یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

انتخابات خبرگان رهبری و نقش راهبردی آن


انتخابات خبرگان رهبری و نقش راهبردی آن
كمتر از یك ماه به زمان برگزاری انتخابات بیست و چهارم آذرماه باقی است.انتخاباتی كه بدلیل همزمانی برگزاری چهارمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری با سومین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر كشور و همچنین همزمانی برگزاری این دو انتخابات مهم و سرنوشت ساز با انتخابات میاندو ره ای مجلس شورای اسلامی در سه حوزه انتخاباتی تهران، اهواز و بم از اهمیت بسزائی برخوردار گردیده است.
اهمیت انتخابات مجلس خبرنگار رهبری به منظور راه یابی هشتاد و شش نفر از خبرگان واجد شرایط ملت و نقش راهبردی این مجلس در نظام سیاسی كشور در مقاطع حساس و سرنوشت ساز بركسی پوشیده نیست.
براساس آموزه های دینی و اسلامی و نیز آنچه در اصل پنجم قانون اساسی كشور بدان اشاره گردیده است، «در زمان غیبت حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه) در جمهوری اسلامی ایران، ولایت امر و امامت امت برعهده فقیه عادل و باتقوی، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر می باشد» (۱) و در واقع رهبری در نظام اسلامی عامل اساسی مشروعیت نظام و ضامن بقاء حكومت دینی بشمار می آید.
هرچند تجربه فعالیت دو دوره اعضاء شوراهای اسلامی شهر و روستا مؤید اهمیت كاركرد این شورا در زندگی روزمره مردم و عاملی موثر در ساماندهی امور جاری شهرها و روستا در سراسر كشور بشمار می آید، لكن اهمیت انتخابات خبرگان رهبری برای نظام اسلامی یك اهمیت راهبردی است، چیزی كه شاید در ا فكار عمومی، مجلس خبرگان رهبری و انتخابات آنرا بدلیل عدم تاثیرگذاری مستقیم بر معیشت و زندگی روزمره مردم، نسبت به سایر انتخابات نظیر ریاست جمهوری و یا انتخابات مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی كم اهمیت تر جلوه داده باشد. اما واقعیت اینست كه این مجلس و انتخابات آن را باید از مهمترین مجالس و انتخابات كشور دانست. مجلس خبرگانی كه رهبر معظم انقلاب از آن بعنوان یك ذخیره استراتژیك برای لحظات حساس و سرنوشت ساز یاد نموده و در سفر اخیر خود به استان سمنان از آن بعنوان صندوق ذخیره معنوی برای ملت و آینده نظام یاد كردند.
رهبر معظم انقلاب در تشبیه دیگری مجلس خبرگان رهبری را به مثابه نیروی نظامی و یا ارتش یك كشور برشمرده اند كه نقش سرنوشت ساز آن در لحظه خطر و تهدید و تجاوز دشمن به مرزهای یك كشور مشخص خواهد شد.
شاید یك ارتش سال های متمادی با تهدید و یا هجمه نظامی بیگانگان مواجه نگردد اما ملت سربلند و پیروز آن ملتی است كه ارتش و نیروهای مسلح آن به هنگام تجاوز بیگانگان توان دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و منافع آن ملت را داشته باشد.و پر واضح است كه فقدان چنین نیروی آماده بكاری چه بسا باعث بروز خسارات جبران ناپذیر و عامل اساسی شكست و خفت یك ملت بشمار آید.
مجلس خبرگان رهبری بعنوان پشتوانه مطمئن در شرایط حساس و پیش بینی نشده و همچنین با دقت نظر آحاد ملت بزرگ ایران اسلامی در گزینش شخصیت های ممتاز، برجسته، متدین، انقلابی، برخوردار از بینش سیاسی اجتماعی و وفادار به آرمان های بلند امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می تواند در لحظات حساس و سرنوشت ساز كه ممكن است كشور با خلاء وجود رهبری مواجه گردد نقش خود را در صیانت از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن به نحو احسن ایفا نماید.
هرچند انتخابات خبرگان رهبری از نقش اساسی و راهبردی در نظام جمهوری اسلامی ایران برخوردار می باشد لكن آنچه را كه نباید از خاطر دور داشت ضرورت استمرار حضور افراد شایسته، مومن و كارآمد در شوراهای اسلامی شهر و روستا می باشد. و به تعبیر رهبر معظم انقلاب «اگر انسان های صالح، كارآمد، با نشاط، مومن، نجیب و امین در انتخابات شوراها انتخاب شوند، خیال مردم از لحاظ مسائل جاری روزمره زندگی كه با آن سروكار دارند راحت خواهد شد» (۲)
آنچه از تحركات برخی جریانات سیاسی در آستانه انتخابات آینده بوضوح مشاهده می گردد، تلاش منسجم و سازماندهی شده برخی جریانات سیاسی افراطی و شكست خورده در جهت راه یابی دوباره به عرصه قدرت با بهره گیری از نتایج انتخابات شوراهای اسلامی می باشد.
این جریان كه در سال های اخیر و بدلیل اتخاذ مواضع نادرست و ساختارشكنانه خود با عدم اقبال عامه مردم و نخبگان جامعه مواجه گردیده است، در صدد است با سیاست گام به گام ضمن تصرف حداقل بخشی از كرسیهای شوراهای اسلامی در شهرهای بزرگ، زمینه پیروزی های بعدی خود را در انتخابات آتی مجلس هشتم و دور دهم انتخابات ریاست جمهوری فراهم نمایند. غافل از اینكه ملت بصیر و آگاه ایران اسلامی با حضور هوشمندانه خود در زمینه حضور انسان های مومن، شایسته، دین دار و ولایت مدار را فراهم خواهند نمود.
۱- اصل پنجم قانونی اساسی جمهوری اسلامی ایران
۲- سخنان مقام معظم رهبری در اجتماع باشكوه مردم سمنان ۱۷ آبان ماه ۱۳۸۵
حمیدرضا بهمنی نژاد
منبع : روزنامه کیهان