمل ها و همچنین غدد کریپت را افزایش داد (p<۰.۰۱).
افزودن آنزیم به جیره های آزمایشی اثر معنی داری بر صفات مورد مطالعه نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزایش غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول در جیره بر خصوصیات مرفولوژیک روده کوچک جوجه های گوشتی تاثیر منفی دارد، به طوری که می تواند سطح جذب را کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش عملکرد شود.
سیدداوود شریفی
فرید شریعتمداری
اکبر یعقوب فر
مسعود تشفام
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید