شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

نعنا را بیشتر بشناسیم


نعنا را بیشتر بشناسیم
چه قدر گیاه نعنا را می شناسید؟ طبیعت این سبزی گرم است یا سرد؟ چه خواصی دارد و مضرات آن كدام است؟
نعنا گیاهی است با طبیعتی گرما بخش، سرد و خنك كننده، كمی عجیب است نه! گرچه یافتن خواص گرمی یا سردی در یك گیاه توأمان تعجب آور است اما اثر گرمابخشی یا خنك كنندگی نعنا به نحوه استفاده از آن بستگی دارد، چنان چه به صورت خوراكی مصرف شود اثر گرما بخش دارد و گردش خون را بهبود می بخشد. نعنا قرن هاست كه مصرف می شود.
یونانیان و عبری ها از رایحه خنك و تازگی بخش آن عطر می ساختند و در روم باستان از برگ نعنا تاج هایی برای مراسم مذهبی درست می كردند. زنان رومی از مخلوط عسل و نعنا برای رفع بوی بد دهان بهره می بردند و مردان عرب نیز به عنوان نشانه دوستی و محبت چای نعنا می نوشیدند.
خواص بیشمار نعنا: این سبزی از گذشته های دور به عنوان تقویت كننده قلب شهرت داشته است و سبب تسكین تپش قلب شده و دستگاه گردش خون را بهبود می بخشد. كمك مفیدی برای همه ناراحتی هایی است كه با اسپاسم و درد همراهند از آن شمار: دل درد، كولیت، نفخ، سوزش سر معده، سوء هاضمه، سكسكه، میگرن، بیخوابی، مشكلات روده ای و اسهال، تندی آن محرك كبد و كیسه صفراست و در درمان سنگ كیسه صفرا مؤثر است. در گذشته روغن نعنا را به عنوان روغنی نیروبخش به آب وان حمام می افزودند. هم چنین از نعنا داروهای استنشاقی مفیدی برای سرماخوردگی و عفونت های تنفسی ساخته می شود.
مصرف نعنا در ایران به صورت سنتی به عنوان سبزی خوردن به همراه غذا و استفاده از آن در طبخ غذاهایی نظیر كرفس و آش، هم چنان متداول است. همه ما با عرق نعنا آشناییم، از این عرق برای تسكین دل درد و تقویت قلب استفاده می شود.

عاطفه خوش اخلاق
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید